برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
  1. برگزیده
تحلیل ها

دلایل حمله «سوپرانقلابی‌ها» به توئیت مهدی فضایلی چیست؟

منبع
صبح نو
بروزرسانی
دلایل حمله «سوپرانقلابی‌ها» به توئیت مهدی فضایلی چیست؟

صبح نو/متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

جریان موسوم به سوپرانقلابی از توئیت یکی از اعضای دفتر نشر رهبر معظم انقلاب پیرامون تذکر به مسئولین در مورد برخورد بی‌قاعده در حجاب عصبانی شده و درصدد حمله به دفتر رهبری هستند. بعد از پیام رئیس قوه قضائیه و اطلاعیه فراجا و واکنش دولت ثابت شد توئیت فضائلی درست بوده و رهبری تذکر جدی در این‌باره داده‌اند. در همین زمینه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، رئیس عدلیه با اشاره به موضوع حجاب اظهارکرد: «در قضیه عفاف و حجاب و برخورد با هنجارشکنان نیز باید با تدبیر، هماهنگی و همکاری عمل شود؛ قطعا ما نمی‌خواهیم هر فردِ کم‌توجه به قوانین در کف خیابان را کیفر کنیم؛ در این زمینه ستاد عفاف و حجاب در وزارت کشور، مسئولیت‌هایی دارد؛ همچنین خطاب به دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی برای شناسایی عناصری که به صورت سازمان‌یافته مبادرت به هنجارشکنی می‌کنند، تأکیداتی داشته‌ایم. قطعا باید به‌گونه‌ای اتخاذ تدبیر کرد که در قضیه مزبور، از خلاف شرع جلوگیری شود و زمینه سوء‌استفاده دشمنان نیز فراهم نشود.»

با اینکه مهدی فضائلی سابقا هم با اعلان‌هایی تلاش داشته فضای افراطی گفتمان برخی از چهره‌ها را به تعدیل دعوت کند، باز هم افرادی پیدا شده‌اند که به اظهارات او هجوم بیاورند. جالب‌تر آنکه این افراد نه از سر قانون و نه حتی در حمایت از فراجا، بلکه کاملا برعکس رویه نهادهای اجتماعی و منتسب به جمهوری اسلامی در تلاش هستند فقط رویه افراط‌ گرایی خود را پیش ببرند. 


این مسأله واکنش‌هایی چند را به دنبال داشت. سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت هم در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به این موضوع نوشت: «مسئولیت‌پذیری فراجا در صدور اطلاعیه و پذیرش مراقبت بیشتر، نشان داد مخاطب تذکر رهبر عزیز انقلاب کجا بود. رئیس‌جمهور نیز در همین مدت در چند نوبت به مسئولان امر همین تذکر را داده بودند؛  اما در این چند روز تا صدور اطلاعیه فراجا، برخی عناصر رسانه‌ای و یا وابستگان به جریان‌های سیاسی، غیرمسئولانه نوک پیکان انتقاد را متوجه دولت کرده و تلاش کردند با ایراد اتهام، خط اختلاف را دنبال کنند. البته موضع دولت در این چند روز با توجه به توصیه‌ها و تبعیت از تدابیر عالی نظام در حفظ آرامش و انسجام، سکوت بود. حالا که با اطلاعیه فراجا، ابعاد مسأله روشن شد، جا دارد برخی مسئولان متوجه اطرافیان هتاک، کذاب و اختلاف‌افکن که متأسفانه در مراکز رسمی کشور نفوذ کرده‌اند، باشند. همه ارکان باید توجه کنند که اولویت اصلی کشور، حفظ آرامش و انسجام و تلاش و کمک برای حل مشکلات مردم است.»  البته این طیف در ادامه هجمه‌ها به فضائلی و بی‌اخلاقی‌های خود، توئیت دو سال قبل وی را به‌عنوان عقب‌نشینی منتشر کردند که فضائلی در آن توئیت خواستار نگه داشتن حرمت پلیس در قضیه گشت ارشاد شده بود. موضوعی که موجب واکنش مجدد فضائلی شد و او در توئیتی توضیح داد: «ساعاتی است توئیت دیگری به‌عنوان توئیت جدید بنده و به‌عنوان عقب‌نشینی از توئیت قبل در حال بازنشر است؛ ضمن تأیید محتوای این توئیت که مربوط به حدود ۱.۵ سال پیش است، تأکید می‌کنم توئیت دیروز (تذکر رهبری) به قوت خود باقی است.»


چنین کنش‌هایی بیش از هر چیز یادآور جریان احمدی‌نژادی است که سعی داشته بر فاصله انداختن میان رهبری و دفتر رهبری تأکید کند و این بار با بهانه‌ای جدید به میدان آمده است. 

بیژن مقدم، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با «صبح نو» در خصوص لزوم مقابله درست و منطقی با بی‌حجابی و پرهیز از رفتارهای فراقانونی گفت: «باید یک قاعده کلی را بپذیریم که افراط و تفریط در هر موضوعی، مسیر حرکت را  به بیراهه می‌کشاند. فرقی نمی‌کند که آن  موضوع چه باشد، حجاب  یا هر امر دیگری که باشد، اگر در هر موردی زیاده‌روی صورت بگیرد و برخوردی که عقلانی تلقی نمی‌شود، آن رفتار ممکن است مورد نقد  یا  نفی قرار بگیرد.»
وی افزود: «به‌طور طبیعی در جامعه‌ افرادی را داریم که به این دو طرف ماجرا یعنی هم تفریط و هم افراط علاقه‌مندند و مسیرها را به این جاهایی که خودشان می‌خواهند، هدایت می‌کنند؛ اما مسأله این است که موضوع حجاب پیچیدگی‌های خودش را دارد.»
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مسأله حجاب یک موضوع تدریجی نیست، ادامه داد: «حجاب موضوعی هم نیست که فقط یک وجه یا جهت داشته باشد. همچنین مسأله‌ای نیست که فقط یک راه‌حل داشته باشد و اگر آن را به‌عنوان یک مشکل و چالش تلقی کنیم، حتما یک موضوع تک راه‌حلی نیست که مثلا  بگوییم با آوردن  پلیس به میدان می‌شود این مسأله را تمام کرد.»

پلیس، راه‌حل نهایی مسأله حجاب نیست
مقدم اضافه کرد: «هر کسی چنین تحلیلی داشته باشد، اشتباه است؛ اما ممکن است بگویند پلیس بخشی از این راه‌حل است. یعنی 10 راه‌حل داشته باشیم و یک بخش آن می‌تواند پلیس باشد.  اینکه پلیس چطور عمل کند، بحث دیگری است؛ اما حتما راه‌حل نهایی قطعی ما نیست.»
وی افزود: «برای این بحث مهمی که دارای ابعاد بسیار متنوعی است و دستگاه‌های مختلفی در آن سهم دارند، هر کسی باید به وظایف خودش عمل کند و از همه مهم‌تر اینکه چون این مقوله یک مقوله فرهنگی است، طبعا کار یک دفعه‌ای در آن، نتیجه مطلوب را به ما نمی‌دهد.»
مقدم مطرح کرد: «راه‌حل این مسأله کاری است که باید در درازمدت انجام شود و باید آسیب‌شناسی درستی هم نسبت به آن به عمل بیاید تا ببینیم چه رفتاری در راستای حل این مسأله تأثیرگذار است.»

آسیب شناسی افراط و تفریط در موضوعات اجتماعی 
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه ما با افرادی در جامعه مواجهیم که دو سر این طیف افراط و تفریط قرار دارند و هر حرفی هم که زده شود، با یک اتهام مواجه می‌کنند، خاطرنشان کرد:  «دقیقا مثل رفتاری که با توئیت آقای فضائلی شد و ایشان خبری را بازتاب دادند. با توجه به سوابق توئیت‌های ایشان و حضورشان در دفتر نشر چنین کاری را انجام دادند و خبرهای شبیه این را منتشر کردند تا بتوانند تعادلی را در فهم و برداشت بهتر از منویات مقام معظم رهبری فراهم کنند.»
وی ادامه داد: «ما به اصالت این چیزی که ایشان نوشته تردیدی نداریم؛ اما اینکه عده‌ای حمله کردند و برای اینکه آنها همه چیز را برای خودشان تعریف می‌کنند، رفتار اشتباهی است. ممکن است بخواهند بگویند که «نظر رهبر هم باید با نظر ما یکی باشد و اگر کسی خلاف این را گفت، ما او را قبول نداریم.» البته که ممکن است عین این عبارات را به کار نبرند، ولی برآیند رفتارشان این است  که گفتار رهبری را هم بر اساس تصورات و ذهنیت‌های خودشان تفسیر می‌کنند.»
مقدم با بیان اینکه رهبری حرف‌های متنوعی دارند، یادآور شد:  «مجموعه این حرف‌ها را باید در نظر گرفت و از مجموعه این حرف‌ها اگر توانستیم فهمی را به دست بیاوریم، به فهم درستی رسیده‌ایم. رهبری فرمودند: «حجاب یک اصل اسلامی است. حجاب یک امر قانونی است و باید در جامعه رعایت شود.» علاوه بر این حرف‌های متعدد دیگری هم زدند که همه این‌ها را علنی بیان کردند و مربوط به اکنون هم نیست. ممکن است ایشان با برخی روش‌هایی که اعمال می‌شوند و از دهه ۶۰ هم اعمال می‌شد، مخالف باشند.» 

اهمیت روش اعمال در لایه‌های جامعه
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: «باید از افراط و تفریط  فاصله بگیریم و به نظر من این فهم درست، اولین گام در مسیر حرکت در جهت آن چیزی است که رهبری بیان کردند. آنهایی که ادعا می‌کنند دنبال حرف مقام معظم رهبری هستند،  باید اول درست بفهمند تا بعد بتوانند حرکت کنند که به اعتقاد من بعضی از این افراد منویات رهبری را  به‌درستی متوجه نشده‌اند.»
وی با اشاره به اینکه برخی از افراد بالاخره باید شرایط را درک کنند، تأکید کرد: «ما مسائل قانونی و شرعی داریم و در کنار آنها، روش اعمال هم مهم است. الزاما اینکه شما حرف درستی بزنید، ولی اعمال غلطی انجام دهید، به معنای کار صحیح نیست.»
مقدم گفت: «اینکه پلیس مأموریت‌هایی دارد و باید آنها را انجام دهد، امری بدیهی است. هنجارشکن‌هایی هستند که آنها هم دچار افراط و تفریط شده‌اند، اینکه چگونه با آنها رفتار کنیم، محل بحث است.»
 
 
 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar