فارس/ شبکه خبري سي ان ان در گزارشي نوشت که اروپا در حال استقلال بيشتر از آمريکاست و يکي از راههاي آن را افزايش تعامل با چين به عنوان يک شريک اقتصادي و استراتژيک ميداند.
پايگاه خبري سي ان ان در گزارشي درباره شکاف در روابط فراآتلانتيک نوشت: براي بيش از 70 سال اتحاد ميان آمريکا و اروپا به عنوان يک اصل مستحکم براي ثبات در اروپا و همچنين در خدمت نظم غربي تحت رهبري ايالات متحده بوده است.
اما در سال 2020 به نظر ميرسد روابط ميان دو سوي اقيانوس آتلانتيک در حال دگرديسي است.
اين گزارش افزود: همين هفته پيش اتحاديه اروپا از قرار دادن نام آمريکا در زمزه کشورهاي امن خودداري کرد به اين معني که آمريکاييهايي که عازم اروپا هستند به دليل شيوع گسترده کرونا در اين ايالات متحده در کشورهاي اروپايي چندان مورد استقبال قرار نخواهند گرفت.
سي ان ان در ادامه ميگويدف به طور جنجال برانگيزي اين ليست چين، که کشور مبدا شيوع کرونا بود، را شامل شده است.
اروپاييها براي جلوگيري از خشم دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا ميگويند که اين تصميم سياسي نيست و مبتني بر شواهد بيولوژيک مبتني بر بحران کرونا اتخاذ شده است.
اين درحاليست که ترامپ طي سه سال گذشته بارها به اتحاديه اروپا و سياست کشورهاي اروپايي حمله کرده است. ناتو را به عنوان دژ دفاعي آمريکا و اروپا در برابر دشمنان خارجي مورد انتقاد قرار داده است و از رهبران اروپايي و سياستهاي آنها نيز مداوما انتقاد کرده است.
سي ان ان در ادامه نوشت: اگر اين مساله را در چارچوب مسائل ژئوپلتيک کنوني قرار دهيم به نظر ميرسد اين تصميم شاهدي بر پاره شدن روابط بين آمريکا و اتحاديه اروپا باشد.
مشخص است که اين روزها واشنگتن علاقه چنداني به اروپا ندارد و همچنين آشکار است که کشورهاي اروپايي نيز به دنبال استقلال بيشتر از آمريکا هستند. اين امر به ويژه براي 27 کشور عضو اتحاديه اروپا کاملا صادق است.
براساس اين گزارش، يکي از راههايي که بروکسل فکر ميکند ميتواند خودش را از آمريکا جدا کند تعامل بيشتر با چين به عنوان يک شريک استراتژيک و اقتصادي است. کاهش اتکا به ابرقدرت جهان با ايجاد توازن در روابط خود با ديگران.
يک مقام بروکسل که در زمينه سياست خارجي اروپا کار ميکند و نخواست نامش فاش شود در اين باره گفت: تغيير براي فاصله گرفتن از اروپا به عنوان يک اولويت ژئوپلتيک در دوران رياست جمهوري باراک اوباما آغاز شد.
وي افزود: اوباما مثل روساي جمهور قبلي آمريکا در خاورميانه منافع نزديکي نداشت آنطور براي اروپا به طور ژئوپلتيکي مساله مهمتري است. اوباما اولويتهايش را از خاورميانه به آسيا و چين معطوف کرد.
سي ان ان در پايان نوشت: ناظران سياسي اتحاد اروپا و آمريکا تصديق ميکنند که طي چهار سال گذشته اين مساله به لبه پرتگاه رسيده است و اگر ترامپ بتواند «جو بايدن» را در انتخابات رياست جمهوري شکست دهد وضع بدتر هم خواهد شد.
ترامپ، اتحاديه اروپا و به ويژه آلمان را يک رقيب اقتصادي ميداند که به اين معناست اگر دور دوم پيروز شود تنشها بيشتر خواهد شد.
يک ديپلمات ديگر اروپايي با تاييد تغيير رويکرد اتحاديه اروپا در قبال واشنگتن به سي ان ان گفته، ما با هرکس که در ميدان رقص باشد ميرقصيم، اما نيازي نيست نابغه باشيد تا بفهميد که روابط کنوني ميان فراآتلانتيک آن چيزي که مورد انتظار است نيست.
بازار