نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

ترکیبات ناشناخته خطرناک در چای کشف شد!

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
ترکیبات ناشناخته خطرناک در چای کشف شد!

صدا و سيما/ دانشمندان به اين نتيجه رسيده‌اند که ميزان ۶۰ محصول جانبي شناخته شده ناشي از ضد عفوني کردن آب در چاي دم شده، به ميزان قابل توجه کمتر از خود آب لوله‌کشي است، اما در عين حال حدود ۵۰۰ ترکيب ديگر در چاي کشف کردند که مي‌توانند با کلر وارد واکنش شوند و محصولات جانبي جديد فعلاً ناشناخته و احتمالاً ناسالم را ايجاد کنند.
نتايج اين تحقيق پژوهشگران در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.
 
چاي، پس از آب آشاميدني، دومين نوشيدني پرمصرف در جهان است. ترکيب برگ چاي به‌طور کامل مورد مطالعه قرار گرفته است و با اين داده‌ها، دانشمندان معمولاً درباره مزاياي چاي نتيجه‌گيري مي‌کنند، اما مشخصات و ويژگي‌هاي جزء اصلي نوشيدني چاي، يعني آب را ناديده مي‌گيرند.
وقتي از آب لوله‌کشي جوشانده، جهت دم کردن چاي استفاده مي‌شود، کلر باقي‌مانده که جهت ضد عفوني کردن آب استفاده مي‌شود، مي‌تواند با ترکيبات چاي وارد واکنش شود و به‌اصطلاح، محصولات ضد عفوني‌کننده (DPPs) را ايجاد کند که بسياري از آن‌ها در غلظت‌هاي قابل توجه ضد سلامتي، خطرناک هستند.
 

محققان آمريکايي از دانشگاه کاروليناي جنوبي به همراه همکاران چيني خود از دانشگاه تيانجين، سطح ۶۰ محصول شناخته شده ناشي از ضد عفوني کردن در سه نشان معروف چاي سبز Twinings و مشکي Earl Grey و Lipton را اندازه‌گيري کردند و به‌طور غير منتظره دريافتند که سطح اين مواد در چاي دم کرده، کمتر از آب است.
نويسندگان، اين موضوع را با اين واقعيت توضيح مي‌دهند که بسياري از اين ترکيبات، هنگام دم کشيدن، تبخير يا از سوي برگ‌هاي چاي، جذب شده‌اند.
دانشمندان در همان زمان، بسياري از محصولات ناشناخته در چاي دم شده را کشف کردند. اثر اين مواد بر سلامت انسان، مورد مطالعه قرار نگرفته، اما با اين حال به گفته محققان، چاي حاوي حدود ۵۰۰ ترکيب از جمله پلي فنول‌ها، اسيد‌هاي آمينه، کافئين و ساير مواد است که مي‌توانند با کلر، واکنش داشته باشند و محصولات ناشي از ضد عفوني کردن را تشکيل دهند.
 
برخي از آن‌ها قبلاً با خطر سرطان و عوارض دوران بارداري و زايمان نيز ارتباط داشته‌اند.
محققان با استفاده از کروماتوگرافي گازي با وضوح بالا يا طيف‌سنجي جرمي، نخستين‌بار ۱۵ نوع از اين ترکيبات را شناسايي کردند که به عقيده آنها در اثر واکنش کلر با پيش‌سازهاي طبيعي فنوليک و پلي فنلي در برگ‌هاي چاي، ايجاد شده است. آن‌ها مي‌توانند در نتيجه واکنش با ترکيبات محصولات ناشي از ضد عفوني کردن موجود در خود آب لوله‌کشي نيز ايجاد شوند.
مقدار کل هالوژن‌هاي آلي، نشان‌دهنده قسمت عمده محصولات ناشي از ضد عفوني کردن، در چاي تقريباً دو برابر آب لوله‌کشي اوليه بود. شناسايي حدود ۴ درصد آن‌ها امکان‌پذير بود. قسمت عمده - بيش از ۱۲ درصد - ترکيباتي مانند دي کلرواستيک اسيد، تري کلرواستيک اسيد و کلروفرم بودند که هنوز در ترکيب آب اصلي هستند.
به گفته محققان، با وجود اين واقعيت که حدود ۹۶ درصد از کل مقدار هالوژن‌هاي آلي چاي تشخيص داده نشده‌اند، غلظت آن‌ها هيچ خطري براي انسان ندارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره