logo
جذاب ترین ها
سلامت

خاکشیر خاصیت ضد میکروب دارد

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
خاکشیر خاصیت ضد میکروب دارد

صدا و سیما/ بعضی از مردم با خاصیت خنگ‌ کنندگی ، ضدعطش و صفرابر خاکشیر آشنا هستند و به همین دلیل آن را در فصل تابستان در برنامه‌های غذایی خود می‌گنجانند و آن را به صورت شربت میل می کنند. 
خاکشیر یا خاکشی در اکثر نقاط ایران رویش دارد و دارای اسید چرب است و از نظر طب قدیم ایران گرم است.
خاکشیر از قدیم به عنوان اشتهاآور ، مقوی معده، ضد تب، ملین و در مشکلات سوء هاضمه مورد استفاده بوده است. در زمان قدیم از این خاکشیر برای درمان اسهال خونی نیز استفاده می شده است.
کارشناسان تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغذیه می گویند: همچنین این ماده غذایی التیام دهنده زخم و جراحات است. ادرار آور و تب‌بر و می تواند التهاب کلیه و سنگ کلیه را برطرف کند.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، خاکشیر صدا را باز می‌کند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از آن استفاده می شود. از گلها و برگهای آن می‌توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
خاکشیر را می توان در آب سرد خیس کرد و چند ساعت بعد میل کرد وهمچنین به صورت جوشانده به مدت 10 دقیقه با آب جوشاند و پس از سرد شدن مخلوط را خورد. 

برای رفع زخم، جراحات و رفع ورم ها، می توان خاکشیر را کوبید و در محل مورد نظر استفاده کرد.
دانه های خاکشیر باید در ظروف سربسته، دور از نور، حرارت و رطوبت نگهداری شوند. گاهی دانه های گیاهان خانواده خاکشیر که مشابه با آن وجود دارد به اشتباه توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرند، لذا باید به رنگ، اندازه و شکل دانه ها دقت کافی کرد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره