قيمه دوستداشتني، اينبار با گوشتِ شترمرغ
برترين ها/ توجه داشته باشيد که طرز تهيه خورشت شتر مرغ بسيار شبيه به قيمه ميباشد، اما تفاوتهاي کوچکي در مواد لازم براي آن نيز وجود دارد همچنين به جاي استفاده از گوشت گوسفندي از گوشت شترمرغ استفاده ميشود
ويرگول: توجه داشته باشيد که طرز تهيه خورشت شتر مرغ بسيار شبيه به قيمه ميباشد، اما تفاوتهاي کوچکي در مواد لازم براي آن نيز وجود دارد همچنين به جاي استفاده از گوشت گوسفندي از گوشت شترمرغ استفاده ميشود.
مواد لازم
گوشت شتر مرغ: ۳۰۰ گرم
لپه: يک ليوان
ليمو عماني: ۴ الي ۵ عدد
پياز:۱ عدد
رب گوجه: ۳ قاشق غذاخوري
گوجه فرنگي: (در صورت تمايل ۳-۴ عدد)
نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و دارچين نيز به ميزان کافي
طرز تهيه
در ابتدا لپهها را ميشوييم و به مدت ۲-۳ ساعتي در آب ولرم قرار ميدهيم تا بخيسد ليمو عماني را نيز به مدت ۲ ساعت در آب گرم بايد قرار دهيد تا تلخي پوست ليمو گرفته شود.
يک قابلمهاي را بر روي حرارت قرار دهيد، مقداري روغن داخل آن ريخته و ميگذاريد تا کمي داغ شود. سپس پياز را به صورت نگيني خرد ميکنيم و داخلش قابلمه تفت ميدهيم تا طلايي رنگ شود.
گوشت شترمرغ خورشتي را به پيازها اضافه کنيد و تفت دهيد. در حين تفت مقداري زردچوبه به پياز بزنيد و تفت دهيد.
سپس رب گوجه فرنگي را داخل قابلمه ريخته و به همراه گوشت و پياز تفت دهيد تا رنگ رب باز شود. گوجه فرنگيها را هم رنده کنيد و به همراه رب در قابلمه تفت دهيد.
بايد گوشت را داخل زود پز ريخته و تا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقيقه صبر کنيد تا کمي پخته شود.
در اين فاصله لپهها را که به مدت ۳ ساعت خيسانده بوديم بايد آن را در کمي روغن تفت بدهيم و تا که بوي خامي ندهند. بعد با گوشت اضافه کنيد. روي ليمو عمانيها را هم چند سوراخ ايجاد کنيد و به بقيه مواد اضافه کنيد. بعد درب زودپز را ببنديد تا لپه و ليمو به همراه گوشت، يک ربع ديگر بپزند.
بعد از يک ربع، بايد در زود پز را باز کنيد. تا لپهها له نشوند. نمک، دارچين و زعفران را به خورشت اضافه کنيد و بعد از اينکه خورشت جا افتاد آن را به همراه برنج سرو کنيد.
سيب زمينيها را هم خلالي خرد کرده و در روغن سرخ کنيد و در کنار خورشت بريزيد البته ميتوان آنها را بعد از سرخ شدن از يک ربع قبل داخل زود پز ريخته که طعم و لعاب خوشمزهاي به خورشت دهد.
همچنين توجه داشته باشيد که در صورت تمايل به استفاده از قابلمه به جاي زودپز براي تهيه اين خورشت شترمرغ بايد بعد از تفت پياز و گوشت، لپه را هم تفت دهيد و بعد رب و زردچوبه را اضافه کنيد؛ و بعد از يک ساعت و نيم پخت گوشت و لپه ليمو عماني را داخل خورشت بريزيد.
توجه داشته باشيد که طرز تهيه خورشت شتر مرغ بسيار شبيه به قيمه ميباشد، اما تفاوتهاي کوچکي در مواد لازم براي آن نيز وجود دارد همچنين به جاي استفاده از گوشت گوسفندي از گوشت شترمرغ استفاده ميشود.
مواد لازم
گوشت شتر مرغ: ۳۰۰ گرم
لپه: يک ليوان
ليمو عماني: ۴ الي ۵ عدد
پياز:۱ عدد
رب گوجه: ۳ قاشق غذاخوري
گوجه فرنگي: (در صورت تمايل ۳-۴ عدد)
نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و دارچين نيز به ميزان کافي
طرز تهيه
در ابتدا لپهها را ميشوييم و به مدت ۲-۳ ساعتي در آب ولرم قرار ميدهيم تا بخيسد ليمو عماني را نيز به مدت ۲ ساعت در آب گرم بايد قرار دهيد تا تلخي پوست ليمو گرفته شود.
يک قابلمهاي را بر روي حرارت قرار دهيد، مقداري روغن داخل آن ريخته و ميگذاريد تا کمي داغ شود. سپس پياز را به صورت نگيني خرد ميکنيم و داخلش قابلمه تفت ميدهيم تا طلايي رنگ شود.
گوشت شترمرغ خورشتي را به پيازها اضافه کنيد و تفت دهيد. در حين تفت مقداري زردچوبه به پياز بزنيد و تفت دهيد.
سپس رب گوجه فرنگي را داخل قابلمه ريخته و به همراه گوشت و پياز تفت دهيد تا رنگ رب باز شود. گوجه فرنگيها را هم رنده کنيد و به همراه رب در قابلمه تفت دهيد.
بايد گوشت را داخل زود پز ريخته و تا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقيقه صبر کنيد تا کمي پخته شود.
در اين فاصله لپهها را که به مدت ۳ ساعت خيسانده بوديم بايد آن را در کمي روغن تفت بدهيم و تا که بوي خامي ندهند. بعد با گوشت اضافه کنيد. روي ليمو عمانيها را هم چند سوراخ ايجاد کنيد و به بقيه مواد اضافه کنيد. بعد درب زودپز را ببنديد تا لپه و ليمو به همراه گوشت، يک ربع ديگر بپزند.
بعد از يک ربع، بايد در زود پز را باز کنيد. تا لپهها له نشوند. نمک، دارچين و زعفران را به خورشت اضافه کنيد و بعد از اينکه خورشت جا افتاد آن را به همراه برنج سرو کنيد.
سيب زمينيها را هم خلالي خرد کرده و در روغن سرخ کنيد و در کنار خورشت بريزيد البته ميتوان آنها را بعد از سرخ شدن از يک ربع قبل داخل زود پز ريخته که طعم و لعاب خوشمزهاي به خورشت دهد.
همچنين توجه داشته باشيد که در صورت تمايل به استفاده از قابلمه به جاي زودپز براي تهيه اين خورشت شترمرغ بايد بعد از تفت پياز و گوشت، لپه را هم تفت دهيد و بعد رب و زردچوبه را اضافه کنيد؛ و بعد از يک ساعت و نيم پخت گوشت و لپه ليمو عماني را داخل خورشت بريزيد.