وزارت خارجه آمریکا: شاهد تغییرات اساسی در خاورمیانه هستیم

فارس/ سخنگوي وزارت خارجه آمريکا در مصاحبهاي مدعي شد که تغييرات اساسي در خاورميانه روي داده که مدتها چنين تغييراتي حاصل نشده بود.
«مورگان اورتاگوس» سخنگوي وزارت خارجه آمريکا روز دوشنبه در سخناني گفت که منطقه غرب آسيا (خاورميانه) شاهد تغييرات اساسي است که مدتها ديده نشده بود. مقصود او عاديسازي روابط چند رژيم عربي با رژيم صهيونيستي است.
اورتاگوس که با شبکه خبري فاکسنيوز مصاحبه ميکرد، گفت: «بسياري از اين کشورها که در حال حاضر با اسرائيل به توافق رسيدهاند براي سالها تاکيد داشتند تا زماني که نخست توافقي ميان اسرائيل و فلسطينيان حاصل نشود مذاکرهاي نخواهند کرد».
سخنگوي وزارت خارجه آمريکا در ادامه گفت: «اين کشورها ترجيح دادند که به مشارکت با اسرائيل که اقتصاد قوي دارد بپردازند به خصوص که به اين مشارکت در برابر جمهوري اسلامي ايران به عنوان يک دشمن روي آوردهاند. ما اميدوار هستيم که مذاکره اسرائيل و فلسطينيان را نيز بر اساس ديدگاه رئيس جمهور ترامپ که در ماه فوريه رونمايي شد، داشته باشيم».
اورتاگوس اضافه کرد: «تغيير شديدي در منطقه به خصوص براي سودان به وجود آمده است. فراموش نکنيد که رئيس جمهور ترامپ اولين رئيس جمهوري است که به دريافت غرامت براي قربانيان ترور (از سودان) پرداخته است و دريافت اين غرامت بر اساس توافقي که با سودان حاصل شد به دست آمده است».
روز جمعه، آمريکا، رژيم صهيونيستي و سودان در بيانيهاي مشترک دستيابي خارطوم و تلآويو به توافق عاديسازي روابط بين اين دو طرف را اعلام کردند.
در اين بيانيه آمده است که اين توافق بر برقراري روابط اقتصادي و تجاري بين خارطوم و تلآويو و تمرکز بر بخش کشاورزي تأکيد دارد.
اين توافق پس از آن صورت گرفت که ترامپ چند روز خبر داده بود که از اين کشور بحران زده آفريقايي ۳۳۵ ميليون دلار بابت غرامت ادعايي به قربانيان و خانوادههاي تروريسم دريافت کرده است.
در واقع پرداخت اين غرامت يکي از پيش شرطهاي آمريکا براي خارج کردن نام سودان از ليست کشورهاي حامي تروريسم بوده است.