نماد آخرین خبر

ارتقای ارزش غذایی روغن‌ شاهدانه با فرمولاسیون نانویی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ارتقای ارزش غذایی روغن‌ شاهدانه با فرمولاسیون نانویی

ايسنا/ يک شرکت تغذيه‌اي تايلند با امضاي قراردادي با محقق ايراني توانست با استفاده از فرمولاسيون نانويي، ارزش غذايي روغن شاهدانه را که داراي خواص درماني است، افزايش دهد.
 يک شرکت تغذيه‌اي تايلندي (سوپريم فارماتک) متخصص در زمينه توليد محصول، از فناوري نانو سبز جديدي رونمايي کرده که براي به حداکثر رساندن ارزش غذايي روغن شاهدانه قابل استفاده است. اين شرکت به‌تازگي از آزمايش موفقيت‌آميز فناوري نانوکپسولاسيون روغن شاهدانه بدون حلال خبر داده است.

طبق گفته مسئولان سوپريم فارماتک، اين فناوري با استفاده از فناوري اي توسعه يافته که به آن روش "مظفري" گفته مي‌شود. اين روش توسط پروفسور محمدرضا مظفري ايجاد شده‌ است. مظفري پنج کتاب، هشت حق ثبت اختراع و نزديک به ۳۰۰ مقاله در زمينه فناوري نانو دارويي تاليف کرده است.

در دسامبر سال گذشته، اين شرکت اعلام کرد توافق‌نامه‌اي با مظفري براي توليد نسل جديدي از محصولات مکمل غذايي با استفاده از فناوري ليپوزومال امضا شده ‌است. 

نانوکپسولاسيون، فناوري قرار دادن نانوذرات جامد، مايع يا گاز در داخل ماده‌اي ديگر است که به‌عنوان ماتريس يا پوسته شناخته مي‌شود. نانوکپسولاسيون اغلب با استفاده از حلال‌ها توليد مي‌شود که به گفته پروفسور مظفري مضر بوده و سازگار با محيط‌زيست نيستند.

مظفري مي‌گويد روش جديد وي را مي‌توان يک فناوري سبز دانست. سوپريم فارماتک مي‌تواند با اين فناوري ارزش غذايي روغن‌هاي استخراج شده از دانه‌ها را افزايش دهد.

در يک بيانيه مطبوعاتي آمده است: «مطالعات علمي نشان مي‌دهد که روغن استخراج شده از دانه‌ها مي‌تواند به برخي از مسائل بهداشتي مانند التهاب، بيماري‌هاي پوستي، بيماري‌هاي روحي، عصبي و قلبي کمک کند. اين موضوع در درجه اول به‌دليل محتواي زياد اسيدهاي چرب اشباع نشده (PUFA) ضروري از جمله اسيدهاي چرب امگا ۳ و امگا ۶ است. روغن دانه کنف يک روغن بسيار منحصر به فرد بوده، حاوي امگا ۶ و امگا ۳ در بهينه‌ترين نسبت ۳: ۱ است.»

براي افرادي‌که ماهي زيادي نمي‌خورند، روغن دانه کنف مي‌تواند منبع خوبي از EPA (اسيد ايکوزاپنتائوئيک) و DHA (اسيد دوکوزاهگزانوئيک) باشد. DHA و EPA دو فرم اساسي اسيدهاي چرب امگا ۳ به همراه اسيد آلفا-لينولنيک (ALA) هستند.

طبق گفته مسئولان سوپريم فارماتک، نانوکپسولاسيون بدون حلال ارزش غذايي روغن کنف را به حداکثر مي‌رساند، کاربرد اين روغن را گسترده‌تر مي‌کند و ارزش تجاري آن را افزايش مي‌دهد.

سوپريم فارماتک مي‌گويد که قصد دارد با استفاده از فناوري جديد خود، روغن دانه کنف را به روغن و پودرهاي خشک تبديل کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar