طرز تهيه نان فطير تبريزي؛ سنتي و خوشمزه

رکنا/ نان فطير يا نزيح تبريز يکي از نانهاي خوشمزه محلي است که البته در نقاط مختلف ايران و به روشهاي متفاوتي پخته ميشود.
طرز تهيه:
نان فطير تبريز از مجموعه دستورغذاييهاي محلي است که ما، طرز تهيه آن را براي شما آماده کرده ايم. فطير در نقاط مختلف ايران به روشهاي متفاوتي پخته ميشود. در اينجا دستور پخت اين نان خوشمزه به روش تبريزي آن را با کمي تغيير براي پخت در منزل داريم.
مواد لازم:
خمير مايه: ۱ قاشق غذاخوري
آب ولرم: ۱/۴ ليوان
شکر: ۴ قاشق غذاخوري
شير: ۴ ليوان
ماست:يک و نيم ليوان
بيکينگ پودر: ۱ قاشق غذاخوري
روغن: ۳/۴ ليوان
نمک:۱ قاشق چاي خوري
تخم مرغ به دلخواه
آرد به ميزان لازم
کره:۱۰۰ گرم
زرد چوبه به ميزان لازم
طرز تهيه نان فطير تبريز:
۱- خمير مايه را به همراه آب ولرم و ۱ قاشق غذاخوري شکر در کاسهي کوچکي با هم ترکيب کنيد و براي ۱۰ دقيقه کنار بگذاريد تا عمل بيايد.
۲- شير ولرم، ۱ ليوان ماست، بيکينگ پودر، ترکيب خمير مايه، ۲ قاشق غذاخوري شکر، روغن، نمک و ۱ عدد تخم مرغ (به دلخواه) را در کاسهي بزرگي ريخته و با هم مخلوط کنيد.
۳- آرد را کم کم به مواد اضافه کنيد و آن را ورز دهيد، تا خمير شکل بگيرد و به دست نچسبد. خمير را کمي ديگر ورز دهيد، سپس روي آن را بپوشانيد و آن را براي ۲ ساعت در محلي گرم قرار دهيد، تا حجم خمير ۲ برابر شود.
۴-خمير را چانه کنيد. با اين مقدار مواد حدود ۸ تا ۱۰ عدد فطير خواهيد داشت. روي آنها را بپوشانيد و دوباره براي حدود ۳۰ دقيقه ديگر کنار بگذاريد تا حجيم شوند.
۵- براي مواد مياني فطير ۱۰۰ گرم آرد را در ماهيتابه تفت دهيد، تا طلايي رنگ شود، کره و در صورت تمايل ۱ قاشق غذاخوري شکر را به آن اضافه کنيد و با هم ترکيب کنيد.
۶-براي روي فطيرها نصف پيمانه ماست را با کمي زردچوبه ترکيب کنيد.
۷-هر چانه را به شکل کاسه گود کنيد، ۱ قاشق غذاخوري سر پر از مواد مياني در آن قرار دهيد و سر آن را ببنديد. سپس آن را روي سطح کار آردپاشي شده با کمک انگشتان دست به شکل گرد و به پهناي تقريبا يک و نيم سانتي متر باز کنيد. از مواد رويه، روي فطير بماليد و با نوک قاشق روي آن طرح بياندازيد. همچنين با چنگال آن را از چند محل سوراخ کنيد.
۸-اگر فطيرها را در فر ميپزيد، فر را از فبل با حرارت ۱۷۰ درجه سانتي گراد گرم کنيد و آنها را براي ۲۵ تا ۳۰ دقيقه در طبقهي وسط فر، تا زماني که طلايي رنگ شود، بپزيد.
۹-همچنين ميتوانيد فطيرها را روي گاز و در قابلمه بپزيد. قابلمه را روي حرارت متوسط قرا دهيد و گرم کنيد. از شعله پخش کن استفاده کنيد. فطير را در آن بگذاريد و براي حدود ۱۰ دقيقه از هر طرف، تا طلايي رنگ شود، بپزيد. براي تندتر شدن کار، آنها را به طور همزمان در چند قابلمه بپزيد.
نکاتي در مورد تهيهي نان فطير تبريز
۱- شير را ولرم کنيد.
۲- عموما در فطير از بيکينگ پودر استفاده نميشود، ولي براي دستورهاي خانگي و به اين دليل که فطيرها خوب پف کند، کمي بيکينگ پودر به آن اضافه ميکنيم.
۳- آرد ميزان دقيقي ندارد، تقريبا ۸ ليوان. آن را کم کم به مواد اضافه کنيد تا حدي که خمير به دست نچسبد.
۴- خمير بايد در کل به مدت دو ساعت و نيم استراحت کند.
۵- با اين ميزان مواد حدود ۸ تا ۱۰ فطير خواهيد داشت. ممکن است کار کردن با اين ميزان مواد براي بار اول کمي سخت باشد، ميتوانيد براي بار اول از نصف مواد استفاده کنيد.
۶- براي داشتن بافت منسجمتر ميتوانيد ۱ عدد تخم مرغ هم به خمير اضافه کنيد.