ترامپ درباره نامزد معاونت بایدن: شاید هریس آمریکایی نباشد

ايسنا/ دونالد ترامپ به بازگويي يک تئوري توطئه غلط درباره نامزد معاونت جو بايدن پرداخته و صلاحيت او براي اين نامزدي را زير سوال برد.
به نقل از خبرگزاري رويترز، دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا با اعتبار بخشيدن به تئوري توطئه نژادپرستانه و غلط درباره صلاحيت کامالا هريس براي معاونت رياست جمهوري، به کمپين اشاعه اطلاعات غلط در فضاي مجازي همچون گذشته دامن زد.
ترامپ در پاسخ به سوالي درباره اين موضوع در کاخ سفيد به خبرنگاران گفت، شايعاتي را "شنيده" مبني بر اينکه کامالا هريس، زن سياهپوست و شهروند زاده آمريکا که والدينش مهاجر بودند، شرايط لازم براي خدمت در کاخ سفيد را ندارد. ترامپ گفت که اين شايعات را "بسيار جدي" ميگيرد.
جو بايدن رقيب انتخاباتي دموکرات ترامپ، چند روز پيش سناتور کامالا هريس را براي نامزد معاونت خود در انتخابات رياست جمهوري پيش رو برگزيد. هريس، در صورت انتخاب به عنوان معاون رئيس جمهوري آمريکا، در جايگاهي قرار ميگيرد که اگر جو بايدن قادر به ادامه کار نباشد، رئيس جمهور ميشود.
دونالد ترامپ با تکرار يک ايده حقوقي نادرست، مدعي شد که شايد کامالا هريس آمريکايي نباشد و به اين ترتيب شرايط رياست جمهوري اين کشور را نداشته باشد. منتقدان اين صحبت ترامپ را داراي انگيزه نژادپرستي دانستند.
کامالا هريس در بيستم اکتبر ۱۹۶۴ از پدري جامائيکايي و مادري هندي در شهر اوکلند ايالت کاليفرنيا به دنيا آمد.
يک استاد حقوق محافظهکار با برداشتي غيرمعمول از قوانين آمريکا مدعي شد، هريس نميتواند آمريکايي باشد چرا که در زمان به دنيا آمدنش، والدين او با ويزاي دانشجويي در آمريکا به سر ميبردند.
ترامپ که سالها، تئوري دروغي در باب آمريکايي نبودن باراک اوباما را رواج ميداد، از ايده اين استاد حقوق خوشش آمده و آن را در يک نشست خبري تکرار کرد و همان دست حرفها را درباره کامالا هريس بيان ميکند. او گفت اين حقوقدان بسيار کارآزموده و با استعداد است.
پيش از صحبتهاي ترامپ، يکي از مقامهاي کمپين انتخاباتي او هم با نشر نوشتههايي از اين دست در توييتر سعي کرد که اين تئوري نادرست را درباره هريس جا بيندازد.
جان ايستمن، حقوقداني که ترامپ و همفکرانش به او استناد ميکنند در سال ۲۰۱۰ قصد داشت نامزد حزب جمهوريخواه براي تصدي دادستاني کل ايالت کاليفرنيا شود. او در رقابت درون حزبي مغلوب شد. در نهايت نامزد جمهوريخواهان در انتخابات سراسري از هريس شکست خورد.
اساتيد حقوق دانشگاههاي مطرح آمريکا در گفتوگو با رسانههاي اين کشور، استدلال ايستمن را مردود دانسته و آن را نژادپرستانه توصيف ميکنند.
ترامپ سالها ادعا ميکرد که باراک اوباما، در آمريکا به دنيا نيامده است. تا آنکه در سال ۲۰۱۶ و با انتشار شناسنامه رئيس جمهوري وقت، حرفش را پس گرفت. او ادعاي مشابهي عليه رقيب همحزبياش، تد کروز مطرح کرده بود.
ترامپ همچنين در اظهارات ديگري با اختصاص بودجه بيشتر به اداره پست آمريکا مخالفت کرد چرا که طبق گفته او، اين امر موجب محبوبيت بيشتر راي دادن پستي شده و در نهايت به سود رقباي دموکراتش تمام ميشود.
ترامپ ادعا کرد رايگيري پستي در انتخابات به ضرر او تمام ميشود اما دموکراتها به اين گفته ترامپ شديدا معترض شده و او را متهم به جلوگيري از تغيير دموکراتيک کرده اند.
دونالد ترامپ به خبرنگاران گفت که قصد ندارد قانون کمک ۲۵ ميليارد دلاري به اداره پست و کمک سه ميليارد و پانصد ميليون دلاري به تضمين سلامت انتخابات را امضا کند. او گفت که دليل مخالفتش هزينه زياد اين دو قانون است.ترامپ گفته که انتخابات پستي موجب تخلف و فساد ميشود.
رئيس جمهور آمريکا در گفتوگو با شبکه اقتصادي فاکس، گفت: (دموکراتها) سه و نيم ميليارد دلار براي چيزي ميخواهند که کلاهبرداري است.
در ادامه او گفت: حالا پول ميخواهند بگيرند که اداره پست کار کند و ميليونها برگه راي را جابهجا کند.
ترامپ از حرفهايش اين طور نتيجه گرفت: اگر ما اين قانون را امضا نکنيم، بودجه آنها تامين نميشود. پس همه نميتوانند پستي راي دهند. به هدفشان نميرسند.