برترين ها/ مرغ ترش گيلان از مجموعه دستورغذايي هاي محلي است که طرز تهيه آن را براي شما آماده کرده ايم. مرغ ترش، اين غذاي محلي و خوشمزه ي استان گيلان را بپزيد و از خوردن آن لذت ببريد.
چي لازم دارم:
روغن به ميزان لازم
سبزيهاي معطر ۱ کيلوگرم
پياز ۱ عدد
سير ۴ حبه
مرغ ۱ عدد
لپه ۱۰۰ گرم
زردچوبه به ميزان لازم
آبليمو ۱ پيمانه
نمک به ميزان لازم
فلفل به ميزان لازم
تخم مرغ ۲ عدد
چطور بپزم:
1-در ماهيتابه اي بزرگ کمي روغن بريزيد و سبزي ها را در آن تفت دهيد.
2-در اين ميان، در قابلمه اي کمي روغن بريزيد و پياز و سير را در آن تفت دهيد. مرغ و لپه را اضافه کنيد و تفت دهيد ، به آن ها زردچوبه بزنيد و کمي تفت دهيد. بر روي آن ها ۲ ليوان آب بريزيد و بگذاريد تا مرغ و لپه کاملا پخته و نرم شوند.
3-سبزي تفت داده شده را به مواد اضافه کنيد و براي ۶۰ دقيقه بپزيد.
4-آب ليمو، نمک و فلفل سياه را اضافه کنيد و بگذاريد تا خورش جا بيافتد.
5-در پايان تخم مرغ هاي زده شده را در آن بريزد و بگذاريد تا پخته شوند.
6-خورش را در ظرف مورد نظر بکشيد و به همراه برنج ميل کنيد.
نکات:
1- سبزي مرغ ترش شامل جعفري، گشنيز و سبزي محلي خالواش است. مي توانيد به جاي خالواش از نعناع و يا حتي پونه استفاده کنيد. سبزي ها را پاک کرده و تميز بشوييد. آن ها را ريز خرد کنيد.
2- پياز را ريز خرد کنيد. سير را هم با کنار چاقو له کرده و ريز خرد کنيد
3- مي توانيد از فيله ي مرغ هم استفاده کنيد. در صورت تمايل آن ها را خرد کنيد.
4- لپه را از شب قبل خيس کنيد. ترجيحا در اين ميان آب آن را چند بار عوض کنيد.
5- مي توانيد به جاي آب ليمو از آب نارنج، آب غوره يا آب انار استفاده کنيد.
6- تخم مرغ ها را در ظرفي شکسته و با چنگال هم بزنيد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد