ايرنا/ سمبوسه يکي از غذاهاي خوشمزه مخصوص جنوب ايران است که در حال حاضر در سراسر کشور به عنوان يک غذاي محبوب و پر طرفدار شناخته ميشود. عطر و طعم اين غذاي خوشمزه بيشتر به خاطر ادويهها و چاشنيهايي است که در طبخ آن مورد استفاده قرار ميگيرد.
سمبوسه معمولا در مهمانيها و تولدها هم بسيار مورد توجه قرار ميگيرد، چون خيلي سريع آماده ميشود و نسبتا غذاي کم هزينهاي هم هست لذا معمولا پاي ثابت مهمانيهاي عصرانه و تولد است.
سمبوسه انواع مختلفي دارد مثل سمبوسه سيب زميني، سمبوسه گوشت، سمبوسه پيتزايي و سمبوسه هندي که در اين مطلب طرز تهيه سمبوسه گوشت را براي شما در نظر گرفته ايم. براي تهيه سمبوسه گوشت از نان لواش، گوشت چرخ شده، سبزيجات معطر، سيب زميني، فلفل سياه و قرمز و برخي مواد ديگر استفاده ميشود.
مواد لازم
گوشت چرخ شده ۲۵۰ گرم
پياز رنده شده ۱ عدد
سيب زميني متوسط ۲ عدد
فلفل دلمهاي ۱ عدد
قارچ ورقهاي شده ۱۵۰ گرم
گشنيز تازه ۱۵۰ گرم
رب گوجه فرنگي ۱ قاشق غذاخوري
سير ۱ تا ۲ حبه
پودر زنجبيل ۱ قاشق غذاخوري
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوري
نمک ۱ قاشق چايخوري
فلفل سياه به ميزان لازم
فلفل قرمز به ميزان لازم
روغن مايع به ميزان لازم
نان لواش به ميزان لازم
طرز تهيه
۱. گوشت چرخ شده + پياز رنده شده + سير رنده شده + نمک + زردچوبه + فلفل سياه + روغن را داخل تابه بريزيد و روي حرارت متوسط حدود ۲۰ دقيقه تفت دهيد رب را هم جداگانه تفت دهيد و به گوشت اضافه کنيد.
نکته مهم در فرآيند تفت دادن گوشت اين است که بعضي وقتي پياز را رنده ميکنند کاملاً آب آن را ميگيرند و اصطلاحاً فقط تفالههاي پياز را به گوشت اضافه ميکنند، اما بعد از پخت با اين مشکل مواجه ميشوند که گوشت بوي زهم ميدهد؛ بنابراين نبايد آب پياز را کامل بگيريد بلکه وقتي پياز را رنده کرديد چند دقيقه آن را کنار بگذاريد آبي که از پياز جدا ميشود را بگيريد و بقيه پياز را به گوشت اضافه کنيد اصلا نيازي به فشار دادن پياز و گرفتن تمام آب آن نيست.
۲. سپس فلفل دلمهاي را به صورت نگيني ريز خرد کنيد گشنيز را هم تميز بشوييد، ريز خرد کنيد و به همراه فلفل دلمهاي به گوشتي که تفت خورده اضافه کنيد بعد هم زنجبيل و فلفل قرمز را اضافه کنيد و حدود ۳ دقيقه بعد از روي حرارت برداريد.
۳. سيب زمينيها را به صورت نگيني ريز خرد کنيد بعد از سرخ شدن به مواد اضافه کنيد.
۴. قارچ را هم به صورت ورقهاي خرد کنيد در تابهاي جدا با حرارت بالا تفت دهيد تا آب نيندازد بعد از سرخ شدن به مواد اضافه کنيد.
۵. نانهاي لواش را در ابعاد ۷ در ۳۰ سانتي متري برش بزنيد سپس مقداري از مخلوط آماده شده را روي لبه نان قرار دهيد و گوشه نان را روي مواد برگردانيد به طوري که يک مثلث درست شود.
مثلث را مجددا روي نان برگردانيد اين کار را تا جايي ادامه دهيد که قسمت کوچکي از نان باقي بماند اين قسمت را کاملا به داخل مثلثها برگردانيد تا هنگام سرخ شدن مواد به بيرون نريزد.
۶. وقتي که همه سمبوسهها را به روش گفته شده آماده کرديد تابهاي ترجيحا کوچک با عمق زياد را انتخاب کنيد تابه را روي حرارت قرار دهيد حدود ۲ تا ۳ دقيقه بعد که جسم تابه گرم شد ۴ تا ۵ قاشق روغن مايع داخل آن بريزيد وقتي روغن داغ شد سمبوسهها را داخل تابه بچينيد.
اجازه دهيد سمبوسهها کاملا طلايي شوند بعد با کمک کفگير سوراخ دار آنها را از تابه خارج کنيد و داخل آبکش فلزي قرار دهيد تا روغن اضافه آن خارج شود فقط حواستان باشد سمبوسهها را روي هم نگذاريد تا خمير نشوند.
۷. موقع سرو سمبوسه، آنها را داخل آبکش فلزي پايه دار قرار دهيد زير آبکش يک سيني بگذاريد و سيني را داخل فري که از قبل روي ۱۷۰ درجه سانتي گراد قرار داده ايد قرار دهيد حدود ۵ دقيقه که بماند هم روغن اضافه آن کشيده ميشود هم اينکه گرم ميشود توجه کنيد نبايد سمبوسهها روي هم قرار بگيرند.
۸. شما ميتوانيد سمبوسه را بعد از پيچيدن سرخ نکنيد بلکه بسته بندي کنيد داخل فريزر قرار دهيد و موقع مصرف سرخ کنيد.
بازار