طرز تهيه گراتن بادمجان و پنير پارمسان

کتاب کاله/ همانطور که ميدانيد گراتن نوعي غذاي محبوب فرانسوي است که انواع مختلفي دارد. حتي شما با کمي خلاقيت ميتوانيد با ترکيب مواد غذايي مورد علاقهتان گراتنهاي مختلفي درست کنيد. يکي از گراتنهايي که طرفدار زيادي دارد، گراتن بادمجان است. گراتن بادمجان را معمولا با گوشت قرمز يا مرغ و حتي با سبزيجات تهيه ميکنند. اما گراتن بادمجاني که ما طرز تهيه آن را ميخواهيم در اختيارتان قرار دهيم با سبزيجات و دو مدل پنير و سس بينظير مارينارا است؛ ترکيب اين مواد طعم گراتن بادمجان را فوقالعاده ميکند. همراه ما باشيد.
مواد لازم براي تهيه گراتن بادمجان و پنير پارمسان
مواد لازم براي روي گراتن
بادمجان يک کيلوگرم
روغن زيتون سه چهارم فنجان
پونه کوهي خشک يک قاشق غذاخوري
فلفل سياه تازه آسياب شده به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
سس مارينارا 500 گرم
برگ ريحان خرد شده نصف فنجان
پنير موزارلا 450 گرم
پنير پارمسان يکونيم فنجان
طرز تهيه گراتن بادمجان و پنير پارمسان
مرحله اول
فر را روي دماي 200 درجه سانتيگراد تنظيم کنيد و قفسههاي فر را با فاصله برابر داخل فر قرار دهيد.
مرحله دوم
بادمجانها را خوب بشوييد و بدون اين که آنها را پوست بکنيد، ساقهشان را جدا کنيد. سپس با يک چاقوي تيز از طول نصفشان کنيد. بسته به اندازه ظرفي که انتخاب ميکنيد، آنها را خرد کنيد. اما اگر اندازه آنها مشکلي در چيدن داخل ظرف ايجاد نميکند، نيازي به خرد کردن نيست.
مرحله سوم
روي بادمجانها را با قلمو يا اسپري روغن بزنيد. نمک و فلفل به آنها بپاشيد. پونه کوهي را هم کمي با دست خرد کنيد و روي بادمجانها بريزيد. بادمجانها را روي قفسههاي فر بچينيد و حدود 15 دقيقه داخل فر قرار دهيد. بعد از 15 دقيقه بادمجانها را برگردانيد تا حدود 10 دقيقه روي ديگر آنها هم طلايي شود.
مرحله چهارم
داخل ظرفي که براي تهيه گراتن در نظر گرفتيد، سس مارينارا را پخش کنيد. سپس يکسوم از بادمجانها را به ترتيب روي لايه سس بچينيد.
مرحله پنجم
پنيرهاي موزارلا را به صورت ورقههاي نازک برش دهيد. يکسوم از برگ ريحان، يکسوم از موزارلا و يکسوم پارمزان را روي آن بادمجانها پخش کنيد. دوباره شروع به چيدن لايههاي بعدي کنيد؛ يعني از سس مارينارا شروع و در آخر پنير پارمسان بپاشيد. مطمئن باشيد که هر در لايه به طور مساوي مواد تقسيم شده است.
مرحله ششم
براي روي گراتن خردههاي نان را همراه سير و ريحا داخل غذاساز بريزيد تا ترکيب شوند. سپس يکچهارم فنجان روغن زيتون و يک قاشق چايخوري نمک اضافه کنيد تا مواد مرطوب شود. مخلوط را به طور يکنواخت روي ظرف بپاشيد.
مرحله هفتم
ظرف را به مدت 45 تا 50 دقيقه داخل فر قرار دهيد تا طلاييرنگ شوند. قبل از سرو اجازه دهيد تا ظرف 10 دقيقه در دماي اتاق بماند.
چند نکته
اگر از طعم سير را در غذا دوست داريد، ميتوانيد علاوه بر مواد روي گراتن که خودش سير دارد، مقداري پودر سير به بادمجانها بزنيد.
ميتوانيد از مقداري فلفل قرمز هم براي تندتر شدن گراتن استفاده کنيد.
هنگام چيدن لايهها حواستان باشد که مواد اضافه يا کم نياوريد.