تابناک با تو/ حلوا به هر شکلي که باشد در مناسبتهاي مختلف مذهبي و مهماني و ختم و شادي يک دسر شيرين و خوشمزه و کم هزينه است. حلواي مجلسي خرما که بيشتر اصالت جنوبي دارد يک حلواي لذيذ و مقوي است که هم با شير درست ميشود و هم بدون شير. بعضي هم حلواي خرما را با ارده تهيه ميکنند و بعضي با گردو يا بيسکويت. به هر شکلي که اين حلوا را درست کنيد يک ميان وعده خوشمزه و مقوي خواهيد داشت. ۴ طرز تهيه حلواي خرما با شير يا بدون شير، با ارده و همچنين حلواي خرما با بيسکوييت يا گردو را در اين مطلب بخوانيد.
چي لازم دارم:
خرما: ۵۰۰ گرم بدون هسته
آرد: ۱ ليوان فرانسوي دستهدار
کره يا روغن مايع: ۱/۳ ليوان دستهدار فرانسوي
پودر دارچين: ۱ قاشق چايخوري
پودر هل: ۱ قاشق چايخوري
چطور بپزم:
ابتدا آرد را روي شعله ملايم گاز تفت دهيد تا طلايي شود، اما زياد تيره نشود، چون طعم تلخي پيدا ميکند. مدت زمان تفت دادن آرد روي شعله ملايم گاهي ممکن است ۳۰ دقيقه طول بکشد، چون شعله گاز بايد خيلي ملايم باشد، مثل ساير حلواها و شيرينيها. پس صبور باشيد. وقتي رنگ آرد کرم و طلايي شد روغن يا کره را اضافه کنيد و مدام هم بزنيد. سپس دارچين و پودر هل را اضافه کنيد و کمي ديگر هم بزنيد.
کمي بعد نوبت اضافه کردن خرما است. خرما را در ميکسر خوب هم بزنيد و به شکل پوره دربيايد. سپس به ساير مواد اضافه کنيد و حدود ۳۰ ثانيه با ساير مواد هم بزنيد. شعله گاز را بعد از ۳۰ ثانيه خاموش کنيد و اجازه دهيد کمي سرد شود. حالا با دست تميز تمام مواد را ورز دهيد. آنقدر اين کار را ادامه بدهيد تا يک خمير صاف و يکدست درست شود. وقتي حلواي خرما يکدست شد ميتوانيد آن را روي يک کيسه فريزر بگذاريد و با وردنه به شکل مستطيل باز کنيد. سپس حلوا را از روي نايلون برداريد و رول کنيد. رول را دوباره در نايلون بگذاريد و به مدت يک ساعت در يخچال قرار دهيد.
بعد از يک ساعت حلوا را با چاقوي تيز به شکل رولت برش بزنيد. يک روش ديگر اضافه کردن مغز گردو يا مغز پسته خرد شده به حلواي خرماي رولتي يا ساده است. يک روش ديگر اين است که حلوا را کمي ديگر ورز بدهيد و در ظرف دلخواه پهن کنيد و روي آن پودر نارگيل بپاشيد. ميتوانيد حلواي خرما را به صورت توپک هم درآوريد و روي آن را با انواع مغزها، کنجد يا پودر پسته و پودر نارگيل تزيين کنيد.
فوت و فنهاي درست کردن حلواي خرما با شير يا بدون شير
۱. همانطور که گفتيم حلواي خرما را با شير هم درست ميکنند. البته جنوبيها به مواد حلوا در حال ورز دادن يک يا دو قاشق غذاخوري ماست چکيده اضافه کنيد. اما اگر ميخواهيد حلواي خرما را با شير درست کنيد براي اين مقدار مواد ۱ ليوان دستهدار فرانسوي شير را به مواد اضافه کنيد. بعد از تفت دادن آرد و اضافه کردن خرما شير را هم اضافه کنيد و اين بار مرتب روي شعله ملايم گاز هم بزنيد تا شير کاملا جذب خرما شود و ته نگيرد. سپس خرما را به صورت رولي يا ساده با مغز يا بدون مغز سرو کنيد.
۲. به مواد اين حلوا يک قاشق زعفران دم کرده غليظ هم ميتوانيد اضافه کنيد.
۳. به جاي شير ميتوانيد از ارده استفاده کنيد که در اين صورت حلواي شما تبديل به يک بمب انرژي ميشود. در اين صورت ارده را بعد از تفت دادن آرد و بعد از اضافه کردن خرما روي مواد بريزيد و مقداري هم بزنيد. سپس شعله را خاموش کنيد و کمي که سرد شد با دست خوب ورز بدهيد تا مايه حلوا يکدست و صاف شود. مقدار ارده به سليقه شما بستگي دارد. طرز تهيه ارده خانگي که بسيار هم ساده است را در اينجا بخوانيد.
۴. طرز تهيه حلواي خرماي شيرازي به همين ترتيب است، با شير يا بدون شير.
۵. طرز تهيه حلواي خرما با بيسکويت هم مرسوم است. براي درست کردن اين مدل از حلواي خرما بايد ۱ بسته بيسکويت پتي بور يا هر بيسکويت ديگري که طعمش را ميپسنديد به مواد لازم اضافه کنيد. يک نايلون فريزر رو سطح کار باز کنيد و خرما روي آن قرار بدهيد. يک نايلون فريزر را روي خرما بگذاريد و با وردنه خرما را به شکل مستطيل باز کنيد. حالا نايلونها را برداريد و بيسکويتها را روي خرما بچسنيد. خرما را با دقت رول کنيد و پشت و روي آن را در صورت دلخواه کنجد بپاشيد. دوبار مايه حلوا را در نايلون بپيچيد وبه مدت يک ساعت در يخچال بگذاريد و سپس با چاقوي تيز برش بزنيد. يک روش ديگر اين است که بيسکويتها را در غذاساز پودر کنيد و به جاي بيسکويت درسته روي حلواي خرما که با وردنه صاف کردهايد بريزيد و رول کنيد و به همان ترتيب گفته شده برش بزنيد.
۶. براي درست کردن حلواي خرما با شکلات، شکلات سفيد يا قهوهاي را به روش بن ماري آب کنيد. سپس حلواي خرمايي که به شکل توپکي درآوردهايد را در شکلات آب شده بغلتانيد و اجازه دهيد سرد شود، سپس ميل کنيد.
۷. حلواي خرما به خاطر خرما زود ترش ميشود پس باقي مانده آن را در يخچال نگهداري کنيد.
بازار