آموزش تهيه پنکيک باقلواي شيرين

ايران کوک/ مواد لازم براي پنکيک باقلوا
شير 1 پيمانه
آب 1 پيمانه
آرد 1 و 1/2 پيمانه
خمير مايه 1 قاشق چياخوري
شکر 1 قاشق چياخوري
نمک 1/4 قاشق چايخوري
براي شربت:
آب 2 پيمانه
شکر 2 پيمانه
آب ليمو ترش 1 قاشق چايخوري
گردوي خرد شده به مقدار لازم
تخم مرغ 1 عدد
روغن براي سرخ کردن
طرز تهيه پنکيک باقلوا
مرحله اول: تهيه شربت پنکيک باقلوا
اول از همه شربت را تهيه کنيد. آب و شکر را در قابلمه يا شيرجوشي بريزيد و روي شعله قرار دهيد. هم بزنيد تا شکر در آب حل شود. بعد از اين که به جوش آمد شعله را کم کنيد و صبر کنيد به غلظت مناسب برسد. (حدود 15 دقيقه)
مرحله دوم:
براي تهيه مايه باقلوا پنکيک، همه مواد پنکيک را در کاسه شيشه اي بريزيد و مخلوط کنيد. (کاسه نبايد فلزي باشد) سپس روي ظرف را بپوشانيد و حدود ده دقيقه صبر کنيد تا خمير مايه عمل بيايد. به اين ترتيب روي خمير حباب ايجاد ميشود. تابه نچسبي را روي شعله داغ کنيد. در صورت نياز مقدار خيلي کمي روغن هم به کف تابه بماليد. حال با يک ملاقه کوچک از مايه برداريد و با فاصله به شکل پنکيک روي آن بريزيد. وقتي روي پنکيک ها پر از حباب و طرف ديگرشان سرخ شد آنها را از تابه خارج کنيد.
مرحله سوم:
وسط سمت سرخ نشده هر کدام از پنکيک ها مقداري گردوي خرد شده بريزيد. سپس پنکيک را از وسط تا کنيد و دو لبه را با انگشتان دست به هم فشار دهيد تا به هم بچسبند (شبيه پيراشکي).
مرحله چهارم:
روي پنکيک هاي باقلوا از تخم مرغ زده شده بماليد و آنها را در روغن داغ سرخ کنيد. بعد از سرخ شدن آنها را از روغن خارج کنيد و روي دستمال حوله اي قرار دهيد تا روغن اضافي شان گرفته شود.
مرحله پنجم:
حال آنها را داخل شربت که کمي خنک شده بريزيد و دو دقيقه صبر کنيد. سپس با يک کفگير سوراخ دار پنکيک باقلوا را خارج کنيد. اين باقلوا را همراه چاي نوش جان کنيد.
نکات تهيه باقلوا:
– پنکيک باقلوا روز اولي که درستش ميکنيد ترد هست ولي وقتي بماند نرم ميشود.
– در غلظت شربت دقت کنيد. اگر شربت رقيق باشد شيريني شما نرم ميشود. اگر بيش از حد غليظ باشد درست به خورد باقلوا نميرود.
– به جاي مغز گردو ميتوانيد از بادام، پسته، فندق، بادام زميني يا حتي پودر نارگيل يا ترکيب آنها استفاده کنيد.
– در صورت تمايل ميتوانيد براي خوش عطر شدن پنکيک باقلوا نصف قاشق چايخوري دارچين يا هل به مايه آن اضافه کنيد.