برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه آب زرشک خانگي با طعم و رنگي متفاوت

منبع
نمناک
بروزرسانی
 طرز تهيه آب زرشک خانگي با طعم و رنگي متفاوت

نمناک/ آب زرشک خانگي و طبيعي يکي از انواع نوشيدني هايي است که خواص بي نظيري براي سلامتي دارد. فصل پاييز مناسب ترين زمان براي خريد زرشک تازه و تهيه آب زرشک است. متاسفانه آب زرشک هاي آماده و صنعتي که در مغازه هاي مختلف فروخته مي شوند، اصل نيستند، شما مي توانيد خودتان در خانه آب زرشک تهيه کنيد و از فوايد آن بهره ببريد. براي تهيه آب زرشک مي توانيد از زرشک پلويي و يا زرشک سياه استفاده نماييد و با استفاده از دستور تهيه اين بخش از نمناک اين نوشيدني ترش و خوشمزه را تهيه کنيد.

چگونه در خانه آب زرشک درست کنيم
براي تهيه آب زرشک مي توانيد از زرشک پلويي و زرشک سياه استفاده کنيد اما بهتر است از زرشک سياه استفاده شود. حتي اگربه زرشک تازه دسترسي نداريد، از زرشک منجمد شده استفاده کرده و آب زرشک تهيه کنيد.
در صورتي که از زرشک تازه استفاده ميکنيد، ابتدا زرشک را از شاخه و برگ جدا کنيد و به مدت 2 دقيقه آن را در آب بريزيد و بهم بزنيد، سپس آبکش کنيد و ساير مراحل تهيه آب زرشک را انجام دهيد.

دو روش براي تهيه آب زرشک خانگي
روش اول :
در ظرفي غير فلزي به مدت 24 ساعت زرشک ها را بخيسانيد. براي خيساندن زرشک از ظروف شيشه اي استفاده کنيد.
به ازاي هر 250 گرم زرشک 1 پيمانه آب اضافه کنيد، اينگونه آب زرشکتان غليظ مي شود و مي توانيد هنگام نوشيدن به آن آب بيافزاييد و يا به ازاي هر 250 گرم زرشک 6 پيمانه آب اضافه کنيد.
درب ظرف را ببنديد.
زرشک و آب آن را پس از گذشت 24 ساعت داخل مخلوط کن يا غذاساز بريزيد و آن را براي 30 ثانيه با دور متوسط، مخلوط نماييد.
مخلوط کردن بيش از اندازه سبب خرد شدن کامل زرشک مي شود، مخلوط کردن به اندازه اي لازم است که دانه هاي زرشک شکسته شوند و آب آنها خارج شود. اگر دانه هاي زرشک کاملا خرد شوند، جدا کردن تفاله از آب بسيار سخت است.
براي جدا کردن تفاله زرشک محتويات درون مخلوط کن را از پارچه يا صافي ريز عبور دهيد و با کمي فشردن همه آب را خارج کنيد.
آب زرشک آماده است و مي توانيد در بطري شيشه اي ريخته و آن را در يخچال بگذاريد.


روش دوم :
براي تهيه آب زرشک به اين روش :
ابتدا زرشک ها را تميز کرده و با آب سرد بشوييد و در آبکش غير فلزي بريزيد.

سپس زرشک ها را درون قابلمه اي پر از آب جوش بريزيد و حرارت را ملايم کنيد. مواظب باشيد حرارت زياد بر زرشک تاثير منفي مي گذارد و ممکن است سبب تلخي زرشک شود.
درب قابلمه را ببنديد.
حرارت را پس از 10 دقيقه خاموش کنيد.
اجازه دهيد محتويات قابلمه کمي سرد و خنک شوند.
پس از خنک شدن محتويات قابلمه را از پارچه يا صافي ريز عبور دهيد و زرشک ها را با دست بماليد و فشار دهيد تا کاملا آب زرشک از آن ها جدا شوند.
پس از به دست آمدن آب زرشک کاملا صاف و بدون تفاله آن را در بطري شيشه اي در بسته ريخته و در يخچال بگذاريد.
اگر هنگام مصرف احساس نموديد آب زرشکتان غليظ است ، کمي به آن اب اضافه کنيد و در صورتي که آب زرشک ترش بود مي توانيد مقداري نمک و يا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنيد.


ماندگاري آب زرشک
ماندگاري آب زرشک کوتاه است و در يخچال و در بطري شيشه اي حدود يک هفته است و به تدريج ترش، خراب و گازدار ميشود.

براي نگهداري آب زرشک براي مدت طولاني، آن را به نقطه جوش رسانده و از روي حرارت برداريد.
براي اينکه هميشه آب زرشک تازه داشته باشيد، زرشک تازه را فريز کرده و در طول سال به اندازه مصرف، آبگيري کنيد.

براي آبگيري زرشک چه نکاتي را رعايت کنيم؟
مي توانيد براي آبگيري زرشک از زرشک کوهي يا زرک که داراي هسته و دانه بوده و طعم آن ترش مزه است، استفاده کنيد. زرشک کوهي در رنگ هاي مختلفي مانند سياه، صورتي، ارغواني و زرد وجود دارند که هر کدام آنها طعم به خصوصي دارند. اغلب از زرشک با رنگ سياه، صورتي و ارغواني براي آبگيري استفاده ميشود.
پس از آبگيري آب زرشک را زياد نجوشانيد زيرا باعث تلخ شدن آن ميشود و هم خواص آن از بين ميرود.

مقدار مصرف آب زرشک در روز
مقدار مصرف روزانه آب زرشک براي مقاصد مختلف متفاوت است:
مصرف آب زرشک 1 ليوان صبح ناشتا و 1 ليوان شب، هنگام خواب براي درمان کبد مفيد است.
مصرف آب زرشک روزي سه فنجان، نيم ساعت قبل از هر وعده غذايي براي کاهش وزن و لاغري، مفيد است.

مضرات آب زرشک
آب زرشک داراي طبع سرد و خشک است و افراد داراي مزاج سرد بايد در مصرف آن احتياط کرده و از مصلح استفاده کنند.
برخي افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبي مانند تهوع، اسهال، يبوست، درد و گرفتکي معده شوند.
آب زرشک در دوران بارداري و شيردهي با احتياط مصرف شود.
کسانيکه سرفه هاي خشک مي کنند نبايد آب زرشک بخورند.
مصرف زياد آب زرشک به صورت روزانه توصيه نمي شود.

کالري آب زرشک
هر 240 ميلي ليتر حدود يک ليوان آب زرشک طبيعي داراي 110 کالري ميباشد.

دستور تهيه جوشانده زرشک
در يک ليتر آب 20-10 گرم پوست ريشه يا ساقه و يا ميوه زرشک را ريخته و آنرا بجوش بياوريد.
سپس آنرا از روي اجاق برداريد و بگذاريد براي مدت 10 دقيقه بماند.
اين جوشانده را صاف کنيد و با شکر يا عسل شيرين کنيد و ميل نماييد.

دستور تهيه شربت زرشک
آب زرشک و آب سيب هر کدام 500 سي سي مخلوط کرده و با 250 سي سي آبليمو و 500 گرم شکر مخلوط کنيد و اين مخلوط را آهسته حرارت دهيد تا به قوام آيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره