طرز تهيه سه عصرانه خوشمزه بهاري

همشهري/ پختن کيک و شيريني در خانه لذتي دارد که هر کسي آن را حتي يکبار تجربه کرده باشد، طرفدار آن ميشود.
کيک خانگي موز و هويج
مسلما درست کردن يک کيک خانگي خوشمزه براي خانواده لذتبخش است و ميتواند گزينه مناسبي براي ميهمانيهاي خانوادگي و جمعهاي دوستانه باشد. مخصوصا وقتي با يک ليوان چاي ايراني خوشعطر همراه شود و دلنشينترين مزه را به مهمانان هديه کند. کيک موز و هويج يک کيک مناسب است، چرا که علاوه بر دستور تهيه آسان و سريع، عطر و طعم لذيذي نيز دارد.
مواد لازم
- آرد شيرينيپزي: ۲۹۰ گرم
- جوش شيرين: ۱/۲ قاشق غذاخوري
- بکينگ پودر: ۲ قاشق چايخوري
- نمک: ۱/۴ قاشق چايخوري
- کره: ۱۰۰ گرم
- تخممرغ: ۲ عدد
- شکر: ۲۰۰ گرم
- موز پوره شده: ۳ عدد معادل ۲۰۰ گرم
- پوست ليموترش رنده شده: يک قاشق چايخوري
- هويج رنده شده: يک پيمانه
طرز تهيه
در ابتدا آرد شيرينيپزي را با مقدار گفته شده از جوش شيرين مخلوط کنيد. سپس بکينگ پودر را با نمک ترکيب کرده و ۲بار الک کنيد. پس از يکدست شدن و الک کردن، آن را به مواد اوليه بيفزاييد.
سپس به اين مخلوط کره و تخممرغها را اضافه کرده و قدري هم بزنيد که يکدست شده و رنگ کرم مانندي بهخود بگيرد. در اين مرحله شکر را به مواد افزوده و مخلوط کنيد تا دانههاي شکر در مواد حل شود. سپس موزي را که بهخوبي پوره کرده ايد به مواد اضافه کنيد و با همزن بزنيد تا يکدست شود. همچنين براي عطر بيشتر ميتوانيد پوست ليموترش رنده شده را اضافه کنيد و با همزن برقي ابتدا با دور کند و سپس با دور تند مخلوط کنيد تا همه مواد ترکيب شوند. در پايان نيز هويج را که با دنده درشت رنده کرده ايد، به ترکيب اضافه کنيد و مجدد هم بزنيد تا کاملا با هم مخلوط شوند.
خمير آماده را در قالب ميانتهي به قطر ۲۲ بريزيد و در فر که با دماي ۱۷۰ درجه داغ شده بهمدت ۵۰ تا۶۰ دقيقه بپزيد. توجه داشته باشيد تمام مواد بايد به دماي محيط برسند و سپس مورد استفاده قرار بگيرند. همچنين حتما قبل از گذاشتن قالب داخل فر، فر را کاملا داغ کنيد.
نان بريوش
نان بريوش که ريشه و آوازه اش به کشور فرانسه برميگردد، مقوي، لذيذ و شيرين بوده و براي کودکان و افراد داراي رژيم خاص مناسب است. بريوش در واقع يک مدل نان است که تخممرغ و کره دارد و بافت بسيار نرم، پفکي و سبکي دارد. اين نان با چاشني مربا يا عسل، طعم و مزه فوقالعادهاي دارد. پس دست بهکار شويد و اين نان خوشمزه را تهيه کنيد.
مواد لازم
- تخممرغ: ۳عدد
- شير: ۴۰ ميليليتر
- شکر: ۳۶ گرم
- مخمر خشک فوري: ۳گرم
- آرد: ۳۰۰ گرم
- نمک: ۳ گرم
- کره: ۹۰ گرم
- مقداري زرده مخلوط با شير براي رومال
طرز تهيه
براي درست کردن اين نان در ابتداي کار آرد، مخمر، تخممرغها، شکر و شير را با هم بهخوبي مخلوط کنيد و در ظرفي قرار دهيد و روي آن را بپوشانيد. بعد از ۳۰ دقيقه کره نرم شده را به آن اضافه کنيد و ورز دهيد تا کره به خورد خمير برود و دوباره روي خمير را بپوشانيد.
بعد از گذشت ۳۰ دقيقه نمک را اضافه کنيد و اين بار خمير را کاملا ورز دهيد تا سطح خمير کاملا صاف شود. سپس دوباره روي خمير را بپوشانيد و ۳۰ دقيقه در دماي محيط قرار داده و پس از طي شدن زمان گفته شده، بهمدت ۸تا۱۰ ساعت در يخچال به آن استراحت بدهيد. پس از طي شدن ساعات مورد نظر، خمير را از يخچال در آوريد و تقسيم کنيد و به شکل دلخواه، فرم داده و در قالبهاي دلخواه خود قرار دهيد.
براي پيشنهاد اين خمير را به ۱۲ قسمت حدود ۵۰ گرمي تقسيم کنيد. سپس قالبها را در سيني فر بچينيد و روي آن را بپوشانيد و بهمدت ۲ تا ۲ ساعت و نيم استراحت دهيد. پس از زمان گفته شده، زرده تخممرغ را روي مواد بماليد و در فر از قبل داغ شده با دماي۱۸۰ درجه سانتيگراد بهمدت ۲۰ دقيقه بپزيد.
حلواي زنجبيلي
همه ميدانيم که سردي، بدن را کرخت و بيمار ميکند. زنجبيل از آن دست گياهان دارويي و درماني است که طبعي گرم دارد و سردي و بيماري را در بدن از بين ميبرد. حلواي زنجبيلي به واسطه داشتن ماده اوليه زنجبيل، طبعي گرم دارد که ميتواند گزينه خوبي براي مجالس باشد.
مواد لازم
- آرد شيرينيپزي: ۱۰۰ گرم
- پودر قند: ۶۰ گرم
- کره: ۷۰-۵۰ گرم
- پودر زنجبيل: ۱۵ گرم
طرز تهيه
ابتدا براي شروع، آرد را دو بار الک کنيد و روي حرارت ملايم تفت بدهيد تا خامي آرد گرفته شود؛ ولي دقت کنيد که رنگ آرد تغيير نکند و سياه و تيره نشود. با توجه به حرارت گاز حدود ۱۰ تا ۱۵ دقيقه زمان خواهد برد تا خامي آرد گرفته شود.
سپس تا آرد خنک ميشود، کره را که به دماي محيط رسيده با پودر قند و پودر زنجبيل با همزن برقي مخلوط کنيد تا سبک و کرمي مانند شود. سپس آرد خنک شده را (دقت کنيد آرد داغ نباشد) به مخلوط کره اضافه کنيد. اگر احساس کرديد انسجام خمير کم است ميتوانيد در اين مرحله دوباره ۲۰ گرم کره نرم شده به خمير اضافه و مخلوط کنيد. خمير آماده را در قالب حلوا بريزيد و با دست فشرده کنيد تا کاملا قالب پر شود. سپس قالبها را در فريزر بهمدت ۳۰ دقيقه يا در يخچال بهمدت ۲ساعت قرار بدهيد تا کاملا خنک شوند و بعد از خنک شدن حلواها را از قالب خارج کنيد.
نکتههاي کليدي
انتظار نداشته باشيد مواد حلوا خميري شود. اين حلوا کلا حالت پودري دارد. بايد قبل از اينکه سرد شود آن را در قالب يا سيني فشرده کنيد.
ميتوانيد با اضافه کردن زعفران حلوا را به رنگ زرد در بياوريد.
همچنين ميتوانيد براي تهيه حلواي شيک مجلسي، حلواي زنجبيلي را با رنگ خوراکي به رنگهاي مختلف در بياوريد.
ميتوانيد روي حلوا را با شکلات ذوب شده تزيين کنيد.