طرز تهيه آش گوجه فرنگي تهراني خوشمزه به روش سنتي

چي شي/ آش گوجه فرنگي يک آش اصيل ايراني است که با ورود گوجه فرنگي به ايران بوجود آمد. اين آش بسيار خوشمزه از گوجه فرنگي تهيه مي شود که طعم گوجه در آن، ترکيب فوق العاده اي ايجاد مي کند. همچنين اين آش به دليل وجود گوجه سرشار از آنتي اکسيدان است که مي تواند جهت بالا بردن ايمني بدن در بيماري ها استفاده کرد. براي مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهيه آش گوجه فرنگي تهراني در ادامه با سايت آموزشي چي شي همراه باشيد.
مواد لازم براي ۴ نفر
گوجه فرنگي نيم کيلو گرم
برنج۱ پيمانه
پياز متوسط۲ عدد
سبزي آش (تره و جعفري و گشنيز)۳۰۰ گرم
لوبيا چيتي يا لوبيا چشم بلبلي۱ پيمانه
رب گوجه فرنگي۱ قاشق غذا خوري
زردچوبه و نمک و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه آش گوجه فرنگي تهراني
مرحله اول
براي تهيه آش گوجه فرنگي خوشمزه به روش تهراني ابتدا لوبيا چيتي را از شب قبل در يک کاسه آب خيس مي کنيم تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود و هم زودتر پخته شود. در ادامه برنج را يک ساعت قبل از پخت خيس مي کنيم.
مرحله دوم
در يک قابلمه مناسب، لوبيا چيتي به همراه آب را روي حرارت قرار داده تا بپزد و بعد از پخت آن را از يک صافي عبور مي دهيم. پياز را بصورت نگيني خرد مي کنيم و در قابلمه اي که براي پخت در نظر گرفته ايم با روغن تفت مي دهيم.
مرحله سوم
در اين مرحله بعد از سرخ شدن پياز ها، زرد چوبه را اضافه مي کنيم و تفت مي دهيم. ۵ ليوان آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت زير قابلمه را زياد مي کنيم تا آب جوش بيايد. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم مي کنيم.
مرحله چهارم
سپس برنج را به مواد قابلمه اضافه مي کنيم و صبر ميکنيم تا نيم پز شود. بعد از نيم پز شدن برنج، سبزي آش را اضافه مي کنيم تا بپزد. گوجه فرنگي را به مواد داخل قابلمه اضافه مي کنيم. رب گوجه فرنگي را با آب رقيق مي کنيم.
مرحله پنجم
سپس همراه با لوبيا به مواد آش اضافه مي کنيم و درب آش را مي گذاريم و اجازه مي دهيم که آش با حرارت ملايم بپزد. در صورت کم بودن آب آش، به آن کمي آب جوش اضافه مي کنيم. نمک، فلفل و آبغوره را در ده دقيقه آخر پخت به آش اضافه مي کنيم.
مرحله ششم
آش گوجه فرنگي به تند بودنش مشهور است،پ س به اندازه کافي به آن فلفل اضافه مي کنيم. در آخر پس از اين که آش به غلظت مورد نظر رسيد، آن را سرو مي کنيم. براي تزئين آش از کشک، پياز داغ، سير داغ و نعنا داغ استفاده مي کنيم.