نماد آخرین خبر

فضانورد اسپیس ایکس: فضاپیمای دراگون بسیار بهتر از شاتل و سایوز است

منبع
زوميت
بروزرسانی
فضانورد اسپیس ایکس: فضاپیمای دراگون بسیار بهتر از شاتل و سایوز است

زوميت/ دومين خدمه‌ي فضانوردان اسپيس ايکس هفته‌ي گذشته با کپسول کرو دراگون به فضا سفر کردند. آنان به‌تازگي در گفت‌وگو با خبرنگاران از تجربه‌ي حضورشان در فضاپيماي جديد سخن گفتند.
سوئيچي ناگوچي، فضانورد ژاپني و باتجربه‌ترين عضو خدمه‌ي مأموريت کرو ۱ اسپيس ايکس، روز پنجشنبه گفت سواري با کپسول دراگون به مدار همانند سوار بر اژدهاي واقعي و بسيار لذت‌بخش‌تر از پروازهاي شاتل فضايي ناسا يا سايوز روسيه است. درمقابل، ويکتور گلوور، فضانورد تازه‌کار ناسا و عضو نيروي دريايي آمريکا، سواري با دراگون و تجربه‌ي طولاني‌تر نيروي جي درمقايسه‌با پرواز با جت‌هاي جنگنده را شگفت‌انگيز توصيف کرد.

اسپيس ايکس دومين خدمه‌ي فضانوردانش را صبح دوشنبه ۲۷ ساعت پس از پرتاب آن‌ها از مرکز فضايي کندي ناسا به ايستگاه فضايي بين‌المللي (ISS) رساند. در نخستين کنفرانس مطبوعاتي، چهار فضانورد پرتاب دوشنبه صبح خود را توصيف و درباره‌ي اولين احساساتشان از ايستگاه فضايي به‌عنوان خانه‌ي جديدشان در ۶ ماه آينده صحبت کردند.

درحال‌حاضر، سوئيچي ناگوچي به سومين فضانوردي تبديل شده است که سفر با سه فضاپيماي مختلف را تجربه مي‌کند. او گفت: «کوتاه پاسخ مي‌دهم: دراگون بهترين است.» او افزود هم‌زمان با سوخت‌گيري فالکون ۹، دقايقي پيش از پرتاب و سپس حين پرتاب وقتي پيشرانه‌ها درست خارج از پنجره‌ي صندلي او روشن شدند، مي‌توانست حس کند که واقعا دراگون مي‌خواهد به فضا برود.


ناگوچي به خبرنگاران گفت: «پرواز با دراگون همانند حضور درون اژدهايي بود که در حال رساندن ما به فضا است؛ درنتيجه واقعا احساس خاصي بود.» ويکتور گلوور، فضانورد جديد ناسا و خلبان دراگون، نخستين حضورش در فضا را تجربه مي‌کند. او نيز اعلام کرد پس از روشن‌شدن مرحله‌ي دوم موشک، نيروي جي به‌تدريج افزايش يافت. گلوور ‌گفت: «در هواپيماي جنگنده نمي‌توانيد چندين دقيقه نيروي ۴ جي را تجربه کنيد. من توانسته‌ام اين نيرو را چند ثانيه حس کنم؛ اما تجربه‌ي بيشتر آن واقعا شگفت‌انگيز بود.»

گلوور درادامه حس حضور در فضا به‌محض رسيدن به مدار را فراواقعي توصيف کرد: «تصاوير فراواني از فضا ديده‌ام؛ اما وقتي نخستين‌بار از پنجره به زمين نگاه کردم، توصيفش بسيار سخت است. هيچ واژه‌اي وجود ندارد... احساسي شگفت‌انگيز بود که در کل عمر فقط يک ‌بار تجربه مي‌شود.»

فضانوردان فضاپيماي خود را رزيلينس (به‌معناي مقاومت) ناميده‌اند تا نه‌تنها در ميانه‌ي همه‌گيري جهاني کوويد ۱۹، بلکه در ناآرامي‌هاي مدني و سياسي يک سال گذشته در آمريکا، اميدبخش باشند. ناگفته نماند گلوور اولين آفريقايي آمريکايي محسوب مي‌شود که براي اقامت طولاني در ايستگاه فضايي انتخاب شده است. او گفت: «اميدوارم [نام رزيلينس] الهام‌بخش مردم باشد تا به‌معناي واقعي کلمه و تمثيلي به بالا نگاه کنند.»

فضانوردان به همان دليل يادشده، عروسک کوچک بيبي يودا را به‌عنوان نشانگر گرانش صفر فضاپيما انتخاب کردند. مايک هاپيکنز، فرمانده کرو ۱ گفت: «وقتي به او نگاه مي‌کنيد، نخنديدن دشوار است.» فضانوردان دراگون به‌تازگي تماشاي جنگ ستارگان: مندلورين را آغاز کرده‌اند. اين مجموعه‌ي تلويزيوني محصول ديزني است که بيبي يودا در آن حضور دارد. هاپکينز افزود سفر آن‌ها به فضا با دراگون احتمالا از تجربه‌ي پيشين بيبي يودا اندکي سخت‌تر بود.

خدمه‌ي فضاپيماي اسپيس ايکس شانون واکر را نيز شامل مي‌شود و به يک فضانورد آمريکايي و دو کيهان‌نورد روس ديگر در ايستگاه فضايي محلق شده‌اند. اين نخستين‌بار است که آزمايشگاه مداري هم‌زمان از هفت نفر ميزباني مي‌کند. اين اتفاقي است که انتظار مي‌رود به تقويت پژوهش‌هاي علمي منجر شود. کيت روبينز، فضانورد ناسا، يک ماه پيش سوار بر کپسول سايوز به ISS رسيد. وي در پاسخ به اين پرسش که «آيا احساس شلوغي مي‌کند؟» گفت: «ايستگاه از جهتي بسيار خوب، شلوغ است. اين بالا انرژي وجود دارد.»

تقريبا در يک دهه‌ي گذشته، ناسا ناگزير بود براي رسيدن به مدار صندلي‌هاي فضاپيماي سايوز را بخرد؛ اما سازمان فضايي آمريکا اکنون براي رسيدن به ايستگاه فضايي رسما از اتکا به روسيه بي‌نياز شده است و از‌اين‌پس، از کرو دراگون اسپيس ايکس و در آينده درکنار آن، از کپسول استارلاينر بوئينگ استفاده خواهد کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره