خبرآنلاين/ سوشي يک غذاي سنتي ژاپني است که در آن از ماهي خام استفاده و همراه با سس سويا شور خورده ميشود.
سوشي به دليل داشتن مواد غذايي گوناگون به عنوان يک غذاي مغذي شناخته ميشود. ماهي يک منبع بسيار خوب از پروتئين، يد، امگا۳ و ويتامينهاي معدني به خصوص ويتامين D ميباشد. واسابي يک خمير طعم دار و تند است که در کنار سوشي آن هم در مقادير خيلي کم مصرف ميشود. واسابي سرشار از بتاکاروتن، گلوکوزينولات و ايزوتيوسيانات است که خاصيت ضد التهابي، ضد باکتري و ضد سرطاني دارد. نوري، جلبک مورد استفاده در سوشي داراي کلسيم، منيزيم، فسفر، آهن، سديم، يد، تيامين و ويتامينهاي A،C و E ، و حدود نيمي از آن پروتئين است.
جزء اصلي سوشي برنج است که تقريبا تمام مواد معدني، فيبر و ويتامينهاي آن حذف شده است. برنج سوشي به وسيله شکر و قند تهيه ميشود و به دليل فيبر کم آن، کربوهيدرات موجود در آن ميتواند به سرعت تجزيه شود و قند خون را افزايش دهد. اما از سوي ديگر گفته ميشود به دليل اضافه کردن سرکه به برنج، سرکه موجب کاهش قند خون ميشود.
سوشي به دليل سسهاي پرچرب و مقدار کم سبزيجات و ماهي به يک غذاي پر کالري با پروتئين و فيبر کم بدل شده است. همچنين به دليل نمک زياد در اين غذا، ميتواند خطر ابتلا به سرطان معده و فشار خون بالا را در افراد افزايش دهد. اگر سوشي به روش درست تهيه نشود ميتواند حامل باکتري باشد که احتمال ابتلا به عفونت را افزايش ميدهد.
با تمام اين تفاسير، سوشي داراي ويتامينها و مواد معدني زيادي است که موجب افزايش سلامت بدن ميشود، از سوي ديگر حاوي نمک، چربيهاي ناسالم و کربوهيدرات کم ميباشد و بهتر است در مصرف سوشي زياده روي نشود.
بازار