آخرين خبر/
چي لازم دارم:
مرغ يک عدد خردشده
روغن مايع ۶ قاشق غذاخوري
سبزي (گشنيز، جعفري، شويد، تره، خلواش يا نعناع) ۳۰۰ گرم ساطوري شده
پياز متوسط يک عدد ساطوري شده
سير تازه يک ساقه ساطوري شده (اختياري)
لپه ۱۲۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
آب نارنج يا آبغوره نيم پيمانه
نمک و فلفل به ميزان لازم
مرغ ترش گيلاني
چطور بپزم:
۱- تکههاي مرغ را شسته و خشک کنيد، سپس کمي نمک روي آنها بپاشيد، روغن را در يک قابلمه روي شعله متوسط داغ کنيد و هر طرف مرغها را حدود ۴ دقيقه در آن سرخ کرده، سپس از قابلمه خارج کنيد.
۲- کمي صبر کنيد تا روغن دوباره داغ شود، سپس پياز را در آن ريخته و ۵ دقيقه تفت دهيد. سير و سبزي را اضافه کرده و تفت دادن را ۷-۸ دقيقه ديگر ادامه دهيد.
۳- لپه را شسته و با کمي آب ۱۵ دقيقه بپزيد، سپس آن را آبکش کرده و به خورش اضافه کنيد. مرغ را به قابلمه برگردانده و نيم پيمانه آب جوش به همراه آبغوره اضافه کنيد. هنگامي که جوش آمد، شعله را کم کرده و خورش را با در بسته يک ساعت بپزيد.
۴- نمک و فلفل خورش را اندازه کنيد. تخممرغها را در يک کاسه شکسته و هم بزنيد تا سفيده و زرده مخلوط شود، سپس آن را به صورت نواري در خورش بريزيد. پس از ۵ دقيقه که تخممرغ بست، آن را با کته يا چلو سرو کنيد.
نکات:
۱ – سبزي مرغ ترش شامل گشنيز، جعفري، نعناع و کمي شويد يا تره است. در محدوده گيلان و مازندران از خلواش به جاي نعناع استفاده ميشود. درصد ترکيب سبزيها را برابر گرفته و شويد يا تره را در حد چند ساقه اضافه کنيد.
۲- تخممرغها را ميتوانيد مانند باقلاقاتق درسته به خورش اضافه کنيد.
۳- خورش را ميتوانيد بدون تفت دادن و روغن تهيه کنيد، در اين صورت يک قاشق چايخوري زردچوبه به آن اضافه کرده و ابتدا پياز و مرغ را نيم ساعت پخته و کف آن را بگيريد، سپس سبزيجات را اضافه کنيد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار