مصرف نوشیدنی های قندی و خطر افزایش دو برابری سرطان روده در زنان

مهر/با افزايش نرخ ابتلا به سرطان روده در بين جوانان، نتايج مطالعه جديد نشان مي دهد مصرف بيش از حد نوشيدني هاي حاوي قند عامل اين روند صعودي، حداقل در زنان، است.
به نقل از هلث دي نيوز، به گفته محققان دانشگاه واشنگتن، زناني که روزانه دو بار يا بيشتر نوشيدنيهاي حاوي قند نظير نوشابه گازدار، آبميوه يا نوشابههاي ورزشي و انرژي زا مصرف ميکنند دو برابر با خطر سرطان روده قبل از ۵۰ سالگي روبرو هستند.
اين مطالعه شامل بيش از ۹۵ هزار زن بود که از ۲۵ تا ۴۲ سالگي، اطلاعات مربوط به رژيم غذايي شأن را هر ۴ سال يکبار ارائه ميکردند.
در طول ۲۴ سال پيگيري وضعيت اين زنان، ۱۰۹ زن مبتلا به سرطان روده شده بودند.
محققان با بررسي اطلاعات تغذيهاي اين زنان دريافتند نوشيدن زياد نوشابههاي حاوي قند در بزرگسالي با ريسک بالاتر بيماري مرتبط است. حتي اين احتمال در زناني که در ابتداي جواني بيشتر نوشابههاي قندي مصرف کرده بودند بيشتر بود.
اين مطالعه نشان داد که مصرف روزانه اين نوع نوشيدنيها در بزرگسالي با ۱۶٪ خطر بالاتر ابتلاء به سرطان روده بزرگ ارتباط دارد، اما در زنان ۱۳ تا ۱۸ سال، هر نوشيدني با ۳۲٪ افزايش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ قبل از ۵۰ سالگي ارتباط داشت.
نتايج اين تحقيق نشان ميدهد که جايگزيني نوشيدنيهاي حاوي قند با نوشيدنيهاي شيرين شده مصنوعي، قهوه يا شير با کاهش ۱۷ تا ۳۶ درصدي خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ همراه است.
«اين کائو»، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره ميگويد: «کاهش مصرف نوشيدنيهاي شيرين شده با قند و مصرف ساير نوشيدنيهاي سالم، انتخاب بهتر و عاقلانه تري براي سلامتي در درازمدت است.»
به گفته محققان افرادي که نوشيدنيهاي حاوي قند مصرف ميکنند به احتمال زياد دچار اضافه وزن يا چاقي و ديابت نوع ۲ هستند که همگي ميتوانند خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ را افزايش دهند.