نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
بین الملل

ادامه تنش میان ایروان و باکو؛ دو جنگنده «سوخو-25» ارمنستان ساقط شد

منبع
فارس
بروزرسانی
ادامه تنش میان ایروان و باکو؛ دو جنگنده «سوخو-25» ارمنستان ساقط شد

فارس/ در ادامه تنش‌هاي ميان جمهوري آذربايجان و ارمنستان، وزارت دفاع باکو از ساقط کردن دو جنگنده «سوخو-25» ايروان خبر داد.

در ادامه تنش‌هاي ميان جمهوري آذربايجان و ارمنستان که از بيش از يکماه پيش (۲۷ سپتامبر، ۶ مهرماه) در خصوص منطقه «قره باغ کوهستاني» آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است، وزارت دفاع جمهوري آذربايجان امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که دو جنگنده «سوخو-۲۵» ارمنستان را ساقط کرده است.
وزارت دفاع جمهوري آذربايجان در بيانيه‌اي در اين خصوص گزارش کرد: «در تاريخ ۲۹ اکتبر (۸ آبان ماه)، حدود ساعت ۱۳:۱۸ به وقت محلي، دو جنگنده سوخو-۲۵ نيروهاي مسلح ارمنستان که تلاش داشت حمله‌اي را به مواضع ارتش (جمهوري) آذربايجان در منطقه قبادلي انجام دهد، توسط يگان‌ پدافند هوايي (جمهوري) آذربايجان ساقط شد».
ارتش باکو همچنين مدعي شده است که نيروهاي مسلح ارمنستان به منطقه «ترتر» که محل استقرار کارکنان ديپلماتيک است، حمله کرده است.
بنا بر گزارش خبرگزاري روسي «اسپوتنيک»، اوايل صبح امروز، «شوشان استپانيان» سخنگوي وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرده بود که نيروهاي مسلح جمهوري آذربايجان با سامانه موشکي «اسمرچ»، «استپاناکرت» مرکز منطقه قره باغ کوهستاني را مورد حمله قرار داده است.

وي در پيامي که در صفحه توييتر خود منتشر کرد، در اين خصوص گفت: «نيروهاي (جمهوري) آذربايجان، مرکز آرتساخ (قره باغ کوهستاني) استپاناکرت را بار ديگر در ساعت حدود ۰۸:۰۳ با سامانه اسمرچ مورد حمله قرار دادند. يک خانه مسکوني و يک خودرو تخريب شد و يک ساختمان در مجاورت محل حمله فروريخت. صاحبه خانه و همسايه وي دچار جراحت و به بيمارستان منتقل شدند».
وي همچنين در صفحه توييتر خود تصاويري را از خانه تخريب شده‌اي منتشر کرد که مدعي شده بود در حمله جمهوري آذربايجان به اين وضعيت درآمده است.
مسئولان منطقه قره باغ هم گزارش کردند که در حمله سامانه موشکي اسمرچ امروز جمهوري آذربايجان به استپاناکرت دستکم دو نفر زخمي شدند.
از طرف ديگر، منابع ديپلماتيک در باکو اعلام کردند که مذاکرات ميان «جيهون بايراموف» و «زهراب مناتساکانيان» وزراي خارجه جمهوري آذربايجان و ارمنستان که قرار بود امروز با مشارکت گروه مينسک در «ژنو» برگزار شود، به روز جمعه موکول شده است.
اين منبع در اين خصوص توضيح داد: «نشستي که قرار بود پنجشنبه برگزار شود، به روز جمعه موکول شده است».
«حکمت حاجي اف» مشاور «الهام علي اف» رئيس‌جمهور آذربايجان نيز امروز اعلام کرد که باکو با وساطت روسيه، جسد ۳۰ تن از نظاميان ارمنستان و دو شهروند ارشد اين کشور را به ايروان منتقل کرده است.
وي در يک جلسه در اين خصوص گفت: «حدود ۳۰ جسد از نيروهاي نظامي و افسران ارمنستان و دو تن از شهروندان ارشد اين کشور را به ايروان تحويل داد... مراسم انتقال اين افراد امروز در منطقه قزاق-تووز انجام گرفت».
مشاور علي اف با بيان اينکه ارمنستان در ابتدا حاضر به پذيرش اجساد شهروندان و نظاميان خود نبود، توضيح داد: «ما قدردان تلاش وزارت دفاع روسيه و شخص «سرگئي شويگو» وزير دفاع (روسيه) هستيم. ارمنستان با پذيرش اجساد موافقت کرد و از ابتکار عمل روسيه براي افتتاح راهبرو انساني حمايت کرد».
وزارت دفاع ارمنستان نيز خبر انتقال اجساد به ايروان را مورد تأييد قرار داد و گفت که ايروان آمادگي دارد اجساد نظاميان جمهوري آذربايجان که همچنان در قره باغ هستند را به جمهوري آذربايجان تحويل دهد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره