برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

نان لقمه‌اي سريع با بافتي عالي، تنها در يک ساعت

منبع
برترين ها
بروزرسانی
نان لقمه‌اي سريع با بافتي عالي، تنها در يک ساعت
برترين ها/ نان لقمه‌اي نرم و پفي خيلي سريع آماده مي‌شود بدون اينکه بخواهيد منتظر ور آمدن خمير باشيد. کل زماني که براي درست کردن اين نان صرف مي‌کنيد، تنها يک ساعت است، اما نتيجه کار بسيار عالي و راضي کننده است بدون آنکه کسي به شما خرده بگيرد. درست کردن نان براي اغلب ما کار سختي به نظر مي‌رسد حتي براي افرادي که در اين کار مهارت دارند. وقتي کسي نزديک ظهر به من مي‌گويد نان درست کن، انگار حرف بسيار غير منطقي به من زده باشد حسابي جا مي‌خورم. نزديک ظهر! نان! خب چرا، چون نان پختن مستلزم گذشت زمان براي عمل آوردن مخمر، ورز دادن خمير، ور آمدن خمير و در نهايت پختن است و اگرهم بخواهيد نان لقمه‌اي درست کنيد که مرحله ور آمدن دو بخش دارد. ابتدا يک چيز را به شما بگويم. مخمر‌هاي پاکتي که در کشور ما موجود هستند مثل مخمر رضوي يا فريمان همگي مخمر فوري هستند که نيازي به عمل آوردن ندارند. عمل آوردن خمير از اين جهت انجام مي‌شود که مطمئن باشيم که مخمر ما خراب نيست و از ابتدا متوجه اين موضوع شويم. من هر بار به ميزان کمي از مخمر يعني در حد دو يا سه قاشق غذاخوري را کيسه‌اي پلاستيکي در يخچال قرار مي‌دهم و بقيه آن را در فريزر نگهداري مي‌کنم، چون مي‌دانيد که يک پاکت مخمر خيلي زياد است و شايد استفاده از آن يکسال طول بکشد. با حذف مرحله عمل آوردن خمير ۱۰ تا ۱۵ دقيقه از زمان حذف مي‌شود. شما مي‌توانيد فقط آن را روي آرد بريزيد سپس بقيه کار را انجام دهيد. مخمر‌ها از آرد تغذيه مي‌کنند تا خمير را پف کنند، اما اگر مقداري شکر به مواد اضافه کنيد اين کار را در زماني سريعتر انجام مي‌دهند، چون شکر به سرعت توسط آن‌ها مصرف مي‌شود. براي درست کردن نان به شيوه‌اي سريع يکي از روش‌هاي کوتاه کردن زمان ور آمدن خمير استفاده از مخمر به ميزاني بيشتر است. هر چه مخمر بيشتر باشد، تعداد عمل آورندگان خمير هم بيشتر مي‌شود مثل اين مي‌ماند که شما تعداد کارگران را بيشتر کنيد تا کار ساختن يک ساختمان، سريعتر پيش برود. اما اين موضوع محدوديت‌هايي دارد، چون وقتي مخمر زياد باشد خمير ترش مي‌شود. اگر مخمر زياد باشد يا زمان ور آمدن خيلي طولاني و يا جاي خمير خيلي گرم باشد، اين موجودات کوچک به يکباره بخش زيادي از آرد را تخمير کرده و الکل و اسيد لاکتيک را به ميزان زيادي توليد مي‌کنند. بوي خوش نان در واقع به خاطر اسيد لاکتيک است، اما اگر زياد شود ترش و بد مزه مي‌شود. الکل‌هاي موجود در خمير نان معمولي، الکل‌هايي فرار هستند که اغلب موقع پخت بخار شده و از بافت نان خارج مي‌شود و از اين جهت جاي نگراني ندارد، اما اگر مخمر خيلي زياد باشد ميزان اين الکل هم زياد و نان را بدبو و با طعمي الکلي مي‌کند. من از يک برند معتبر نان، چند بار نان کروسان خريدم و هر بار طعم الکل را در آن احساس کردم که واقعا آزار دهنده است. مواد لازم آرد: ۳ و ۳/۴ تا ۴ و ۱/۴ پيمانه شکر: ۱/۴ پيمانه مخمر فوري: ۱ قاشق غذاخوري نمک: ۱ و ۱/۲ قاشق چايخوري آب سرد: ۳/۴ پيمانه شير: ۲/۳ پيمانه کره: ۴ قاشق غذاخوري+ مقداري براي روي نان آب ليمو: ۱ و ۱/۲ قاشق چايخوري طرز تهيه ۱. فر را با حرارت ۸۰ درجه سلسيوس (۱۸۰ درجه فارنهايت) گرم کنيد. ۲. در کاسه همزن برقي ثابت يا کاسه معمولي با قطعه خمير زن همزن ايستاده، ۴ پيمانه آرد، شکر، مخمر و نمک را مخلوط کنيد. ۳. در کاسه‌اي ديگر، آب، شير و کره را بريزيد و داخل مايکروفر با قدرت بالا گرم کنيد تا به دماي ۴۵ درجه روي دماسنج آشپزي برسد. اين کار حدود ۱ دقيقه و ۱۵ ثانيه زمان مي‌برد. خوب بهم بزنيد تا کره ذوب شود و داخل مايع مخلوط شود. مي‌توانيد همين کار را روي گاز، اما با شعله‌اي بسيار کم انجام دهيد. بهتر است که روي گاز شعله پخش کن بگذاريد تا حرارت مستقيم نباشد. ۴. مخلوط شير را داخل مخلوط آرد داخل کاسه همزن بريزيد. به آن آب ليمو هم اضافه کنيد. ۵. قطعه خميرزن را روي همزن کاسه‌اي بگذاريد. روي سرعت پايين خمير را بزنيد و به تدريج به سرعت متوسط برسانيد. حدود ۳ تا ۴ دقيقه آن را ورز دهيد تا زماني که خمير لطيف و انعطاف پذير باشد. در صورتي که به آرد بيشتري نياز داشت، به آن آرد اضافه کنيد. خمير بايد کمي چسبناک، اما قابل کنترل باشد. در صورتي که همزن برقي ساده داريد، قطعه خميرزن را بگذاريد و حين ورز دادن مرتب همزن را بالا نگه داريد تا در خمير فرو نرود. اگر هم کلا همزن برقي نداريد آن را با ليسک بهم بزنيد و با دست ورز بدهيد. براي ورز دادن نبايد خمير را با دست چنگ بزنيد بلکه بيشتر سعي کنيد که با دست، خمير را روي هم تا کنيد. اين بهترين روش براي ورز دادن خمير است. با دست اين کار زمان بيشتري مي‌گيرد.
۶. روي کاسه را با پلاستيک سلفون بپوشانيد و به مدت ۵ دقيقه استراحت دهيد. در همين حال ظرف پيرکس را با کره چرب کنيد. براي ظرف، از هر ظرفي که قابل گذاشتن در فر باشد، استفاده کنيد نيازي نيست که حتما يک ظرف پيرکس شيشه‌اي و يا ظرف مخصوص فر باشد. اندازه مناسب ظرف ۳۰ در ۲۰ سانت يا کمي بزگتر، بهتر است.
۷. خمير را روي سطحي آرد پاشي شده بگذاريد. آن را به شکل يک مربع صاف و مساوي با قطر ۲۲ سانت درآوريد. ۸. آن را به ۱۶ قطعه مساوي تقسيم کنيد. استفاده از کاتر خمير خيلي خوب است، اما اگر نداريد از همان چاقوي آشپزخانه استفاده کنيد. ۹. پانزده خمير را گرد کنيد و به شکل توپ درآوريد و از خمير شانزدهم که کوچکتر است براي چسباندن دور خمير‌هاي کوچکتر استفاده کنيد اگر هم توانستيد که آن‌ها را دقيق به ۱۶ قسمت تقسيم کنيد که عالي است. خمير‌هاي گرد کرده را داخل ظرف چرب شده بگذاريد. کمي بين آن‌ها فاصله بگذاريد.
۱۰. روي خمير‌ها را با آب برس بزنيد. اين کار باعث مي‌شود که موقع ور آمدن در فر، خشک نشوند. ۱۱. آن‌ها را داخل فر بگذاريد، درب آن را ببنديد و خاموش کنيد. بگذاريد به مدت ۲۰ دقيقه خمير‌ها ور بيايند. در اين مدت به هيچ عنوان درب فر را باز نکنيد. ۱۲. آن‌ها را از فر خارج کنيد و فر را با حرارت ۱۹۰ درجه سانتي گراد گرم کنيد. گرم کردن فر بايد حدود ۵ دقيقه انجام شود، در اين زمان هم رول‌ها روي کابينت آشپزخانه، استراحت کرده و ور مي‌آيند.
۱۳. دوباره ظرف را در فر گرم شده بگذاريد. به مدت ۱۴ تا ۱۶ دقيقه بگذاريد ظرف در فر بماند تا روي نان‌ها طلايي تيره شود. ظرف را از فر درآورده و روي آن‌ها کره بماليد البته به ميزاني کم. اين کار باعث مي‌شود که روي نان‌ها بيشتر طلايي و تيره رنگ شود. ۱۴. نان‌ها را گرم سرو کنيد. در صورتي که اضافه آمد، آن‌ها را در ظرفي دردار بگذاريد و براي استفاده مجدد هم مي‌توان از مايکروفر استفاده کرد. نکات مهم در صورتي که پس از آماده کردن خمير کاري براي شما پيش آمد و نمي‌توانيد به سرعت خمير را درست کنيد حتما آن را در يخچال بگذاريد. ظاهر نان تا حد زيادي بستگي به نوع آرد شما هم دارد، هر چه سبوس بيشتر باشد نان تيره‌تر و سفت‌تر است. براي اينکه از نرم و پفي شدن نان مطمئن شويد مي‌توانيد يک کاسه آب جوش را به هنگام روشن کردن فر داخل آن بگذاريد. منبع: cookingclassy ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره