دستور پخت «نان زيتون» يوناني يک پيشنهاد متفاوت
تبيان/ امروز قصد داريم دستورپخت نان زيتون يوناني را به شما عزيزان آموزش دهيم. با ما همراه باشيد.
مواد لازم:
آرد ۳۲۵ گرم
مايه خمير ۶ گرم
نمک نصف قاشق مرباخوري
آب ولرم ۲۱۰ ميلي ليتر
روغن زيتون يک قاشق غذاخوري
زيتون بدون هسته ۱۱۵ گرم
طرز تهيه:
* در ظرف مناسبي آرد، نمک و مايه خمير را ريخته، وسط آن را گود کنيد. سپس آب ولرم و روغن زيتون را در وسط آرد ريخته و خمير کنيد.
* خمير را روي سطح تميزي به مدت ۸ تا ۱۰ دقيقه ورز دهيد تا صاف و يکدست شود.
* کاسه مناسبي را چرب کرده و خمير را داخل آن بگذاريد. روي خمير را پوشانده، در جاي گرمي به مدت يک ساعت قرار دهيد تا حجم آن دو برابر شود.
* سپس خمير را از ظرف خارج و آن را به سطح آرد پاشي شده منتقل کرده و زيتون خرد شده را اضافه کرده و ورز دهيد تا زيتونها به خمير بچسبند.
* مجدداً روي خمير را بپوشانيد و ۵ دقيقه استراحت دهيد.
* سپس خمير را شکل داده و داخل سيني فر چرب شده قرار دهيد.
* بر روي خمير با چاقوي تيزي شکافهاي عميقي کشيده و آن را بپوشانيد و به مدت ۳۰ دقيقه استراحت دهيد تا حجم آن دو برابر شود.
* سپس با استفاده از برس روي آن تخم مرغ ماليده و در فر از پيش گرم شده با دماي ۲۰۰ درجه سانتيگراد به مدت ۳۵ دقيقه يا تا زماني که سطح آن طلائي شود، قرار دهيد تا بپزد. سپس روي پنجرهي سيمي قرار دهيد تا خنک شود.