خرداد/ نيويورک تايمز در گزارشي خبر داد ۴۰ درصد از جمعيت نيويورک توان مالي پرداخت اجاره بهاي خانههاي خود را ندارند.
بر خلاف تصور موجود و آن زرق و برقي که در فيلمهاي سينمايي و سريالهاي تلويزيوني ميبينيم، نيويورک شهر مرفهين بيدرد و بيدغدغه نيست و مملو است از اقشاري که اگر بخت با آنها يار باشد و شغلي هم داشته باشند، آن شغل روزمزد است و تنها کفاف سير کردن شکم آنها با يک يا دو وعده غذا را ميدهد. اين افراد که بخش عمدهاي از جمعيت شهر را تشکيل ميدهند نه بيمهاي دارند و نه پشتوانههايي براي مدت زمان بيماري و بيکاريشان.
در اين مدت نيويورک کانون اصلي شيوع ويروس کرونا در آمريکا بوده است و در بين شهرهاي جهان بحرانزدهترين شهر کرونايي است. شيوع افسارگسيخته اين بيماري در نيويورک و به دنبال آن تعطيلي شهر و کسب و کارها سبب شد زندگي بيش از نيمي از مردم شهر مختل و با مشکلات عديدهاي از جمله مشکلات اقتصادي مواجه شود. اين بخش از مردم با توجه به شرايط زندگي خود حتي قبل از شيوع ويروس کرونا و بحران ناشي از آن هم پساندازي نداشتند و در زمره آن يک سوم آمريکايي فقير قرار داشتند. يکي از مشکلات مهم اين قشر در ايام کرونا تامين اجاره بهاي خانههايشان بوده و هست.
نيويورک تايمز در ماههاي ابتدايي کرونا اعلام کرد که ۴۰ درصد از جمعيت نيويورک توان مالي پرداخت اجاره بهاي خانههاي خود را ندارند و دولت بايد به فکر راهي براي حل اين مشکل باشد. دولت ترامپ هم در تاييد اين مشکل گفت راه چارهاي در نظر دارد که آن را ارائه خواهد داد و در شگفتي کامل راه چاره آنها اعطاي وامهاي بدون بهره به صاحبخانهها بود نه مستاجران! همچنين به آن مالکاني هم که خانه خود را به صورت اقساطي تهيه کرده بودند، تنفس و فرصتي بيشتر براي پرداخت اقساط خود دادند.
مردم نيويورک در اعتراض به اين اقدامات کمپينهاي مختلفي از کمپينهايي به نام اجاره خود را پرداخت نميکنم گرفته تا کمپينهايي که با مالکان و صاحبخانهها وارد مذاکره شوند و براي پرداخت اجاره بها از آن فرصت بخواهند راهاندازي کردند. البته ميتوان گفت که هيچکدام از اين کمپينها و حرکتهاي اجتماعي نتايج مهم و درخوري نداشتند و عملا ناموفق بودند و همه به اين نتيجه رسيدند که بدون ورود موثر و کارشناسانه دولت، هيچ قدم مثبتي براي حل اين مشکل برداشته نخواهد شد.
امروز در اخبار و رسانهها اين آمار منعکس شد که ۲۵ درصد نيويورکيها از اسفند سال گذشته تا کنون اجارهاي به مالکان و صاحبخانههاي خود پرداخت نکردند و با توجه به بيکاري آنها و انباشت بدهيها اوضاع براي آنها در ادامه بسيار وخيمتر خواهد شد. نهادهاي مدني و افراد چپگرايي مانند برني سندرز و نمايندگان ترقيخواهي مانند اکازيو کورتز نسبت به بيتوجهي به اين قشر هشدار دادند و گفتند مسئله امروز اين قشر تنها توانايي پرداخت اجاره بهاي خانه نيست و مسئله بغرنجتر براي آنها تامين مايحتاج روزانه و سير کردن شکمهاي خود و خانواده آنهاست. بيتوجهي به اين مسائل علاوه بر غيرانساني بودن و غيراخلاقي بودن ممکن است منجر به هرج و مرج و افزايش بزهکاري و جرم و جنايتهايي در نيويورک شود که کسي توان مديريت آن را نداشته باشد.
بازار