خلال پلو را به روش دامغانی ها بپزید
ایرنا/ غذای محبوب و بسیار خوش عطر و طعم استان سمنان، خلال پلو دامغانی است. خلال پلو یکی از غذاهای محلی شهر دامغان است که بهدلیل داشتن خلال بادام، خلال پسته، خلال پرتقال، خلال هویج، زعفران و گوشت، غذایی خوشآبورنگ و مناسب برای مجالس و مهمانیها محسوب میشود. بدون شک پسته در غذاهای استان سمنان نقش بسیار زیادی دارد و در اغلب غذاهای محلی سمنان از پسته استفاده می شود.
مواد لازم
برنج ۳ پیمانه
خلال بادام ۱۵۰ گرم
خلال پسته ۵۰ گرم
خلال هویج ۱۵۰ گرم
خلال پرتقال ۴۰ گرم
گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط یک عدد
شکر ۷۰ گرم
روغن مایع ۱۵۰ گرم
آب نصف پیمانه
زعفران دمکرده یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول
خلال پرتقال را با یک پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید و آن را آبکش کنید. این کار را دو بار دیگر انجام دهید. سپس خلال پرتقال را همراه با شکر، کمی آب و زعفران دمکرده روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود.
مرحله دوم
خلال بادام را برای حدود نیم ساعت در آب جوش بخیسانید و روی یک پارچه پهن کنید تا آبش کشیده شود. بعد آن را در کمی روغن تفت دهید.
مرحله سوم
همین روند را برای خلال پسته تکرار کنید. ضمن اینکه میتوانید بهجای آب جوش، از گلاب برای خیساندن خلال پسته استفاده کنید.
مرحله چهارم
هویج را بهصورت خلالهای باریک برش بزنید و با حرارت کم در روغن تفت دهید تا نرم شود.
مرحله پنجم
گوشت چرخکرده، پیاز رندهشدن بدون آب، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید و ورز دهید. حالا از آن بردارید و در دست بهشکل گوشتهای قلقلی درست کرده و در تابه سرخ کنید. سپس مقدار کمی آب در تابه بریزید تا کوفتهها بپزند.
مرحله ششم
برنج را به روش آبکشی بپزید و آن را دم بگذارید. وقتی برنج دم کشید، روی آن را با کوفتهها و خلال بادام، پسته، پرتقال و هویج تزیین و سرو کنید.