استیک آزمایشگاهی با سلول بنیادی و پرینتر ۳ بعدی تولید شد

مهر/ به نقل از ديلي ميل، محققان از نخستين گوشت گوساله چاپ سه بعدي جهان رونمايي کردهاند.
بيشتر گوشتهايي که در آزمايشگاه کشت ميشود، بيشتر شبيه گوشت چرخ کرده هستند و ظاهر آنها شبيه استيک نيست. اين نوع گوشت ساختار پيچيدهاي ندارد و از فيبرهاي ماهيچهاي ساده تشکيل شده است.
اما استيکها به ويژه استيک وايگو (Waygu) حاوي چربي ، ماهيچه و رگهاي خوني در ساختار پيچيده هستند که نوعي ظاهر شبيه سنگ مرمر به وجود ميآورند. اکنون محققان دانشگاه اوزاکا توانستهاند با کمک چاپ سه بعدي استيکي با اين مشخصات ظاهري بسازند. به گفته آنها محصول مذکور از سلولهاي بنيادي و در آزمايشگاه توليد شده است.
استيک مشهور وايگو از گوشت گاوهاي ژاپني تهيه ميشود و حاوي چربي بين ماهيچهاي زيادي است و شبيه سنگ مرمر به نظر ميرسد. اين ساختار سبب شده وايگو يکي از گرانترين و خوش طعم ترين استيکهاي جهان بود.
در روش جديد بافتهاي فيبري مختلف مانند ماهيچه، چربي و رگهاي خوني را به وسيله پرينتر سه بعدي ساخته و با يکديگر يکپارچه ميشوند. به گفته محققان گوشت مصنوعي شباهت زيادي به نمونه واقعي دارد. همچنين ميتوان از اين روش براي توليد ساختارهاي پيچيده ديگر استفاده کرد.
دونگ هي کانگ مؤلف اين پژوهش ميگويد: تحقيق ما به حفظ محيط زيست در آينده کمک ميکند. البته محققان به هزينه توليد استيک يا زمان عرضه استيک به بازار هيچ اشارهاي نکردهاند.