بیتوته/ بر خلاف تصور رایج ، مربا و ژله همیشه با میوه و شکر تهیه نمی شود.  با سیر و پیاز هم می شود ژله ها و مرباهای بسیار خوش طعمی تهیه کرد که طعمی متفاوت به غذاهای شما ببخشد. 
یکی از چاشنی های بسیار خوشمزه و خوش طعم به خصوص برای افرادی که به طعم سیر علاقه دارند ، استفاده از مربای سیر در کنار انواع مواد غذایی مختلف است. 
از  ژله سیر و مربا سیر میتوانید به عنوان تاپینگ بروشتا ، پیتزا یا استیک استفاده کنید.
مربای سیر 
مواد لازم مربای سیر برای نصف فنجان 
بوته سیر بزرگ  4 عدد 
روغن زیتون  نصف لیوان
 پیاز شیرین  یک چهارم عدد  
  سس ورسترشایر  یک چهارم قاشق چای خوری
  آب لیمو تازه 1 قاشق چای خوری 
نمک  یک چهارم قاشق چای خوری
 طرز تهیه مربا سیر
فر را با دمای 300 درجه فانهایت روشن کنید تا گرم شود. 
قابلمه ای  متوسط را روی حرارت بگذارید و داخلش آب نمک بریزید و  صبر کنید به جوش بیاید.
بوت های سیر را به صورت عرضی از وسط نصف کنید و به مدت 5 دقیقه در قابلمه در حال جوش بیندازید و سپس آبکش کنید.
بوته های سیر را داخل ظرفی مناسب بچینید به طوری که قسمت برش خورده رو به بالا باشد ، روغن زیتون  را روی سیر ها بریزید ، سپس روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت 1 ساعت در فر قرار دهید.
ظرف را کناری بگذارید از داغی بیوفتند سپس بوته های سیر را فشار دهید تا حبه های نرم شده از پوست جدا شوند ودخل ظرف بریزند.
پیاز را ریز خرده کرده به سیر اضافه کنید و با چنگال سیرها را کاملا له کنید. 
سس ورسترشایر و آب لیمو را به سیر اضافه کره هم بزنید تا حالت کرمی بگیرد.  در آخر نمک را اضافه کنید.
متناسب با ذائقه خودتان میتوانید از ترکیب پودر فلفل سیاه به مقدار دلخواه ، 1 پینچ فلفل کاین  و 1 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده به جای ترکیب بالا برای مزه دار کردن مربای سیر استفاده کنید.
مربا سیر در شیشه در بسته به مدت 2 هفته در یخچال ماندگاری دارد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar