طرز تهيه پلو ميگو مجلسي بوشهري

مجله کوروش/ طرز تهيه پلو ميگو مجلسي بوشهري به همراه ترفند گرفتن بوي زهم ميگو
منتشر شده در ۳۰-۰۶-۹۹
23 بازديد
بدون ديدگاه
مدت زمان تقريبي مطالعه : 5 دقيقه
اگر از آن دسته افرادي هستيد که غذاهاي دريايي مثل ماهي و ميگو را دوست نداريد پيشنهاد ما به شما اين است که اين مواد غذايي پر از خاصيت را به صورت پلوي مخلوط و قاطي امتحان کنيد. يکي از انواع غذا با ميگو پلو ميگو بوشهري يا به قول خود بوشهرها هواري ميگو است که يکي از لذيذترين پلوهاي جنوبي با عطر و بوي خوش سبزيجاتي مثل شويد و ادويههاي خوش عطر است. طرز تهيه پلو ميگو بوشهري و خوزستاني و حتي هندي شبيه هم است. شيرازيها گاهي به پلو ميگوي شيرازي سيب زميني اضافه ميکنند که در پلو ميگو مجلسي بوشهري آن را نداريم. طرز تهيه پلو ميگو مجلسي زعفراني بوشهري به همراه فوت کوزهگري و ترکيب ادويه پلو ميگو براي گرفتن بوي زهم ميگو با ما همراه باشيد.
مواد لازم
برنج: ۳ ليوان فرانسوي دستهدار
ميگو: ۶۰۰ گرم پاک شده
سبزي پلويي ساطوري خرد شده: ۲۰۰ گرم
سير: ۳ حبه
پياز: ۱ عدد درشت
ادويه پلويي: تخم گشنيز، پودر زنجبيل، زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
زعفران دم کرده غليظ: ۲ قاشق غذاخوري
تمر هندي آب شده: ¼ ليوان فرانسوي دستهدار
طرز تهيه
مرحله اول
دستور پخت هواري ميگو يا پلو ميگو بوشهري مجلسي ساده است. کافي است طرز پخت ميگو خوشمزه را بلد باشيد و ميگو را به روش حرفهاي سرخ کنيد. در اين صورت يک پلو ميگو يا هواري ميگو مجلسي خوشمزه خواهيد داشت. انواع پخت ميگو وجود دارد اما براي يک پلو ميگو مجلسي بوشهري خوشمزه ابتدا بايد پياز را نگيني و ريز خرد کنيد.
مرحله دوم
وقتي پيازها سبک و طلايي شدند سيرهاي رنده شده را هم اضافه کنيد و تفت دهيد تا بوي سير بلند شود. سبزي پلويي را هم به اين ترکيب اضافه کنيد و کمي تفت دهيد. حالا ميگوهاي تميز پاک شده و شسته شده را اضافه کنيد و همراه بقيه مواد تفت دهيد. ادويه پلويي را به اين ترکيب اضافه کنيد و تفت دهيد تا بوي خامي ادويه گرفته شود. وقتي مواد مقداري تفت خوردند تمر هندي را هم اضافه کنيد و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنيد.
مرحله سوم
برنج را جداگانه بپزيد و آبکش کنيد. بهتر است برنج را کمي زنده (يک ترک روي دانه برنج بخورد کافي است) آبکش کنيد تا پلو ميگو شفته نشود. حالا کف قابلمه روغن بريزيد و ته ديگ مورد نظرتان را بچينيد. سپس لايه لايه برنج آبکش شده و مايه ميگو را بريزيد و پلو را دم بگذاريد. بعد از پخت پلو ميگو آن را با انواع ترشي ليته، ترشي بندري يا ترشي سالاد گوجه سرو کنيد.
نکات مهم
طبع ميگو در طب سنتي گرم و تر است. در برخي شهرها براي پخت پلو ميگو مقداري کشمش هم سرخ ميکنند و کنار پلو موقع سرو ميگذارند يا همراه با پلو دم ميکنند. در اين صورت سبزي را از پلو ميگو حذف کنيد و پلو را به همان صورت ساده زعفراني دم کنيد. در اين صورت ميگو پلو شيرازي خواهيد داشت.
ترکيب سبزي پلو هم شامل: تره، جعفري، گشنيز، شويد، و شنبليله و بوته سير است. براي مثال براي ۸۰۰ گرم سبزي پلويي مقدار تره، جعفري، گشنيز و شويد هر کدام ۲۰۰ گرم، شنبليله ۲ شاخه و ۲ عدد بوته سير تازه است. در مقدار شنبليله دقت کنيد چون طعم سبزي را تلخ ميکند.
فوت کوزه گري گرفتن بوي زهم ميگو در پخت انواع ميگو
اگر احساس ميکنيد به هر روشي که ميگو را درست ميکنيد و در پخت انواع غذا با ميگو از سرخ کردن ميگو تا سوخاري کردن ميگو و قليه ميگو و حتي ته چين ميگو، هنوز بوي زهم ميگو شما را اذيت ميکند قبل از پخت ميگو اين روش را امتحان کنيد: يک پيمانه کرفس، ۱ قاشق غذاخوري سرکه، چند حبه سير و ۳ ليوان آب را در يک قابلمه بريزيد و به مدت ۵ دقيقه بجوشانيد و سپس آبکش کنيد. با اين روش به هيچ عنوان ديگر ميگو بوي زهم يا بوي زُخم نميدهد. پيشنهاد ميکنيم مقاله طرز تهيه ميگو پفکي سوخاري رستوراني با سس تارتار را هم در مجله کوروش بخوانيد.