باشگاه خبرنگاران/ مقالهاي قديمي از بوريس جانسون در حمايت از کشتار مسلمانان در بوسني و هرزگوين، جنجالبرانگيز شد.
به نقل از بي بي سي، مقالهاي قديمي از بوريس جانسون، نخست وزير انگليس در حمايت از کشتار مسلمان در بوسني و هرزگوين، در سالگرد کشتار «سربرنيتسا» جنجالي شد.
دهها نفر از اعضاي پارلمان انگليس در کنار شخصيتها و سازمانهاي اجتماعي در اين کشور خواهان عذرخواهي بوريس جانسون از نوشتن مقالهاي شدند که وي در سال ۱۹۹۷ در خصوص کشتار مسلمانان در شهر «سربرنيتسا» در بوسني به دست صربها به نکارش درآورده بود.
توني لويد از اعضاي حزب کارگر انگليس به همراه سي نفر ديگر از اعضاي پارلمان در نامهاي اعلام کردند: هيچ بهانهاي به هيچ شکلي براي اينکه بتوان قربانيان اين نسل کشي را مورد سرزنش قرار داد، وجود ندارد.
همچنين بيش از ۱۰۰ سازمان اسلامي و شخصيتهاي اجتماعي در نامهاي به جانسون به شدت از اين مقاله وي انتقاد کردند.
آنها در اين نامه جانسون را مسئول مقصر قلمداد کردن قربانيان اين حادثه معرفي کردند و گفتند مشارکت نخست وزير انگليس در رويدادهايي که به مناسبت بيست و پنجمين سالگرد کشتار سربرنيتسا برگزار ميشود، بدون آنکه به اظهارات پيشين او رجوع شود، به منزله اهانت به قربانيان اين حادثه تراژيک و خانوادههاي آنها محسوب ميشود.
اکنون دفتر نخست وزيري انگليس در پاسخ به اين اعتراضات گفته جانسون پيوسته در ۲۵ سال گذشته به محکوم کردن اين کشتار پايبند بوده و برداشتهاي صورت گرفته که سبب جنجال شده، درست نيست.
بوريس جانسون آن زمان در آن مقاله گفته بود اين مسلمانان فرشته نيستند. او در مقالهاي که روزنامه Ottawa Citizen آن را در سال ۱۹۹۷ چاپ کرده بود، با اذعان به اين مسأله که وقايع رخ داده در سربرنيتسا بدترين کشتار در اروپا از زمان آلمان نازي به شمار ميرود، گفته بود براي غرب دشوار است که بخواهد در اين وضع مداخله کند.
او در ادامه تصريح کرده بود: سرنوشت سربرنيتسا هولناک بود؛ اما اين مسلمانان نيز دقيقا يک فرشته نبودند.
گفتني است کشتار سربرنيتسا از حزن انگيزترين وقايع در خلال جنگ بوسني و هرزگوين به شمار ميرود؛ بطوري که حدود ۸ هزار مسلمان در سال ۱۹۹۵ به دست ارتش صرب بوسني به فرمانده «راتکو ملاديچ» و پس از تسلط آنها بر شهر سربرنيتسا در شمال شرق بوسني که منطقهاي امن در خلال جنگ به شمار ميرفت، کشته شدند.
بازار