نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

معاون جو بایدن را بشناسید

منبع
فارس
بروزرسانی
معاون جو بایدن را بشناسید

فارس/ کامالا هريس گزينه جو بايدن براي منصب معاونت رياست جمهوري، بارها در حمايت از رژيم صهيونيستي موضع گرفت و به رغم تحريم کنفرانس‌هاي «آيپک» از سوي چهره‌هايي چون «برني سندرز»، در نشست‌هاي اين لابي حضور يافت.

  نگاهي به گزارش‌هاي رسانه‌هاي آمريکايي و رژيم صهيونيستي نشان مي‌دهد اگرچه «کامالا هريس» گزينه منصب معاونت رياست جمهوري آمريکا انتقادهايي از شهرک‌سازي‌هاي رژيم صهيونيستي در اراضي فلسطين کرده و به تمجيد از توافق هسته‌اي برجام پرداخته است اما کارنامه او از حمايت‌هاي پايدارش از تل‌آويو حکايت دارد.

«تايمز اسرائيل» در گزارشي درباره مواضع کامالا هريس گزينه جو بايدن براي منصب معاونت رياست جمهوري آمريکا منتشر کرده و روي مسائلي از قبيل عملکرد و حمايت‌هاي او از رژيم صهيونيستي و همچنين شوهر يهودي او دست گذاشته است.

کامالا هريس سناتور دموکرات ايالت کاليفرنيا در مبارزات مقدماتي اين حزب براي انتخابات رياست جمهوري ۲۰۲۰ آمريکا نامزد اين حزب بود اما در نهايت از اين رقابت کنار کشيد و حمايتش را از بايدن اعلام کرد.
گزارش مذکور تحت اين عنوان منتشر شد: «۵ چيز يهودي که بايد درباره کامالا هريس نامزد معاونت رياست جمهوري ايالات متحده بدانيد».

طبق اين گزارش، کامالا هريس شوهري يهودي دارد. «داگلاس امهاف» شوهر هريس، متولد شهر نيويورک است. ازدواج او با هريس، دومين ازدواجش بوده و از ازدواج اولش دو فرزند دارد و آنها فرزند مشترکي ندارند. امهاف براي راحتي کار کردن هريس در سناي آمريکا، کارش را به واشنگتن دي سي منتقل کرده تا آنها بتوانند در يک شهر سکونت داشته باشند.

به نوشته تايمز اسرائيل، در صورت پيروزي بايدن و هريس در انتخابات رياست جمهوري سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان) امهاف به اولين شوهر يهودي معاون رئيس‌جمهور در تاريخ آمريکا تبديل خواهد شد.

کامالا هريس زاده مادر و پدر مهاجر است. مادرش يک زن هندي است که در جواني به آمريکا مهاجرت کرد و پدرش هم مهاجر اهل جامائيکا است.

هريس يکي از حاميان سرسخت رژيم صهيونيستي و سخنرانان کنفرانس ساليانه لابي «کميته روابط عمومي آمريکا و اسرائيل (آيپک) بوده است.

هريس در سخنراني نشست سال ۲۰۱۷ آيپک گفته بود: «من وقتي در منطقه بِي (Bay) بزرگ مي‌شدم با افتخار يادم مي‌آيد که ما به موسسات و خيريه‌هاي ملي يهودي براي کاشتن درخت براي اسرائيل کمک مالي مي‌کرديم. سال‌ها بعد که من براي اولين بار اسرائيل را ديدم، ميوه‌‎هاي آن تلاش و نبوغ اسرائيل را ديدم و مشاهده کردم که واقعا چطور يک بيابان شکوفا شد».


از نظر «تايمز اسرائيل»، کامالا هريس بيشتر از آنکه طرفدار گروه ليبرال يهودي و حامي صهيونيستي موسوم به گروه «جي استريت» باشد، به لابي آيپک نزديک است.

جي استريت هرچند حامي و لابي رژيم صهيونيستي در آمريکا است اما در زمان دولت باراک اوباما و تلاش او براي پيش بردن توافق هسته‌اي ايران و گروه ۱+۵ موسوم به برجام، مواضعي نزديک به مواضع دولت اوباما گرفت و از مواضع آيپک در مخالفت با برجام و همراهي علني با مواضع کابينه نتانياهو عليه اين توافق اجتناب کرده بود.
طبق گزارش تايمز اسرائيل، هريش از سال ۲۰۱۶ و انتخابش به عنوان سناتور ايالت کاليفرنيا در مجلس سناي ايالات متحده، تا کنون دو بار در لابي آيپک سخنراني کرد.

در گزارش آمده است، به رغم آنکه بيش از نيمي از اعضاي دموکرات سناي آمريکا از حمايت جي استريت در انتخابات برخوردار بودند اما هريس از چنين حمايتي برخوردار نبود.

هريس اوايل سال ۲۰۱۷ حمايت خود را از يک قطعنامه اعلام کرد که اساسا از دولت اوباما به خاطر اينکه آمريکا اجازه تصويب قطعنامه محکوميت شهرک سازي رژيم صهيونيستي در شوراي امنيت را داده بود، انتقاد کرد.
تايمز اسرائيل نوشت: «او (هريس) از توافق هسته‌اي ايران (برجام) حمايت کرد اما او سال ۲۰۱۵ و زماني که کنگره درباره آن راي داد، سناتور نبود و وي همچنين علنا با جنبش بايکوت، عدم سرمايه گذاري و تحريم (اسرائيل موسوم به بي‌دي‌اس) مخالفت کرد».

هريس سال ۲۰۱۶ در جمع يهوديان کاليفرنيا درباره دادگاه عالي رژيم صهيونيستي و ساختمان آن از اين الفاظ استفاده کرد: «معماري زيبا و روح طراحي يک تاثيرگذاري پايدار».

 


معاون پيشنهادي بايدن براي انتخابات سال ۲۰۲۰ در سخنراني سال ۲۰۱۶ براي يهوديان گفته بود: «دادگاه (عالي رژيم صهيونيستي) مثل خود اسرائيل مکاني براي دموکراسي و عدالت در منطقه‌اي است که اغلب افراطيگري و اقتدارگرايي حکومتش را ترسيم کرده است».

هريس در انتخابات سال ۲۰۱۶ از حمايت دو سناتور ارشد و نام آشناي يهودي کاليفرنيا به نام‌هاي «باربارا باکسر» و «دايان فين استاين» برخوردار شد. باکسر سال ۲۰۱۶ اعلام بازنشستگي کرد و فين استاين و هريس دو سناتور اين ايالت در کنگره آمريکا هستند.

پايگاه آمريکايي «المانيتور» هم بعد از اعلام نام کامالا هريس به عنوان گزينه بايدن براي منصب معاونت رياست جمهوري آمريکا، گزارشي درباره مواضع هريس در قبال مسائل غرب آسيا منتشر کرد.

گزارش المانيتور تحت اين عنوان منتشر شد: «نظرات کامالا هريس نامزد معاونت رياست جمهوري درباره خاورميانه چيست؟»

از نظر المانيتور، هريس «درباره ايران، اسرائيل، عربستان سعودي و سوريه مواضعي همراستا با مواضع رسمي حزب دموکرات دارد». به باور اين رسانه، هريس در دوره حضورش در سناي آمريکا درباره منطقه غرب آسيا مواضعي اتخاذ کرده که با بايدن و حزب دموکرات هم جهت و همراستا بوده است.

المانيتور نوشت: «سال گذشته يک سخنگوي (ستاد انتخاباتي) هريس به المانيتور گفت که در صورت پيروزي او و رئيس‌جمهور شدنش بار ديگر به توافق هسته‌اي ۲۰۱۵ ايران برخواهد گشت. هريس همچنين عليه فروش تسليحات آمريکا به عربستان سعودي راي داد و با جنگ يمن مخالفت کرد».

طبق اين گزارش، «هريس در موضوع سوريه از ترامپ به دليل دادن اجازه به ترکيه براي حملات سال گذشته عليه نيروهاي کُرد همپيمان آمريکا در شمال شرق سوريه انتقاد کرد. او در مناظره ماه نوامبر نامزدهاي دموکرات انتخابات رياست جمهوري آمريکا به تولسي گابارد نماينده ايالت هاوايي در مجلس نمايندگان اين کشور به دليل امتناع از «جنايتکار جنگي» خواندن بشار اسد رئيس جمهور سوريه، تاخت».

اين رسانه ادامه داد: «هريس در کنفرانس کميته روابط عمومي آمريکا و اسرائيل (آيپک) سخنراني کرده است. ديگر نامزدهاي مترقي‌تر انتخابات رياست جمهوري از قبيل سناتور برني سندرز از سخنراني در اين لابي قورتمند و طرفدار اسرائيل امتناع کرده‌اند».

المانيتور افزود: «برخي از دموکرات‌هاي چپي هم مواضع حمايتي از فلسطين اتخاذ کرده‌اند. هريس بعد از ديدار با رهبران آيپک در سال ۲۰۱۹ در دفتر کارش با انتقاد گروه‌هاي مترقي در حزب دموکرات مواجه شد. او در ماه ژوئن از دونالد ترامپ رئيس‌جمهور ايالات متحده خواست که با طرح الحاق (اشغال) اراضي فلسطين در کرانه باختري مخالفت کند. او همچنين از به رسميت شناختن نسل کشي ارامنه حمايت کرد».

اين رسانه خبري- تحليلي آمريکايي در پايان گزارش خود نوشت: «اين نظرات (هريس) شبيه به نظرات بايدن است. بايدن در مقام معاون رئيس‌جمهور (در دولت باراک اوباما) در مذاکره براي توافق هسته‌‍اي ايران دخيل بود همان توافقي که هريس خواهان بازگشت به آن است. بايدن حامي روابط ايالات متحده- اسرائيل است اما در آن واحد خواستار احياي کمک ايالات متحده به تشکيلات (خودگردان) فلسطين شد؛ کمکي که ترامپ آن را قطع کرد. او در مناظره ماه نوامبر قول داد که فروش تسليحات نظامي به عربستان سعودي را به خاطر مرگ جمال خاشقچي روزنامه‌نگار و ستون نويس واشنگتن پست را متوقف کند».

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar