با فالوده کرماني عطش خود را کاهش دهيد
بيتوته/ فالوده کرماني بر خلاف فالوده شيرازي حالت رشته اي ندارد و دانه اي است و به راحتي ميتوانيد اين دسر تابستاني خوشمزه را در خانه تهيه کنيد.
يکي از دسرهاي سنتي ايراني پرطرفدار که مخصوص فصل تابستان است و در شکل هاي مختلف تهيه ميشود فالوده است. اين دسر يخي از رشته هاي نشاسته به همراه شربت و چاشني هاي اضافه از قبيل سيروپ آلبالو و آبليمو و عرقيات معطر مثل گلاب و بيدمشک تهيه ميشود.
اغلب ما فالوده را به نام فالوده شيرازي ميشناسيم که رشته هايش ماشيني آماده ميشود و براي تهيه آن در خانه حتما بايد رشته هاي خشک آن را خريداري کنيد ولي ساير شهرها از جمله يزد و کرمان هم به روش خودشان فالوده درست ميکنند. در اين مقاله طرز تهيه فالوده کرماني در خانه را به شما آموزش ميدهيم که بسيار ساده و خوشمزه است. فالوده کرماني بر خلاف فالوده شيرازي رشته اي نيست بلکه دانه اي است و با عرق نعنا سرو ميشود و از صفر تا صد آن را ميتوانيد در خانه تهيه کنيد.
درست کردن فالوده کرماني نياز به تجربه دارد پس اگر بار اول خراب شد اصلا نگران نباشيد و دوباره امتحان کنيد.
مواد لازم براي فالوده کرماني خانگي
براي 4 نفر
آب جوش براي رشته فالوده 5 پيمانه
نشاسته گل 1 پيمانه
آب سرد 1 پيمانه
يخ يه مقدار لازم
شکر براي شربت فالوده 1 پيمانه
آب براي شربت 1 پيمانه
عرق نعنا 1/2 پيمانه
عرق بيدمشک 1/2 پيمانه
گلاب 1/2 پيمانه
طرز تهيه فالوده کرماني
نشاسته گل را با آب سرد حل کنيد.
5 پيمانه آب را داخل قابلمه روي حرارت بگذاريد تا به جوش آيد.
نشاسته حل شده را به يکباره داخل آب جوش ريخته و با ملاقه به سرعت هم بزنيد.
حدود 30 دقيقه به هم زدن ادامه دهيد تا مايع غليظ شود و ته نگيرد.
داخل کاسه اي بزرگ را از يخ پر کنيد ويک آبکش رويش بگذاريد. مايه فالوده را داخل آبکش ريخته و با کمک ملاقه از آبکش رد کنيد.
اجازه دهيد دانه هاي نشاسته 15 تا 20 دقيقه داخل آب يخ بماند. سپس آبکش نماييد و به کاسه اي ديگر منتقل کنيد.
براي تهيه شربت فالوده کرماني شکر را در آب جوش ريخته هم بزنيد تا کاملا حل شود.
عرق نعنا، بيدمشک و گلاب را به مواد اضافه کنيد.
بعد از خنک شدن کامل ، شربت و چند تکه يخ را به فالوده اضافه کرده نوش جان نماييد.
نکات لازم براي تهيه فالوده کرماني
ميتوانيد مايه فالوده را داخل چرخ گوش بريزيد و زير آن کاسه اي يخ قراردهيد تا مايه داخل آن بريزد.
مايه فالوده داغ به راحتي از سوراخ آبکش رد شده و بلافاصله روي يخ ها خودش را ميگيرد و گلوله ميشود.
شربت فالوده نيازي به غليظ شدن ندارد همين که شکر در آب حل شود کافيست.
مقدار شيريني شربت را ميتوانيد با ذائقه خودتان کم و زياد کنيد.
فالوده هاي اضافه را ميتوانيد با يک ليوان آب در يخچال نگهداري کنيد.
بهتر است فالوده آماده شده نيم ساعت در يخچال بماند و سپس سرو شود.
ميتوانيد از تخم شربتي و خاکشير در فالوده کرماني استفاده کنيد.