۶۴۰ تن چای ترش در سیستانوبلوچستان برداشت شد
ایرنا/ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۶۴۰ تن چای ترش از سطح ۸۲۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این استان برداشت شد و این روند همچنان تا آذرماه ادامه دارد.
امان الله طوقی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شهرستانهای دلگان، نیکشهر، ایرانشهر، فنوج عمده مناطق کشت چای در سیستان و بلوچستان محسوب میشوند، اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد چای ترش استان در شهرستان دلگان تولید میشود.
وی با بیان اینکه از هر هکتار مزارع چای ترش سیستان و بلوچستان ۸۰۰ کیلوگرم محصول برداشت میشود افزود: پیشبینی میشود بیشاز ۶۴۰ تن چای ترش در این استان تولید و به بازار عرضه شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این استان رتبه نخست تولید چای ترش را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به خواص چای ترش اظهار کرد: چای ترش سرشار از آهن، مس، اسید سیتریک، آنتوسیانین، فلاونوئیدها و ویتامین c و در رفع بسیاری از بیمارها و در نتیجه افزایش طول عمر موثر است.
چای ترش با خواص منحصر به فرد خود باعث کاهش فشار و چربی خون به عنوان شایع ترین امراض می شود و در نتیجه انسان با مصرف آن عمری طولانی تر خواهد داشت.
سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید دو بار محصول را دارند.