تولید 5 رنگ متفاوت از گیاه زعفران در دانشگاه بیرجند
خبرگزاري دانشجو
بروزرسانی
خبرگزاري دانشجو/ عضو هيات علمي گروه شيمي دانشگاه بيرجند از توليد پنج رنگ متفاوت از پرچم، گلبرگ و کاسبرگ گياه زعفران خبر داد و گفت: اين طرح پژوهشي توسط گروه شيمي دانشگاه بيرجند پس از دو سال تحقيق با موفقيت اجرايي شد.
قدسيه باقرزاده از توليد پنج رنگ متفاوت از پرچم، گلبرگ و کاسبرگ گياه زعفران خبر داد و گفت: اين طرح پژوهشي توسط گروه شيمي دانشگاه بيرجند پس از دو سال تحقيق با موفقيت اجرايي شد.
وي با بيان اينکه اين پنج رنگ طبيعي با رنگ هاي ديگر تفاوت مهمي دارد و آن هم ثبات و پايداري نوري و شستشويي و عدم استفاده از مواد شيميايي در آن است.
عضو هيات علمي گروه شيمي دانشگاه بيرجند با بيان اينکه اين رنگ ها در صنايع پارچه بافي، انواع الياف و نخ و صنعت فرش بافي کاربرد دارد، گفت: اين رنگها بدليل طبيعي بودن هيچ خطر و مضراتي ندارد.
باقرزاده خاکستري، لاجوردي، بنفش، قهوه اي و زرد را از جمله پنج نوع رنگ توليد شده از گياه زعفران عنوان کرد و گفت: کار تحقيق و پژوهش و اجرايي اين طرح تحقيقاتي دو سال زمان برده است.
وي تاکيدکرد: مسئولان استاني کمک کنند تا بتوانيم اين طرح را به مرحله توليد صنعتي برسانيم.
لازم به ذکر است، اين طرح تحقيقاتي هم اکنون در مرحله ثبت اختراع در پارک علم و فناوري استان و اداره ثبت اختراع کشور قرار دارد.