زوميت/ نظر شما راجع به طعم همبرگر ذغالي چيست؟ پيتزاي معمولي را بيشتر ميپسنديد يا پيتزا سنگي؟ اگر کسي کباب آتشفشاني را به شما پيشنهاد دهد چطور؟ در يکي از جزاير اسپانيا با نام لانزاروته رستوراني وجود دارد که غذا هاي خود را توسط حرارت توليد شده از فعاليت هاي آتشفشاني در زير زمين که از درون حفرههايي روي سطح زمين بيرون ميزنند درست مي کند، اين رستوران که توسط Cesar Manrique ساخته شده است يکي از جاذبه هاي توريستي اسپانيا محسوب ميشود.
يکي از نوآوري هايي که رستورانها به منظور جذب مشتري انجام ميدهند استفاده از روشهاي غير معمول در طبخ غذا ميباشد. شايد همبرگر ذغالي يا پيتزا سنگي و... را امتحان کرده باشيد ولي آيا تا به حال کسي به شما کباب آتشفشاني را پيشنهاد داده است؟ چه پختي مي تواند طبيعيتر و سالم تر از گرماي حاصل از فعاليت آتشفشان باشد؟ در يکي از جزاير اسپانيا با نام لانزاروته ، در شمال غرب مراکش، رستوراني به نام ال ديابلو (El Diablo) وجود دارد که غذا هاي خود را توسط حرارت توليد شده از فعاليت هاي آتشفشاني در زير زمين که از درون سوراخهايي روي سطح زمين بيرون ميزنند درست مي کند.
البته، همانگونه که حدس زديد از اين آتشفشان گدازه خارج نمي گردد، زيرا در اين صورت چيزي براي خوردن باقي نمي ماند. اين آتشفشان است ولي بيشتر شبيه به يک سوراخ در زمين، که از طريق آن حرارت آتشفشاني اعماق زمين فوران مي کند نه گدازه هاي داغ. دقيقا همين حرارت است که موجب رونق رستوران ال ديابلو گرديده است.
قبل از اين رستوران، بازديدکنندگان اين آتشنشان فعال با بشقاب ساردين و نوشيدني پذيرايي ميشدند تا اينکه آقاي Cesar Manrique تصميم گرفت چنين رستوران منحصربهفردي را در اين منطقه احداث کند. در نتيجه او به کمک معماراني به نامهاي Eduardo Caceres و Jesus Soto کوره غول پيکري را بر يکي از دهانه هاي کوچک اين آتشفشان به شکلي ساخت تا بتواند از گرماي فراوان اعماق زمين استفاده کند و بدين ترتيب ال ديابلو شکل گرفت. از اين کوره براي طبخ غذاهاي متفاوتي از جمله گوشت قرمز و ماهي استفاده ميشود.
ساخت اين کوره واقعا کار مشکلي بوده است. زيرا به دليل گرماي بسيار زياد، عمليات پي سازي تقريبا غير ممکن به نظر ميرسيد. به همين دليل از نه لايه سنگ بازالت به منظور فراهم سازي پايه و شکل دهي کوره استفاده شده است. در اين رستوران بيشتر٬ غذاهاي سنتي سرو ميشود و در کنار غذا بسياري از بازديدکنندگان به منظور مشاهده نحوه پخت غذا با حرارت آتشفشان از اين رستوران بازديد مي کنند.
هر چند اين جزيره چشمانداز خشک و بيروحي دارد ولي در نوع خود جالب و تماشايي است. مخصوصا مشاهده شنهاي حاصل از آتشفشان هنگام غروب آفتاب، درست زماني که نور خورشيد در حال محو شدن است، صحنه دل انگيزي را رقم ميزند.
به نظر بعد از ديدن اين چشم انداز زيبا و خوردن کباب سنتي آتشفشاني با دوغ آبعلي!، گرفتن بليط بازي رئال مادريد و ديدن مورينيو از نزديک شادي بازديد کنندگان را چند برابر مي کند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد