برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

غذاي اصلي/ اکبر جوجه غذاي سنتي مازندراني

منبع
غذالند
بروزرسانی
غذاي اصلي/ اکبر جوجه غذاي سنتي مازندراني
غذالند/ اکبر جوجه، يکي از غذا‌هاي سنتي مردم مازندران مي‌باشد. در واقع اسم اين غذا به لقب ابداع کننده آن يعني آقاي اکبر کلبادي نژاد برمي گردد که در حال حاضر نيز در شمال کشور رستوران‌ها و شعبه‌هاي متنوع و زيادي داير کرده است. اين غذاي قديمي و سنتي در اصل به شهرستان گلوکاه در مازندران برمي گردد که به دليل طعم خاص و منحصر به فردش خيلي سريع در ميان شهر‌هاي ديگر مد نظر قرار گرفته است. به گونه‌اي که اين غذاي سنتي مازندران را مي‌توانيد حتي در اکثر شهر‌هاي جنوبي نيز بيابيد و از طعم لذيذ و خوشمزه آن لذت ببريد. غذاي اکبر جوجه اصل مازندران با جوجه مرغ درست مي‌شود. به همين دليل ممکن است که طعم اين غذا در مازندران و رستوران‌هاي محلي شمال ايران، کاملاً متفاوت از ساير شهر‌هاي ايران باشد. چرا که در اکثر شهر‌هاي ديگر معمولاً از مرغ براي طبخ اين غذا استفاده مي‌کنند. به جرأت مي‌توان گفت که غذاي اکبر جوجه نسبت به ساير غذا‌ها و جوجه‌ها يک طعم متفاوت و خاصي دارد اگر طبق دستور پخت حرفه‌اي و اصولي خودش طبخ و آماده شود طعم بي نظيري دارد. وجود زعفران و رب انار در سس مخصوص اين غذا، طعم منحصر به فردش را دوچندان و خاص کرده است. چرا که سس رب انار مزه غذا را کاملاً متفاوت و طبق ميل افرادي که غذا‌هاي محلي را بسيار دوست دارند، مي‌کند. معمولاً غذاي اکبر جوجه را با پلو زعفراني ميل مي‌کنند. هرچند که اين غذا در کنار پلو سفيد نيز همان طعم خاص و به ياد ماندني خود را دارد. اگر قصد سفر به شمال ايران را داريد، پيشنهاد مي‌کنيم که حتماً اين غذا را در يکي از رستوران‌هاي معروف شمال ايران امتحان کنيد تا هميشه خاطره اين سفر را در ذهن داشته باشيد. از ديگر غذا‌هاي شمالي ايران مي‌توان به پلو کدو حلوايي، ماهي مالاتا، مرغ ناردوني، خورش پرتقال با مرغ، شويد قورمه و خورش ترش سماق اشاره کرد. چي لازم دارم: جوجه مرغ: ۱ کيلو گرم روغن مايع: ۱٫۵ ليوان ليمو ترش: ۶ عدد زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوري رب انار: ۱٫۵ پيمانه نمک: به ميزان لازم فلفل سياه: به ميزان لازم چطور بپزم: ۱. ابتدا جوجه مرغ را کامل تميز کنيد و از وسط نصف کنيد و سپس بشوييد. ۲. در يک ظرف جداگانه آب ليموترش‌ها را بگيريد و نمک، فلفل و زعفران را به آن اضافه کنيد. ۳. سپس جوجه مرغ را در مواد آماده شده بگذاريد و بعد مرغ را با سلفون بپوشانيد. ۴. ظرف را به مدت ۴ ساعت در يخچال بگذاريد تا مواد کاملاً آن را طعم دار کند. ۵. سپس در يک ماهي تابه روغن بريزيد و حرارت را کم کنيد تا روغن داغ بشود. ۶. بعد جوجه مرغ را از سمتي که پوست دارد، در ماهي تابه گذاشته و سرخ کنيد تا برشته شود. ۷. جوجه مرغ را در ديس بگذاريد و سس رب انار را بر روي آن بريزيد. ۸. اين غذا معمولا با برنج سرو مي‌شود. نوش جان
#باهم_شکستش_مي‌دهيم ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره