خواص شگفتانگیز به؛ از رفع وسواس تا درمان سرفه

باشگاه خبرنگاران/يک متخصص طب سنتي ايراني درخصوص خواص شگفتانگيز ميوه پاييزي «به» توضيحاتي را ارائه کرد.
ژاله علي اصل ممقاني متخصص طب سنتي ايراني در خصوص فوايد مصرف ميوه به، اظهار کرد: ميوه به در طب سنتي ايراني جايگاه بسيار ويژهاي دارد و تمام قسمتهاي آن ازجمله برگ و دانه سرشار از خواص درماني است.
او گفت: اين ميوه پاييزي پوشيده از کرک، بسيار معطر بوده و معمولا طعمي شيرين، گاهي ترش و گس دارد. به شيرين داراي طبيعت معتدل و تر است که مقوي قلب و مغز خواهد بود در حالي که به ترش با طبيعي سرد و خشک به تقويت معده کمک ميکند.
اين متخصص طب سنتي ايراني بيان کرد: مصرف به شيرين براي ايجاد نشاط، رفع وسواس، سر درد و برطرف کردن بوي بد دهان بسيار مفيد است. همچنين در افرادي که داراي سينوزيت مزمن و ترشحات پشت حلق هستند مصرف اين ميوه به صورت دمنوش و يا داخل غذا مفيد خواهد بود.
او افزود: ميوه به داراي مواد معدني بسيار زياي از قبيل کلسيم، فسفر، آهن، پتاسيم و سديم است. همچنين اين ميوه پرخاصيت سرشار از ويتامينهاي A، B۱، B۲، B۳ و C است که مصرف آن مي تواند درمان بسياري از بيماري ها باشد.
خواص درماني ميوه به
علي اصل ممقاني بيان کرد: از ميوه به براي درمان اسهال، کاهش ورم حاد رودهها، قطع خونريزيهاي رحمي و بواسيري، پيشگيري از سقط جنين، استفراغ، تقويت معده و بهبود زخمهاي دهان، لثه، گلو استفاده ميشود. توصيه ميشود افرادي که از رفلاکس معده رنج ميبرند بلافاصله پس از غذا به پخته شده استفاده کنند.
اين متخصص طب سنتي ايراني ادامه داد: دانههايبه (بهدانه) براي درمان سرفه، سوزش حلق و رفع التهابات داخلي مخاطها به کار ميرود. همچنين مي توان از آن به عنوان نرم کننده طبيعي و حتي درمان سوختگيها، سرمازدگي و ترک پوست بدن نيز استفاده کرد.
خواص برگ به
علي اصل ممقاني گفت: به دليل وجود مواد معدني از قبيل تانن و پکتين در برگ به مي توان از آن براي کاهش فشار خون و تنظيم گردش خون نيز استفاده کرد. همچنين برگ به يک آرام بخش و مسکن طبيعي محسوب ميشود.
اين متخصص طب سنتي ايراني يادآوري کرد: توصيه مي شود از مصرف به بصورت خام خودداري شود، زيرا اين ميوه دير هضم است.