باشگاه خبرنگاران/ اکبر جوجه يکي از غذاهاي محلي استان مازندران (شهرستان گلوگاه) بوده که حاوي انواع ويتامينهاي A ، C ، D ، E ، K ، گروه ويتامينهاي B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهيدرات، سديم، پتاسيم، پروتئين، کلسيم، فسفر، منيزيم، منگنز، روي (زينک)، آهن، اسيد فوليک، گوگرد، اسيد آمينه تريپتوفان، فيبر، ليکوپن، اسيد سيتريک و سلنيوم است.
مهمترين خواص اکبر جوجه
حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي درباره مهمترين خواص اکبر جوجه گفت: اين غذا به علت داشتن اسيد آمينه تريپتوفان نقشي موثر در ساخت هورمون سروتونين در خون و دستگاه گوارش دارد، همچنين با ايجاد هورمون شادي و نشاط، در افراد اضطراب، استرس و افسردگي را برطرف ميکند.
وي درباره خواص ديگر اکبر جوجه بيان کرد: اين غذا به علت وجود آهن، اسيد فوليک و ويتامين B۱۲، تعداد گلبولهاي قرمز خون را افزايش داده و در نتيجه کمخوني را رفع ميکند. از اين رو براي زنان باردار و جنين آن ها نيز بسيار مفيد است.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: پروتئين موجود در اکبر جوجه، تاثيري چشمگير در تقويت عمومي، افزايش انرژي و عضلاني شدن بدن دارد، از اين رو اين غذا براي ورزشکاران بسيار مناسب خواهد بود.
عظمايي تاکيد کرد: اکبر جوجه به علت وجود کلسيم، منيزيم، فسفر و ويتامين D استخوانها و دندانها را محکم و از ابتلاي افراد به پوکي استخوان جلوگيري ميکند، اين غذا نقشي موثر در رفع التهاب و ورم مفاصل (آرتريت) دارد.
وي تصريح کرد: اکبر جوجه به علت داشتن ويتامينهاي B۳ (نياسين) و B۱۲ تاثيري چشمگير در بهبود عملکرد مغز و تقويت حافظه دارد و از بروز آلزايمر در افراد جلوگيري ميکند، اين غذا نقشي موثر در تقويت سيستم قلبي و عروقي و بينايي دارد.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي گفت: سلنيوم اکبر جوجه به درمان آرتروز کمک ميکند و ترکيبي از ويتامينهاي A ، C ، D ، E ، گروه B و ساير املاح معدني غذا در طراوت و شادابي پوست و مو موثر است دارد.
عظمايي يادآوري کرد: اکبر جوجه به علت داشتن ويتامينهاي A ، C و E خاصيت آنتياکسيداني نيز دارد بنابراين سيستم ايمني بدن را تقويت و بدن را در برابر بيماريهاي مختلف به ويژه انواع سرطانها محافظت ميکند.
بازار