نماد آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ روز وداع یاران

منبع
وطن امروز
بروزرسانی
سرمقاله وطن امروز/ روز وداع یاران

وطن امروز/ « روز وداع ياران » عنوان يادداشت روزنامه وطن امروز است که مي‌توانيد آن را در ادامه بخوانيد:
 
دهم ماه مبارک رمضان بنا بر برخي نقل‌هاي تاريخي، روز وفات حضرت خديجه(س) است. روز وداع ۲ ياري که تا آخرين لحظه عاشقانه با هم زيستند. هر گاه پيامبر سخني درباره خديجه مي‌شنيد، مي‌گريست و مي‌فرمود: «کجاست همانند خديجه؟ وقتي مردم مرا تکذيب مي‌کردند، او مرا تصديق کرد. هنگامي‌ که مردم مرا به سبب دين خدا آزار مي‌رساندند، او مرا با مال و ثروت خود ياري رساند. خداوند مرا امر فرمود خديجه را به خانه‌اي از زمرد در بهشت بشارت دهم که در آن غوغا و بيماري وجود ندارد». 
 حضرت خديجه(س) دلداده پيامبر بود و در برهه‌هاي مختلف زماني، آتش عشقش به رسول خدا را با سرودن شعر براي ايشان التيام مي‌داد. مرحوم علامه مجلسي(ره) اشعار عاشقانه حضرت خديجه(س) براي پيامبر را در جلد شانزدهم بحارالانوار گردآوري کرده است. دکتر امير مجد در کتاب «هنگامه وصل» ضمن جمع‌آوري اين اشعار، آنها را به زبان نظم به فارسي بازگردانده است. بخشي از اين اشعار را با هم مرور مي‌کنيم.
 
* سروده‌اي بعد از گفت‌وگو با عموهاي حضرت محمد و شوق ديدار او

بهترين لحظه حياتم چيست / لحظه ديدن و وصال شماست / زندگاني به کام من تلخ است/ مگر آن دم که ديدن تو رواست / از خلايق گزيدمت تنها/ جز تو عيشي کجا به دل برپاست/ بر سر و چشم من فرامينت/ چه کسي خلف امرتان را خواست/ پس بدان عشق من، منم عاشق/ مال و جان در رهت دهم که رواست/ در وجودم جز تو ساکن نيست/ جست‌وجو کن ببين دلم، نه خطاست
 
* سروده‌اي هنگام مشاهده حضرت محمد (ص) در لباس سفر
عطا شده به تو زيبايي و کمال و هنر/ که قلب‌هاي دگر زان شدند سرگردان/ ز فرط حسن، وجودت جواهري باشد/ که ذات پاک تواش کرده گوهري غلتان/ به جسم لاغر من بنگر آنگهي مي‌‌بين/ چگونه چشمه چشمم فتاده در طغيان/ هواي عشق تو خواب از دو چشم من بربود/دلم ز سوزش عشقت پرُست وز عصيان
در روايات اين کتاب آمده است: هنگامي‌که کاروان حضرت محمد برگشت و ايشان به در خانه رسيد،‌ حضرت خديجه با پاي برهنه از غرفه خود پايين آمد و به استقبال او رفت. حضرت محمد از سلامتي کاروان و اموال خبر داد و حضرت خديجه گفت: بهترين تحيت، ‌سلامتي شماست. قسم به خدا تو براي من از همه اموال بهتر و گرامي‌تر هستي. 
کتاب «هنگامه وصل» در ۳۸ صفحه، به کوشش واحد پژوهش مدرسه علميه حضرت خديجه(س) توسط انتشارات کتاب نيستان منتشر شده است. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar