ماموریت ویژه ترامپ برای دامادش

ايسنا/ يک هفتهنامه فرانسوي به نقل از برخي ديپلماتهاي آمريکايي نوشت، دونالد ترامپ رئيس جمهور اين کشور در تلاش است با حل بحران شوراي همکاري خليج فارس موفقيتهايي را رقم بزند به دامادش ماموريت ويژه داد.
به گزارش سايت شبکه خبري الميادين، هفتهنامه فرانسوي "ژون آفريک" به نقل از اين ديپلماتهاي عالي رتبه نوشت: محاصرهاي که ابوظبي و رياض از پنجم ژوئن ۲۰۱۷ بر دوحه اعمال کردند، احتمالا پيش از انتخابات نوامبر آتي در آمريکا برداشته ميشود.
چهار کشور عربي عربستان، امارات، بحرين و مصر از ژوئن ۲۰۱۷ با طرح اين ادعا که قطر از تروريسم حمايت ميکند، روابط ديپلماتيک خود را با اين کشور قطع کردند، ادعايي که دوحه همواره آن را رد ميکند و به اين ترتيب بدترين بحران از زمان تاسيس شوراي همکاري خليج فارس در سال ۱۹۸۱ شکل گرفت.
در گزارش هفتهنامه ژون افريک آمده است، پس از شکستي که کويت و عمان در ميانجيگري ميان قطر و کشورهاي تحريمکننده متحمل شدند، ترامپ دامادش جارد کوشنر را مامور کرد براي حل بحران ميان دو طرف تلاش کند. همچنين ترامپ ميخواهد موفقيتهايي را رقم بزند که بتوانند پيش از انتخابات آتي کفه ترازو را در رقابت با جو بايدن به نفع او سنگينتر کند.
تيموتي ليندرکينگ، جانشين معاون وزير خارجه آمريکا در امور کشورهاي منطقه خليج فارس فاش کرد که کشورش ميخواهد در مسير معرفي قطر به عنوان همپيمان اصلي خارج از ناتو گام بردارد.
اين مسؤول وزارت خارجه آمريکا اظهار کرد: تلاش خواهيم کرد و اميدواريم قطر را به عنوان همپيمان اصلي خارج از پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) معرفي کنيم.
ليندرکينگ گفت: پيوستن قطر به ناتو فوايدي در زمينههاي تجارت دفاعي و همکاري امنيتي براي کشورهاي حوزه خليج (فارس) دارد.
او افزود: وزارت خارجه آمريکا گفتگوهايي را با مسؤولان قطري درباره گسترش پايگاه هوايي العديد انجام داد.
جانشين معاون وزير خارجه آمريکا درباره بحران منطقه خليج فارس گفت: ما براي حل اين بحران با تمامي طرفها در ارتباط هستيم و از تلاشهاي کويت براي ميانجيگري در اين زمينه تقدير ميکنيم، اتحاد کشورهاي حوزه خليج (فارس) براي تقويت امنيت منطقه ضروري است و کشورهاي اين منطقه را به اتحاد دعوت ميکنيم.
مايک پمپئو، وزير خارجه آمريکا پيشتر حل اختلاف ميان قطر و چهار کشور تحريمکننده را که از سه سال قبل ادامه دارد، خواستار شد و تاکيد کرد، دولت ترامپ اميدوار است حل اين بحران را شاهد باشد.
ديويد شنکر، معاون وزير خارجه آمريکا در امور خاور نزديک نيز پيشبيني کرد ظرف چند هفته آتي پيشرفتي در روند بحران منطقه خليج فارس حاصل شود.
لولوءة الخاطر، سخنگوي وزارت خارجه قطر نيز پيشتر در گفتگو با خبرگزاري بلومبرگ تاکيد کرده بود که کشورش تا زماني که درگيري با فلسطينيها رفع نشده، در زمينه آغاز روابط ديپلماتيک با رژيم صهيونيستي به جمع کشورهاي حوزه خليج فارس هرگز ملحق نخواهد شد.
الخاطر اظهار کرده بود، راهحل نميتواند عاديسازي باشد و اصل درگيري بر سر رنج و مشکلات فلسطينيها تحت فشار اشغال و شرايط سختي است که آنها به عنوان افرادي بدون وطن در آن قرار دارند.
سخنگوي وزارت خارجه قطر در ادامه نيز گفت که کشورش باور ندارد که عاديسازي اصل اين اختلاف است و بر همين اساس نميتواند راهحل باشد.