نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

14ماده غذایی برای تقویت حافظه!

منبع
شهر خبر
بروزرسانی
14ماده غذایی برای تقویت حافظه!
شهر خبر/ با 14 ماده غذايي مفيد براي تقويت حافظه آشنا مي شويم.
١. گردو گردو سرشار از ويتامين E و مواد معدني است. مصرف مقدار اندکي از آن در روز، به افزايش سلامت شما کمک مي‌کند و عملکرد مغز و حافظه را توسعه مي‌بخشد. ٢. آووکادو اين ميوه يکي از سالم‌ترين مواد غذايي و يکي از بهترين انتخاب‌ها براي بهبود عملکرد مغز و تقويت حافظه است. هر چند گاهي به‌خاطر وجود چربي زياد، تبليغاتي منفي درباره‌ي اين ميوه صورت مي‌گيرد؛ اما بايد بدانيد که اين چربي‌ها از نوع اشباع‌نشده يا در اصطلاح «چربي خوب» هستند که باعث ثبات سطح قند خون و درخشش پوست شما مي‌شوند. آووکادو حاوي ويتامين K و اسيد‌فوليک است و از لخته ‌شدن خون در مغز (يعني همان سکته مغزي) جلوگيري مي‌کند. اين ميوه در بهبود عملکردهاي شناختي مغز مانند تقويت حافظه و تمرکز نيز به‌ خوبي عمل مي‌کند. آووکادو سرشار از ويتامين‌هاي B و C است؛ ويتامين‌هايي که در بدن ذخيره نمي‌شوند و بايد روزانه آنها را مصرف کنيم. اين ميوه نسبت به ساير ميوه‌ها، بيشترين ميزان پروتئين را دارد. محتواي اندک قند هم از ديگر امتيازات اين ميوه‌ است. با توجه به بافت خامه‌اي‌ مانند و نرم آن، گاهي به جاي روغن در پخت‌و‌پز مي‌توان از آن استفاده کرد. 3. چغندر چغندر از بين سبزيجات ريشه‌اي، يکي از مغذي‌ترين گياهان قابل‌خوردن است و جايگاه ويژه‌اي در فهرست غذاهاي سالم دارد. موجب کاهش التهاب مي‌شود و به‌خاطر وجود آنتي‌اکسيدان‌ها خاصيت ضدسرطاني بالايي دارد، به خروج سم از خون کمک شاياني مي‌کند و نيترات طبيعي موجود در آن موجب راحت‌ترشدن گردش خون و درنتيجه بهبود عملکرد مغز مي‌شود. توانايي انجام تمرينات سنگين را بالا مي‌برد و سطح عملکرد را بهبود مي‌بخشد. مي‌توانيد چغندر را به‌صورت آب‌پز ميل کنيد يا به سالادهايتان مقداري چغندر اضافه کنيد و ترکيبي بي‌نظير و خوش‌طعم ايجاد کنيد. 4. بلوبري (زغال‌اخته آبي) بلوبري سرشار از آنتي‌اکسيدان است و حاوي ويتامين C ،K و فيبر فراوان است. سطح بالاي گاليک ‌اسيد در اين ميوه، از مغز در برابر فشار و استرس محافظت مي‌کند و درنتيجه براي تقويت حافظه، خوردن اين ميوه‌ي خوشمزه را فراموش نکنيد. 5. کلم بروکلي کلم بروکلي يکي از مغذي‌ترين و مفيد‌ترين مواد براي تقويت مغز و افزايش قدرت حافظه است. ويتامين K و کولين موجود در آن، حافظه را شاداب و هوشيار نگه‌ مي‌دارد. سرشار از ويتامين C است و تنها يک ظرف کوچک آن ۱۵۰ درصد از ويتامين C مورد نياز روزانه‌ي بدن را فراهم مي‌کند. سرشار از فيبر است و کمک مي‌کند که زودتر سير شويد. ميتوانيد بروکلي را خام مصرف کنيد يا آن را بپزيد و در غذاهاي متنوعي استفاده کنيد. 6. کرفس سطح بالاي آنتي‌اکسيدان و پلي‌ساکاريد‌هاي موجود در کرفس، آن را به يک ماده‌ي ضدالتهاب عالي بدل مي‌کند و در درمان امراضي نظير درد مفاصل و سندرم روده تحريک‌پذير بسيار کاربرد دارد. کرفس سرشار از مواد معدني، ويتامين‌ها و ساير مواد مغذي است. اگر علاوه ‌بر شاداب نگه‌ داشتن و تقويت حافظه و مغز به دنبال کاهش وزن هستيد، مي‌توانيد به ‌شدت روي کرفس حساب کنيد. هنگام استفاده از کرفس تنها به ساقه‌ ها اکتفا نکنيد و از برگ‌هايش هم استفاده کنيد. 7. روغن نارگيل بيش از ۷۷ مورد استفاده و درمان براي اين روغن وجود دارد. تقريبا هيچ دردي نيست که با وجود آن رفع نشود. پس طبيعي است که اين حلال مشکلات در زمينه‌ي کمک به مغز نيز حرف‌هاي فراواني براي گفتن دارد. روغن نارگيل خاصيت ضدالتهابي دارد، به تقويت حافظه به‌ ويژه در سالخوردگي کمک مي‌کند و روده را هم ضدعفوني مي‌کند. 8. زردچوبه اين ادويه ساده، سرشار از خواص و فوايد است. زردچوبه در زمان قديم به‌ خاطر ويژگي‌هاي شفابخش خود مورد توجه بوده و بسيار استفاده شده است. به ‌خاطر وجود کورکومين که ترکيبي شيميايي در زردچوبه است، اين ادويه يکي از قوي‌ترين مواد ضد‌التهابي نام گرفته است. زردچوبه سيستم ايمني را تقويت مي‌کند و سطح هوشياري و پردازش اطلاعات در مغز را بالا مي‌برد. 9. ماهي سالمون ماهي سالمون يکي از مقوي‌ترين غذاهاي دريايي است که به عملکرد بهتر مغز بسيار کمک مي‌کند. اين ماهي منبع قابل‌توجهي از اسيدهاي چرب امگا ۳ است که حافظه را بهبود مي‌بخشد و ذهن و مغزتان را تند و تيز مي‌‌کند و حافظه را جوان و در‌ دسترس نگه ‌مي‌دارد. اگر فرزند خردسال در منزل داريد، مصرف ماهي سالمون موجب افزايش تمرکز و جلوگيري از بيش فعالي در او مي‌شود. اسيد‌هاي چرب موجود در اين ماده‌ي غذايي، از سرطان جلوگيري مي‌کند و تومورهاي سرطاني را از بين مي‌برد. پس حتما اين ماهي خوش‌رنگ را در وعده‌هاي غذايي خود بگنجانيد. 10. رُزماري روغن رُزماري خواص متعددي دارد. کارنوسيک اسيد يکي از مواد معدني سازنده‌ي رزماري است که از نابودي سلول‌هاي مغزي جلوگيري مي‌کند و از مغز در برابر راديکال‌هاي آزاد شيميايي محافظت مي‌نمايد. از خواص ديگر رزماري، مراقبت از مغز در برابر آلزايمر، سکته و جلوگيري از پيري سلول‌هاي مغز است و همچنين به تقويت حافظه کمک مي‌کند. ويژگي‌هاي ضدالتهابي رزماري در تقويت بينايي نيز بسيار مؤثر است. 11. گياهان سبز گياهان سبز‌برگ مثل کاهو، اسفناج و غيره، تأثيرات زيادي در جهت عملکرد مثبت مغز دارند. در تحقيقاتي که بر روي سالخوردگان صورت گرفته بود، مشخص شد که به ‌جز مواردي نظير سن، تحصيلات و پيشينه‌ي خانوادگي، افرادي که دو تا سه بار در روز از اين نوع سبزيجات مصرف مي‌کنند، کمتر دچار اختلالات مغزي و حافظه مي‌شوند. اين گياهان مملو از ويتامين A و k هستند و خاصيت ضدالتهابي دارند و استخوان‌ها را هم تقويت مي‌کنند. 12. زرده تخم‌مرغ زرده تخم‌مرغ مقادير زيادي کولين دارد که براي رشد جنين و زنان باردار بسيار مؤثر است و موجب شکستن پيوند‌هاي بتان مي‌شود. بتان ماده‌اي شيميايي است که هورمون‌هاي شادي‌آور توليد مي‌کند. اگر به‌خاطر ملاحظات کلسترولي از تخم‌مرغ پرهيز مي‌کنيد، خبرهاي خوبي براي شما داريم. مطالعات نشان مي‌دهند که تخم‌مرغ هيچ اثري بر سطح کلسترول افراد بالغ ندارد؛ در واقع تنها موجب افزايش کلسترول خوب مي‌شود. ضمن اينکه منبعي غني از پروتئين است. فقط سعي کنيد تخم‌مرغ‌هاي ارگانيک مصرف کنيد. وجود هورمون شادي‌بخش براي تقويت حافظه نيز مفيد است. 13. روغن زيتون خام اين روغن يک غذاي واقعي براي مغز و تقويت حافظه است. به‌خاطر وجود آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در آن موسوم به پلي‌فنول، اين ماده‌ي غذايي از بدن در برابر پروتئين‌هاي سمي معروف به ADDL، که باعث بيماري آلزايمر مي‌شوند، نيز حفاظت مي‌کند. اما فراموش نکنيد که اين روغن براي پخت‌و‌پز مناسب نيست، زيرا در دماي بالا هيدروژنه مي‌شود و ترکيبات جديدي توليد مي‌کند. نکته‌ي ديگر هم اينکه اين روغن را بايد در جاي سرد نگهداري کنيد. 14. شکلات تلخ شکلات‌هاي تلخ سرشار از آنتي‌اکسيدان هستند و خاصيت ضدالتهابي بالايي دارند و در کاهش فشار خون و بهبود گردش خون در مغز و قلب نقش مؤثري ايفا مي‌کنند. هر چه تلخ‌تر و تيره‌تر باشد، براي سلامتي مفيد‌تر است. شکلات‌هاي تلخ و تيره براي تقويت حافظه بي‌نظيرند.
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره