فرارو/ اگر در جست و جوي يک شربت گوارا، خوش عطر و دلپذير براي عصرهاي تابستان هستيد پيشنهاد ميکنيم يک بار شربت گل محمدي را امتحان کنيد. اين شربت يکي از معروفترين نوشيدنيها در طب سنتي ايران است که جايگزين بسيار خوبي براي نوشيدنيهاي صنعتي ميباشد.
شربت گل محمدي آرام بخش است و براي درمان بي خوابي نيز موثر ميباشد و براي افرادي که بدن و عرق آنها بوي نامطبوع دارد مناسب است. اين شربت براي کاهش و تعديل حرارت گرم مزاجان مفيد است. علاوه بر اين تأثيري چشمگير در پاکسازي کبد و صفرا، باز شدن رنگ چهره و شادابي پوست و مو دارد. ما در اين مطلب ميخواهيم طرز تهيه شربت گل محمدي را آموزش دهيم پيشنهاد ميکنيم حتما اين شربت محشر را درست کنيد و با نوش جان کردنش حسابي خنک شويد.
چي لازم دارم:
گل محمدي تازه ۲۵۰ گرم
شکر ۱ کيلو
آب ۱ ليتر
جوهر ليمو نوک قاشق چايخوري
چجوري درست کنم:
۱- ابتدا گلبرگهاي گل محمدي را با دقت از گلها جدا کنيد، سپس آنها را داخل يک قابلمه مناسب بريزيد. در ادامه آب را جوش بياوريد بعد آب جوش را به يکباره روي گلبرگها بريزيد به صورتي که آب جوش به طور کامل روي گلبرگها را بپوشاند. پس از ريختن آب جوش فورا يک دم کني تميز روي درب قابلمه قرار دهيد.
۲- حالا قابلمه را به مدت ۲۴ ساعت در محيط آشپزخانه قرار دهيد تا عطر گلبرگها به طور کامل خارج شود. پس از گذشت ۲۴ ساعت گلبرگها را داخل آبکش بريزيد روي قابلمه قرار دهيد تا آب باقيمانده در گلبرگها خارج شود. فقط حواستان باشد به هيچ وجه گلبرگها را براي خارج شدن آب، فشار ندهيد، زيرا در پايان شربتي بد رنگ و کدر خواهيد داشت.
۳- پس از اينکه آب موجود در گلبرگها خارج شد شکر را به آن اضافه کنيد قابلمه را روي حرارت ملايم قرار دهيد اجازه دهيد شکر به طور کامل در آب حل شود وقتي جوشيد کف روي آن را جمع کنيد سپس صبر کنيد تا به غلظت مناسب برسد. زماني که که شربت به غلظت کافي رسيد در صورت تمايل نوک قاشق چايخوري رنگ صورتي قنادي به آن اضافه کنيد بعد هم جوهر ليمو را در يک قاشق سوپخوري آب جوش حل کنيد و به شربت اضافه کنيد سپس قابلمه را از روي حرارت بر ميداريد.
به اين نکته توجه داشته باشيد که پس از گذاشتن آب و شکر روي حرارت، ۳-۲ مرتبه هم بزنيد تا شکر داخل آب حل شود. زماني که شکر به طور کامل حل شد، ديگر به هيچ عنوان هم نزنيد تا شربت بجوشد و قوام آيد. هم زدن شربت پس از حل شدن شکر در آب، باعث شکرک زدن شربت خواهد شد.
قوام آمدن شربت بسيار مهم است در صورت داشتن تجربه کافي، ميتوان قوام آمدن شربت را از طريق جوشيدن تشخيص داد که در اين هنگام، بايد به صورت حبابهاي ريز در آيد. در غير اين صورت هنگام تست، شربت حتماً بايد سرد باشد. شربت سرد شده در صورتي که قوام آمده باشد روان نيست و به راحتي از قاشق جدا نميشود.
دليل تلخ شدن شربت گل محمدي و روش گرفتن تلخي آن
دليل تلخ شدن شربت استفاده از گلبرگهايي است که رنگ تيره دارند و به اصلاح نارس هستند. براي تهيه اين شربت حتما از گلبرگهاي رنگ صورتي روشن استفاده کنيد تا شربت در پايان طعم تلخي نداشته باشد. يکي ديگر از دلايل تلخ شدن شربت گل محمدي استفاده از گل محمدي با نژاد خاص است براي کم کردن تلخي شربت ميتوانيد آن را به همراه آب ليمو ترش تازه مصرف کنيد.
بازار