زیره پلو یک غذای اصیل کرمانی
ایرنا/ زیره پلو یا پلو زیره یکی از مقویترین و خوشمزهترین غذاهای سنتی کرمانی است که با زیره سیاه یا مخلوط زیره سیاه و سبز تهیه میشود. با توجه به طبیعت گرم زیره و طبع سرد برنج، زیره پلو طبع متعادلی پیدا میکند و از همین رو، مناسب فصل پاییز و زمستان است؛ ضمن اینکه به رفع سوءهاضمه، نفخ شکم و کاهش وزن کمک میکند. زیره پلو را می توان با مرغ، گوشت چرخ کرده و یا گوشت آماده کرد.
مواد اولیه
برنج سه پیمانه
سینه کامل مرغ سه تکه
پیاز بزرگ یک عدد
زیره سیاه چهار قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زعفران به میزان لازم
برگ بو یا چوب دارچین
طرز تهیه
مرحله اول
به تکههای مرغ نمک و فلفل بزنید و آنها را کنار بگذارید.
مرحله دوم
پیاز را بهصورت حلقهای برش بزنید و کف قابلمه بچینید.
مرحله سوم
مرغها را روی پیازها قرار دهید، برگ بو یا چوب دارچین روی آنها بگذارید، در ظرف را ببندید و حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید.
مرحله چهارم
مرغ کمکم آب میاندازد. در این مرحله میتوانید مقداری زعفران دمکرده در آن بریزید. اجازه دهید که آب مرغ کشید شده و با روغن خودش کمی سرخ شود.
مرحله پنجم
برنج را آبکش کنید و سپس زیره را به آن بیفزایید. مقدار زیره به ذائقه شما بستگی دارد و در نتیجه میتوانید آن را کمتر یا بیشتر بریزید.
مرحله ششم
کف قابلمه مقداری روغن بریزید و در صورت تمایل تهدیگ دلخواهتان را بگذارید. مقداری از زیره پلو را کف قابلمه بریزید؛ روی آن چند تکه مرغ قرار دهید و مجددا برنج و مرغ بگذارید. این روند را لایهلایه انجام دهید و سپس حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید و وقتی بخار داد، حرارت را کم کنید.
مرحله هفتم
روی برنج مخلوط آب و روغن بریزید و اگر از آب مرغ چیزی برایتان مانده بود، میتوانید بهجای آب و روغن از آن استفاده کنید.