ميز اردور/ پياز کاراملي، چاشني معرکه اي که هر غذا را خوشمزه مي کند

آخرين خبر/ چي لازم دارم:
پياز بزرگ زرد 2 تا 4 عدد
کره بدون نمک 2 قاشق غذاخوري
آب مرغ 1/4 پيمانه
نمک 1/2 قاشق چايخوري
جوش شيرين 1/8 قاشق چايخوري (اختياري)
آب 1 قاشق غذاخوري (اختياري)
پياز کاراملي را مي تونيد با هر نوع پيازي درست کنيد، اما پياز هاي زرد و سفيد بهتر از پياز بنفش کاراملي مي شوند. پياز بنفش به خاطر رنگ زيباش براي توي سالاد بهتره، ولي اين حرف به اين معني نيست که نتونيد از پياز بنفش براي تهيه پياز کاراملي استفاده کنيد.
انجام اين کار تقريبا يک ساعتي زمان مي بره، بنابراين به اندازه اي پياز استفاده کنيد که ارزش زحمتش رو داشته باشه.روش هاي مختلفي براي کارامل کردن پياز وجود داره. اما اون روش هايي که سريع انجام مي شه و زمان کمي مي بره، خيلي نتيجه کارش خوب در نمياد.
فکر نکنيد وقتي که تصميم به انجام اين کار مي گيريد بايد تمام وقت رو پاي اجاق گاز باشيد. فقط کافيه هر پنج دقيقه يکبار به پيازها رو هم بزنيد. حرارت گاز رو طوري تنظيم کنيد که پيازها نسوزن. بهترين ظرف براي کارامل کردن پياز، تابه هاي چدني است. توي اين فرآيند شيريني پياز جدا و کف تابه جمع ميشه.
ممکنه فکر کنيد پياز در حال سوختنه، اما جاي نگراني نيست؛ چون اين قندها با حرارت ذوب ميشن و دوباره به خورد پياز ميرن. فقط شما بايد اون رو هم بزنيد و با پيازها قاطي کنيد. اگه از تابه هاي تفلون استفاده کنيد اين اتفاق توش نميوفته پس از تابه چدن يا استيل ضد زنگ استفاده کنيد.
با استفاده از پياز دوست داشتني مي تونيد خوراکي هاي ديگه اي مثل پياز سوخاري يا حتي کوکوي پياز درست کنيد، اما خوبي پياز کارامل شده اينه که توي غذاهاي ديگه استفاده ميشه و طعم اونها رو به بهترين شکل تغيير ميده.
اگه از پياز کاراملي روي نون باگت بگذاريد يک پيش غذاي ساده و خوشمزه براي خودتون آماده کرده ايد. از اين پيازها داخل سوپ، خورش، ماکاروني و هر غذاي ديگه اي که درست مي کنيد ميشه استفاده کرد.
پياز کاراملي رو ميشه به مدت يک هفته توي يخچال و مدت طولاني داخل فريزر نگهداري کرد. مي تونيد به اندازه مصرف يه غذا پياز رو بسته بندي کرده و فريز کنيد و هر دفعه يه بسته ازش رو استفاده کنيد.
چطور بپزم:
1- براي کارامل کردن پيازها ابتدا بايد ريشه و سر آن ها را جدا کرده و پوست آن ها را بگيريد. سپس پيازها را از قسمت ريشه به ساقه نصف کنيد. سطح صاف پيازها را روي تخته کار گذاشته و به صورت خلالي خرد کنيد.
2- کره بدون نمک، روغن و يا مخلوط هر دو را داخل تابه ريخته و بگذاريد روي شعله ملايم گرم شود. سپس همه پيازهاي خرد شده را به ظرف اضافه کرده و هم بزنيد تا کاملا به روغن آغشته شوند.
3- هر 5 دقيقه يک بار پيازها را هم زده و مايع چسبنده کف تابه را با يک قاشق چوبي جدا و به پيازها اضافه کنيد. از رنگ و بوي پيازها مي توانيد بفهميد که پيازها کاراملي شده اند يا خير. اگر در اوايل پخت متوجه شديد که بعضي از پيازها قهوه اي شده اند حرارت را کم کنيد.
بعد از گذشت 30 دقيقه پيازها طلايي مي شوند اما هنوز براي خاموش کردن حرارت زود است. 10 دقيقه ديگر صبر کنيد تا پيازها کاراملي تر شوند.
4- پس از گذشت 40 دقيقه تقريبا پيازها آماده هستند. در اين هنگام، آب مرغ را به پيازها اضافه کنيد و وقتي شروع به قل زدن کرد، کاملا هم بزنيد. محتويات ته ظرف را کاملا جدا و به پيازها اضافه کنيد. در نهايت پيازها را با نمک مزه دار کنيد.
در صورت تمايل مي توانيد جوش شيرين را در يک قاشق غذاخوري آب حل کرده و داخل تابه بريزيد و 30 ثانيه صبر کنيد تا آب آن کاملا تبخير شود. پياز کاراملي آماده است، حرارت را خاموش کنيد.
نکات کليدي براي تهيه پياز کاراملي
– اگر تعداد پيازهاي بيشتري براي کارامل شدن استفاده کنيد زمان پخت نيز بيشتر مي شود.
– پيازها داخل تابه نبايد روي هم قرار بگيرند تا کاملا پخته شوند و به خوبي کاراملي شوند.
– حرارت گاز شما بايد در پايين ترين درجه قرار بگيرد. اگر حرارت زياد باشد پيازها خيلي زود مي سوزند.
– اگر از کره نمک دار در پياز کاراملي استفاده مي کنيد يا اينکه آب مرغ نمک دارد بهتر است نمک را از دستور حذف کنيد.
– به جاي آب مرغ مي توانيد از آب گوشت، آب سبزيجات، سرکه بالزاميک يا آب استفاده کنيد.
– مي توانيد کره بدون نمک را با روغن زيتون يا مخلوط روغن زيتون و کره جايگزين کنيد.
– استفاده از جوش شيرين باعث ميشود پياز کاراملي خوش رنگ تر و شيريني آن بيشتر حس شود.