نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
موسیقی

آلبوم موسیقی بخارا شنیدنی شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
آلبوم موسیقی بخارا شنیدنی شد

ايرنا/ به گزارش گروه فرهنگي ايرنا از روابط عمومي و امور بين الملل بنياد رودکي، نشست خبري رونمايي از آلبوم بخارا  نشست خبري اين رويداد با حضور چراغي، تاج امروز (چهارشنبه، سيزدهم مرداد) برگزار شد.

چراغي در اين نشست گفت: رودکي و فردوسي همواره دغدغه‌اي ديرينه براي من بودند که چندي پيش اثري درباره فردوسي توليد و خوشبختانه با استقبال خوبي هم مواجه شد. در حوزه رودکي هم همواره به عنوان يک پژوهشگر دغدغه‌هاي زيادي داشتم و بر اين باورم که تمرکز روي آثار اين شاعر کار بسيار سختي است که امروز بعد از ۱۵ سال به بار نشسته و من از بنياد رودکي قدرداني مي‌کنم که در اين راه همراهم بود.

اين آهنگساز و پژوهشگر بيان کرد: در اين کار به دو موضوع بيشتر دقت داشتم. اول اينکه ما در بسياري موارد دچار فراموشي مي‌شويم و سعي نمي‌کنيم که بياييم براي يک بار هم که شده کارهاي رودکي را بخوانيم و با مفاهيم آن آشنا شويم. بنابراين يکي از اهداف ما در توليد اين آلبوم ايجاد شرايطي براي معرفي بهتر و بيشتر رودکي به مردم بود.

چراغي تصريح کرد: در زمينه فرهنگ و ادبيات ايراني کم کارتر از کشورهاي فارسي زبان هستيم و اين بسيار ناراحت کننده است که خيلي از آهنگسازان و هنرمندان موسيقي ما آنچنان که بايد روي کارهاي شاعران بزرگي چون رودکي تمرکز نمي‌کنند.

چراغي در پاسخ به اين پرسش که چه تمهيداتي براي بهتر شنيده شدن آلبوم بخارا در نظر گرفته شده، گفت: تمام تلاشم را کردم که اين کار بتواند با مخاطب ارتباط خوبي برقرار کند و فضايي را به وجود آورد تا همه مردم اثر را گوش کنند. اين فضا در آلبوم فردوسي هم که سال ۸۴ ديده شد و ما شاهد اين بوديم که فضاي موسيقايي توانست در عرصه اقتصادي نيز مورد اقبال مخاطب قرار بگيرد.

بايد فرزندان‌مان را با ادبيات ايران بيشتر آشنا کنيم

وحيد تاج خواننده آلبوم بخارا هم در اين نشست خبري گفت: اين کار در روزهاي پاياني سال ۹۹ به من پيشنهاد شد و بايد بگويم کار بسيار سختي بود، اين در حالي است که تا به آن روز هم پيش نيامده بود که به اشعار رودکي تا اين حد متمرکز نگاه کنم. اما با توجه به نزديکي مفاهيم اشعار اين شاعر بزرگ که بازندگي امروز همه ما در ارتباط هست پذيرفتم که در اين کار حضور داشته باشم. پروژه‌اي که در قالب يک کار با هنرمندان تاجيکستاني صورت مي‌گيرد و اميدوارم بتواند بيشتر از اينها ميان مردم ديده شود. ما اگر بتوانيم بچه‌هاي خودمان را با ادبيات ايران بيشتر از اينها آشنا کنيم قطعاً با اتفاقات خوشايندي مواجه مي‌شويم که مي‌تواند در پيشبرد اهداف فرهنگي ما تاثيرگذار باشد.

اين خواننده موسيقي ايراني با اشاره به ضعف کارهاي موسيقايي اخير، ايراد را متوجه محتوا و شعر دانست و گفت:  اگر ما به اصل ادبيات و محتواي ارزشمند توجه کنيم قطعاً شاهد اتفاقات بهتري هستيم. از سوي ديگر من معتقدم موسيقي اقوام ايران هم مي‌تواند در هم نشيني با موسيقي ايراني شرايط بسيار ارزشمندي را فراهم کند. فضايي که هم اکنون به دليل شرايط کرونايي هنرمندان اين عرصه را نيز تحت تاثير قرارداده است.

۱۰ سال آينده متوجه انديشه نهفته آلبوم مي شويد

وي درباره اهميت نقش آواز در موسيقي ايراني و توليدات آن گفت: متاسفانه ذائقه‌ها عوض شده و اکنون ما در شرايطي هستيم که شايد خيلي ها از آوازهاي يک آلبوم خوششان نيايد، اما من معتقدم ما بايد حافظ آواز ايراني به عنوان يکي از اصلي‌ترين تکنيک‌هاي موسيقي ايراني بوده و معتقد باشيم که آواز همچنان طرفداران خود را دارد.

تاج در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود بيان کرد: ممکن است اين آلبوم در اين مدت مخاطب چنداني نداشته باشد، اما مطمئن باشيد که ۱۰ سال آينده متوجه انديشه نهفته در اين آلبوم مي‌شويد که دربرگيرنده چه ارزش‌ها و توانمندي‌هايي است. آلبوم «بخارا» به اعتقاد من يک اتفاق بسيار ارزشمند موسيقايي است که آيندگان مي‌توانند متوجه زحمات آهنگساز و دست‌اندرکاران شوند. البته که اين اميدواري وجود دارد که در اين روزها مخاطبان متوجه ارزشمندي‌هاي اين اثر موسيقايي شوند که ترکيبي از سازهاي موسيقي نواحي و موسيقي ايراني است و مي‌تواند در چارچوب جذابيت‌هاي شنيداري قرار گيرد که شنوندگان هم مي‌توانند با آن ارتباط بگيرند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره