نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

هر آنچه که باید درباره مصرف کلم بدانید

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
هر آنچه که باید درباره مصرف کلم بدانید

باشگاه خبرنگاران/ نرگس جوزداني متخصص تغذيه و رژيم درماني درباره فوايد مصرف کلم اظهار کرد: خانواده کلم از نظر مواد مغذي داراي ويتامين k و فولات است.

او افزود: فولات براي خانم‌هاي باردار به شدت اهميت دارد و در ميوه جات و سبزيجات يافت مي‌شود، همچين کلم داراي ويتامين C، منگز و ويتامين B۶ است که ويتامين B۶ آن مي‌تواند در متابوليسم بدن، فرايند‌هاي متابوليسمي نقش داشته باشد.

جوزداني تصريح کرد: کلم به علت لوتئين و بتاکاروتين در کاهش التهاب قلبي و بهبود بيماري‌هاي قلبي_ عروقي و جلوگيري از آن‌ها موثر باشد، همچنين مصرف مرتب کلم مي‌تواند باعث کاهش التهاب در مفاصل شود و درد را کاهش دهد.

او با بيان اينکه ويتامين C کلم در ساخت کلاژن بدن تاثيرگذار است، تاکيد کرد: کلم باعث افزايش جذب آهن بدن مي‌شود و مطابق مطالعات تاثير زيادي در کاهش ابتلا به سرطان ريه دارد.

اين متخصص تغذيه و رژيم درماني اضافه کرد: از آن جايي که کلم به صورت خام در کنار مواد غذايي مصرف مي‌شود جذب آهن را در بدن بالا مي‌برد و فيبر نامحلول موجود در آن يبوست را کاهش داده و فيبر‌هاي محلول آن باکتري‌هاي مفيد روده را افزايش خواهد داد و باعث توليد ويتامين K و ويتامين B۱۲ در بدن مي‌شوند.

جوزداني درباره تاثير مصرف کلم بر افرادي که شيمي درماني مي‌کنند، گفت: افرادي که شيمي درماني، پرتودرماني و راديو تراپي مي‌شوند با مصرف کلم مي‌توانند اثرات مخرب ناشي از مواد مضر راديوتراپي و شيمي درماني را کاهش دهند.

اين متخصص تغذيه و رژيم درماني افزود: در مصرف تمامي مواد غذايي بايد تعادل را رعايت کرد، به همين علت مصرف زياد کلم مي‌تواند باعث ايجاد مشکلات گوارشي، نفخ و ... مي‌شود و دارو‌هاي والفارين به علت اينکه رقيق کننده خون هستند به هيچ عنوان نبايد با کلم مصرف شوند.

جوزداني با بيان اينکه کلم مي‌تواند در بهبود زخم‌هاي گوارشي و معده نقش داشته باشد، تاکيد کرد: مصرف کلم بايد متعادل باشد و کساني که دچار مشکلات گوارشي هستند بايد به صورت پخته مصرف شود و کساني که کم کاري تيروئيد دارند حتما به شيوه پخته و محدود از آن استفاده کنند.

اين متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت: ترشي کلم باعث افزايش باکتري‌هاي مفيد روده شده و مصرف آن حتما توصيه مي‌شود، همچنين از آن جايي که کلم طعم تندي دارد بايد به مدت ۱۰ دقيقه بعد از خرد کردن مصرف شود تا طعم تند آن از بين برود.

جوزداني با بيان اينکه کلم داراي کلسيم بالايي نيست، تاکيد کرد: طبق مطالعات جديد نبايد از کلم به عنوان منبع کلسيم استفاده کرد چرا که تامين کننده کلسيم بدن نخواهد شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar