برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
آشپزی من

روش نگه داري گوجه فرنگي تازه براي زمستان

منبع
نمناک
بروزرسانی
روش نگه داري گوجه فرنگي تازه براي زمستان
نمناک/ از آنجا که گوجه فرنگي هاي فصل زمستان رنگ و طعم گوجه فرنگي هاي قرمز پرآب و گوشت تابستانه را ندارند، شما مي توانيد با به کارگيري روشي بسيار ساده در زمستان نيز از آنها براي درست کردن غذاهايي مانند املت، استانبولي پلو و در کنار جوجه کباب و چلوکباب ديگي استفاده کنيد. در قديم رسم بر اين بوده است که در پايان تابستان و اوايل پاييز خانواده ها به جمع آوري و ذخيره انواع آذوقه هاي ناياب يا کمياب در فصل سرما مشغول مي شدند که از جمله آنها حتي به خريد و انبار سيب زميني، پياز و غيره مي توان اشاره کرد ولي امروزه با تغيير شرايط کاشت و نگهداري ميوه ها و سبزيجات محدوديت هاي فصلي به حداقل رسيده و معمولاً در بيشتر فصول به جز مواردي اندک مابقي قابل دسترسي هستند. از طرف ديگر تغيير کيفيت برخي از محصولات تابستانه در زمستان و همچنين افزايش قيمت آنها هنوز عده اي از خانم ها را بر آن مي دارد که کماکان به سنت ديرينه خود براي انبار آن مواد پايبند باشند. گوجه فرنگي از جمله سبزيجات پرخاصيت است که به صورت خام، پخته و رب قابل استفاده است. با قرار گرفتن در فصل شهريور و رسيدن گوجه فرنگي بسياري از خانم ها به دنبال تهيه رب هستند. بسياري از غذاها به جاي رب نياز به گوجه فرنگي دارد که از شاخص ترين آن ها املت گوجه فرنگي مي باشد. حتما شما هم در فصول سرد سال املت اين غذاي ساده، زود پخت و خوشمزه را هوس کرده ايد. همانطور که مي دانيد گوجه فرنگي در فصل زمستان به صورت گلخانه اي و به دور از نور مستقيم آفتاب عمل مي آيد از طرفي چون اين محصول در زمستان کمياب و گاهي ناياب مي شود و قيمت آن نسبت به تابستان بسيار بيشتر است، بعضي از خانم ها براي استفاده و نگهداري از گوجه فرنگي در فصل زمستان به شيوه هاي مختلفي عمل مي کنند. نگهداري گوجه فرنگي براي زمستان کار بسيار ساده اي است در اين مقاله چند شيوه نگهداري گوجه فرنگي براي مصرف در طول فصل زمستان توضيح داده شده است. روش اول: ابتدا به اندازه مصرف و گنجايش فريزر خود گوجه فرنگي تازه تهيه کنيد سپس آن ها را بشوييد و در صورت تمايل پوست گوجه فرنگي ها را گرفته و خرد کنيد. براي اينکه پوست گوجه فرنگي به راحتي جدا شود به مدت دو دقيقه گوجه را در آب جوش بيندازيد سپس آن را از آب جوش خارج کرده و در آب سرد بگذاريد چند لحظه بعد مشاهده مي کنيد که با چاقو و و به راحتي پوست گوجه جدا مي شود. گوجه ها را به ميزاني خرد کنيد که براي تهيه غذاها نياز داريد. مثلا براي تهيه املت مي توانيد هر گوجه را به چهار قسمت برش بزنيد. گوجه فرنگي هاي خرد شد را در قابلمه مناسبي بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد و اجازه دهيد خوب بپزد سپس مقداري نمک بزنيد. قابلمه را از روي حرارت برداشته و کنار بگذاريد تا سرد شود. گوجه فرنگي هاي پخته و سرد شده را داخل کيسه فريزر يا ظروف دربدار مناسب ريخته و در فريزر قرار دهيد. روش دوم: ابتدا گوجه فرنگي ها را شسته و خرد کنيد اگر تمايل داشتيد مي توانيد به روش بالا گوجه ها را پوست کنيد. بسته به مقدار گوجه فرنگي چند عدد پياز مناسب انتخاب کنيد و به صورت نگيني خرد کنيد، مقداري روغن داخل ماهي تابه بريزيد و پيازها را داخل آن سرخ کنيد. گوجه فرنگي هاي خرد شده را داخل قابلمه مناسبي بريزيد و پياز داغ را به آن اضافه کنيد قابلمه را روي حرارت قرار دهيد تا گوجه ها مغز پخت شود. قابلمه را از روي حرارت برداريد و کنار بگذاريد تا سرد شود سپس گوجه فرنگي ها را داخل کيسه فريزر يا داخل ظروف دربدار بريزيد و در فريزر قرار دهيد. مي توانيد گوجه فرنگي ها را با پياز يا فلفل بپزيد و آن را در فريزر نگهداري کنيد روش سوم: ابتدا گوجه فرنگي ها را شسته و خرد کنيد. قابلمه مناسبي انتخاب کنيد و گوجه فرنگي ها را داخل آن بريزيد سپس روي حرارت ملايم قرار دهيد. بسته به ذائقه خود مي توانيد مقداري فلفل سبز تند و مرزه را ريز کرده و داخل گوجه فرنگي ها بريزيد تا عطر و طعم خوبي به خود بگيرد. بعد از اينکه کمي نرم شد مي توانيد ادويه هاي دلخواه خود را داخل آن بريزيد و مقداري نمک بزنيد بعد از چند دقيقه مقداري روغن جامد داخل گوجه ها ريخته و اجازه دهيد چند دقيقه روي حرارت بماند سپس از روي حرارت برداريد بعد از اينکه گوجه فرنگي ها سرد شد داخل شيشه هايي که درب فلزي دارند بريزيد. توجه داشته باشيد که حتما از روغن جامد استفاده شود. مقداري آب داخل قابلمه بزرگي ريخته و اجازه دهيد بجوشد سپس شيشه هاي حاوي گوجه فرنگي را داخل آن قرار دهيد و بعد از گذشت حدود 15 تا 20 دقيقه شيشه ها را از آب جوش خارج کنيد و در جاي مناسبي قرار دهيد. به اين طريق مي توانيد گوجه فرنگي را براي مصرف زمستان به صورت کمپوت شده نگهداري کنيد. در اين روش نگهداري آن آسان است و نيازي به يخچال ندارد و گوجه فرنگي ها طعم بسيار دلچسبي دارند. با استفاده از روش هاي گفته شده در طول فصل زمستان که گوجه فرنگي هميشه در دسترس نيست و يا کمياب است مي توانيد از آن ها براي تهيه املت و ساير غذاهايي که نياز به گوجه فرنگي دارند استفاده کنيد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره