نماد آخرین خبر

نخستین میوه بهاره مازندران وارد بازار شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نخستین میوه بهاره مازندران وارد بازار شد

ايرنا/ توت‌فرنگي به عنوان نخستين ميوه بهاره استان مازندران همزمان با برداشت نوبرانه آن در منطقه بهنمير شهرستان بابلسر وارد بازار مصرف شده است.

برداشت محصول توت فرنگي در مازندران همه ساله از نيمه دوم فروردين آغاز مي شود و تا پايان خرداد ادامه مي يابد و طبق بررسي هاي صورت گرفته قيمت توت فرنگي نوبرانه در بازار استان اکنون هر کيلو ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان است.
کارشناس امور باغباني جهاد کشاورزي مازندران روز چهارشنبه با اظهار اين که امسال سطح زير کشت توت‌فرنگي با افزايش ۱۰۰هکتاري نسبت به سال گذشته به يکهزار و ۶۰۰ هکتار رسيده است، گفت: به دليل قيمت مناسب اين ميوه پرطرفدار بهاره به عنوان نخسيتن ميوه فصل، کشاورزان با تغيير نوع کشت از سيفي جات به کشت توت فرنگي روي آوردند.
حسين مولايي با توضيح اين نکته که روش کشت تونل پلاستکي خطر سرمازدگي به کشت توت فرنگي را به مراتب کم مي کند، افزود: از طرفي با اين روش مقدار توليد زودرس و نوبرانه امسال به مراتب بيشتر شده است.
وي خاطر نشان کرد: طبق بررسي هاي صورت گرفته امسال توت فرنگي نوبرانه مازندران سر مزرعه تا ۴۰ هزار تومان از کشاورزان خريداري مي شود که اين قيمت نسبت به سال گذشته در هر کيلو ۱۰ هزار تومان بيشتر نشان مي دهد.
وي پيش بيني کرد امسال مقدار توليد توت فرنگي به ۱۶هزار تن برسد که نسبت به سال گذشته يکهزار تن بيشتر است، اظهار داشت: البته طبق تجربه سالهاي گذشته قيمت اين ميوه از اواسط ارديبهشت با افزايش عرضه تا ۶۰ درصد نسبت به قيمت فعلي پائين مي آيد.
اين کارشناس باغباني مازندران تعداد بهره برداران توت فرنگي در مازندران را چهارهزار نفر عنوان کرد و گفت: تغيير کشت از سنتي به روش هاي نوين سبب شد تا با استفاده از عمليات تقويت خاک ، پوشش پلاستيک روي زمين و اصلاح بذر در ۹۵ درصد مزارع، علاوه بر افزايش ميزان توليد و زودرس کردن برداشت ،کيفيت توليد نيز بالا برود.
وي بالا رفتن کيفيت توليد و ماندگاري طولاني محصول توت فرنگي را از مزايا کشت نوين برشمرد و اظهار داشت: ،بابلسر، جويبار و آمل بيشترين سطح زير کشت توت فرنگي استان مازندران را دارند.
اين کارشناس کشاورزي مازندران به اهميت رعايت مقولات بهداشتي براي پيشگيري از ابتلا به بيماري ويروس کرونا اشاره کرد و گفت: کشاورزان بايد علاوه بر رعايت فاصله و به کارگيري کارگران بومي حتما از دستکش هنگام برداشت استفاده کنند.
توت فرنگي ميوه اي است که هر چه بيشتر نور آفتاب دريافت کند ، رنگش قرمزتر ، مزه‌اي شيرين‌تر ، کيفيتش بيشتر و خوش طعم تر مي شود.
از يک بوته توت‌فرنگي تا سه مرحله برداشت مي شود و متوسط برداشت توت فرنگي در هر هکتار ۱۰ تن است.

آخرين خبر مازندران در اينستاگرام :
https://instagram.com/mazandaran_today