طرز تهیه رشته پلو با مرغ
ایسنا/ تنوع پلوها و چلوها در برنامه غذایی ما ایرانی ها آنقدر زیاد است که شما می توانید برای هر روز هفته یکی از آنها را درست کنید و هیچ وقت برای تهیه غذا دچار سردرگمی نباشید.
یکی از این پلوهای خوشمزه که اصالتاً برای شهر تبریز است و جزو غذاهای سنتی آن محسوب میشود رشته پلو است که شما می توانید این غذای خوشمزه را در کنار مرغ یا در کنار کشمش و خرما یا گوشت چرخ کرده قلقلی شده و تفت داده شده میل کنید.
در ادامه با طرز تهیه رشته پلو زعفرانی آشنا می شوید و قبل از اینکه دستور پخت این غذا را آموزش دهیم، مواد لازم برای تهیه رشته پلو را برای شما معرفی خواهیم کرد.
در نظر داشته باشید نسبتهای بین مواد اولیه با دقت مشخص اندازه گیری شده و اگر بخواهید این غذا را برای تعداد نفرات بیشتر تهیه کنید باید حتماً نسبت بین مواد را رعایت کنید و بعد آنها را تغییر دهید.
مواد لازم برای تهیه رشته پلو زعفرانی
برنج ایرانی :2 پیمانه
رشته پلویی قهوه ای رنگ:100 تا 150 گرم
عدس:1 پیمانه
کره حیوانی :50 گرم
فیله مرغ :300 تا 500 گرم
زعفران آب شده:3 قاشق غذاخوری
دارچین:1 قاشق غذاخوری
پیاز سرخ شده :3 قاشق غذاخوری
کشمش پلویی و خرما:نصف پیمانه
نمک ، فلفل و روغن :به میزان لازم
طرز تهیه رشته پلو زعفرانی
رشته پلو یکی از غذاهای بسیار لذیذی است که از ترکیب رشته پلویی و برنج تهیه می شود و در خیلی از مناسبتها این غذا را تهیه میکنند. کسانی که دارای رژیم گیاهخواری باشند میتوانند این غذا را بدون گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ هم استفاده کنند، ولی در ادامه طرز تهیه رشته پلو با فیله مرغ را به شما آموزش می دهیم.
در اولین مرحله باید برنج را خوب بشویید و داخل یک ظرف آب و نمک قابل توجهی بریزید و برنج را برای مدت حداقل ۴ ساعت بخیسانید.
در صورتی که تمایل داشته باشید داخل رشته پلو عدس بریزید باید عدس را هم از چند ساعت قبل خیس کنید و بپزید. ریختن عدس کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد و الزامی نیست.
کشمش ها را هم خوب پاک کنید و خیس کنید. اگر میخواهید کنار رشته پلو خود خرما هم بگذارید هسته خرما را در بیاورید و بعد پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و داخل روغن تفت دهید.
سپس فیله های مرغ را هم به صورت نواری برش دهید و با مقداری فلفل و نمک و زردچوبه آنها را مزه دار کنید و سپس درون روغن یا کره تفت دهید که فیله مرغ سرخ شود.
پس از آن پیاز و خرما و کشمش را هم با آن ها مخلوط کنید و تفت دهید تا طعمشان به خورد یکدیگر برود.
بعد از گذشت مدت زمانی که گفته شد باید برنج را آبکش کنید و وقتی که آب را خالی کردید آن را درون قابلمه ای که آب داخل آن در حال جوشیدن است بریزید و همان موقعی که برنج در حال پخت هست تا نیم پز شد باید رشته پلویی را هم داخل آب برنج بریزید و هم بزنید که خوب با هم مخلوط و پخته شوند و وقتی که برنج از حالت استخوانی فاصله گرفت و نرم تر شد آن را آبکش کنید. سپس قابلمه ای که میخواهید غذا را داخل آن بگذارید روی شعله گاز قرار داده و کمی روغن درون آن بریزید و بعد ته دیگ سیب زمینی یا نان و چیزی که دوست دارید را ته ظرف قرار دهید و برنج ها را به کمک کفگیر درون قابلمه بریزید و بین لایه ها هم کمی دارچین بریزید و سپس دمکنی آن را بگذارید و صبر کنید تا غذای شما دم بکشد.
هنگامی که رشته پلو دم کشید باید مقداری زعفران دم کنید و کمی از برنج را داخل زعفران دم کرده بریزید و هم بزنید تا برنج زعفرانی درست کرده باشید.
سپس رشته پلو را داخل ظرف دلخواه سرو کرده و مقداری از برنج زعفرانی را به همراه مرغ، خرما و کشمش لابلای برنج روی پلو قرار دهید تا تزیین شده باشد.
البته میتوانید رشته پلو را به صورت کته درست کنید که به این منظور باید به هر میزان برنجی که برداشته اید یک پیمانه اضافه تر آب به همراه نمک و روغن داخل قابلمه روی شعله گاز بگذارید و وقتی که بجوش آمد و کمی از آب آن تبخیر شد رشته ها را مخلوط کنید و وقتی که کاملاً آب بخار شد در آن را بگذارید. حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید که رشته پلو دم بکشد.
نکات مهم برای خوشمزه شدن رشته پلو
معمولاً بیشتر رشته پلویی ها خیلی زود له و نرم می شوند، پس برای اینکه این اتفاق نیفتد و غذای شما ظاهر خوبی داشته باشد و بتواند برای مهمانیها و مجالس هم آن را تهیه کنید باید وقتی رشته ها را به برنج در حال جوش اضافه کنید که نزدیک آبکش کردن باشد تا رشته ها نرم نشوند.
با توجه به اینکه رشته پلویی شوری خودش را دارد، باید مقدار نمکی که داخل رشته پلو می ریزید را با دقت تعیین کنید تا غذا شور نشود.
رشته پلو را با مرغ، گوشت چرخ کرده یا گوشت گوسفند نیز می توانید تهیه کنید.