برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

نقش باکتری‌ها در گرفتگی عروق

منبع
سلامت نيوز
بروزرسانی
نقش باکتری‌ها در گرفتگی عروق
سلامت نيوز/ نتايج يک آزمايش نشان مي‌دهد که بسته شدن عروق تنها از رژيم غذايي ناشي نمي‌شود بلکه باکتري‌هاي دهان و روده هم در اين زمينه نقش دارند. بر اساس اين بررسي مولکول‌هاي چربي موجود در پلاک‌ها که در عروق جمع مي‌شوند و خطر حمله قلبي و سکته مغزي را افزايش مي‌دهند از باکتري‌هايي که در دهان و روده وجود دارند نيز ناشي مي‌شوند و وجود آنها تنها به نوع خوراکي‌هاي مصرفي فرد ارتباط ندارد. متخصصان علوم پزشکي آمريکا اظهار داشتند: اين يافته‌ها مي‌تواند توضيح دهد چرا بيماري لثه اغلب با تصلب شرايين مرتبط است؛ بيماري که در آن مولکول‌هاي چربي، کلسيم، کلسترول و ديگر ترکيب‌هاي خون، پلاک‌ها را در جداره عروق تشکيل مي‌دهند. با شکل گيري پلاک‌ها، عروق سفت و سخت و باريک شده و در نتيجه جريان خون حامل اکسيژن به اعضا و بافت‌هاي حياتي بدن کند مي‌شود. اين وضعيت مي‌تواند به حمله قلبي، سکته مغزي و ديگر مشکلات جدي سلامت و حتي مرگ منجر شود. همچنين سيستم ايمني نيز در اين زمينه نقش دارد. سلول‌هاي ايمني مي‌توانند به جداره عروق خوني چسبيده و رسوب چربي را تغذيه مي‌کنند که اين وضعيت به التهاب و سفت شدن ماهيچه‌هاي نرم ديواره رگ منجر شده و به شکل‌گيري پلاک‌ها کمک مي‌کند. به گزارش مديکال نيوز تودي، متخصصان اين فرض را مطرح کرده‌اند که تجمع مولکول‌هاي چربي يا ليپيدها که به تصلب شرايين کمک مي‌کند از مصرف خوراکي‌هاي سرشار از چربي و کلسترول ناشي مي‌شود. هر چند شواهد فزاينده‌اي وجود دارد که نشان مي‌دهد که اين همه ماجرا نيست و هميشه تنها دليل بروز اين عارضه عروقي رژيم غذايي نيست. به طور مثال برخي از افراد به رغم مصرف خوراکي‌هاي سرشار از چربي و کلسترول به بيماري قلبي مبتلا نمي‌شوند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد